Hasmer Ankara tesislerinde 3 Ağustos’ta gerçekleşen tören ile araçlarını teslim alan Kaya Seyahat, filosundaki toplam araç sayısını 7.153 adede yükseltirken, Mercedes-Benz marka hafif ticari araç sayısını ise 125 adede çıkarttı. Bu teslimat ile Mercedes-Benz Türk, sektörde ilk ve tek Euro 6 motora sahip hafif ticari araç teslimatını gerçekleştirmiş oldu. 

 

Teslimat törenine Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’de faaliyet gösteren Kaya Seyahat’in ortaklarından Mehmet Kaya, Mercedes-Benz Türk 2. El hafif ticari araç faaliyetlerini yürüten Used1 Satış Müdürü Faruk Özer, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Hafif Ticari Araçlar Filo Satış Danışmanı Onurcan Tosun, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Danışmanı Gökçe Kurtoğlu ve Hasmer Otomotiv Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Rayhan Haykır ve Hafif Ticari Araçlar Showroom Müdürü Can Topçu katıldılar.

Kaya Seyahat, Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve Hasmer Otomotiv'e teşekkür ederken Used1 ve Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in verdikleri desteğin çok önemli olduğunun altını çizdi. Şirket, takas ve finansman fırsatlarının bunun gibi büyük yatırım projelerinin vazgeçilmez parçaları olduğunu vurguladı.

Dinamik ve gelişmekte olan taşımacılık sektörünün ihtiyaçlarına güvenli, konforlu ve düşük işletme maliyetine sahip hafif ticari araç modelleri ile hızlı ve etkin şekilde cevap veren Mercedes-Benz Türk, kredi, servis, bakım ve geri alım hizmetleriyle de sektörün beklentilerini en iyi şekilde karşılayarak gelişimlerini desteklemeye devam ediyor.

Mercedes-Benz Sprinter Okul Servisi

Mercedes-Benz, farklı uzunluk, yükseklik, ağırlık ve dingil mesafesi seçenekleri sayesinde çok sayıda versiyonu ile müşterilere sunulan hafif ticari araç modeli Sprinter’da 3 farklı gövde uzunluğu ve 3 farklı aks mesafesi ile müşterilerine ergonomi ve konforu bir arada sunuyor. Geniş ve özel donanım yelpazesi ile sınıfında en fazla alternatifi sunan Sprinter araçlar, en özel ihtiyaçları bile karşılayabiliyor. Mercedes-Benz mühendisleri tarafından sürücülerin yorum ve beklentilerinden yola çıkarak yenilenen Sprinter, okul servislerinde öğrencilerin güvenliğini artıran özel donanım ve ekipmanları standart olarak sunuyor. Sprinter, öğrenciler ve sürücüler için sunduğu ayrıcalıklı güvenlik ve konfor donanımlarının yanı sıra satın alma, kullanım maliyetlerindeki avantajları ve yüksek ikinci el değeri ile pazarda en çok tercih edilen model olarak öne çıkıyor.

Taşımacılık sektörünün lideri Mercedes Benz Türk, yeni Sprinter’de sunduğu güvenlik donanımları ve konfor ile okul servisi pazarında da öncülüğünü sürdürüyor. Müşterilerinin ihtiyaçları, talep ve beklentileri doğrultusunda sunduğu hizmetleri çeşitlendirip genişleten şirket, bu kapsamda yeni Sprinter’de okul servislerinde tercih edilen üst düzey güvenlik sistemlerini standart olarak sunuyor.

Kendi kategorisinde en güvenli araç olarak tanımlanan Sprinter’de ADAPTIVE ESP (ESP - Elektronik Dengeleme Programı), değişken yük ağırlığını dikkate alarak aracın ağırlık noktasını hesaplıyor ve güvenliği büyük ölçüde arttırıyor. Sprinter, yönetmeliklere uygun olarak 3 noktalı ve gergili emniyet kemerleri, rüzgar savrulma asistanı, yağmurda fren desteği, rampa kalkış desteği, adaptif fren lambaları, sıkışma önleyicili orjinal elektrikli kapıları ve okul araçlarında standart olarak kullanılan kamera sistemi ile öğrencilerin güvenli bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Araç, vücudun sırt bölgesini kavrayan ve konforlu baş dayama imkanı sunan ergonomik koltukları sayesinde rahatlığı da ön plana çıkarıyor.