Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Shell Macaristan Kamyon Festivali kapsamında Eylül ayı başında, 19 ülkeden gelen 180 kamyon sürücüsüne evsahipliği yaptı. Shell’in ağır vasıtalar için özel olarak geliştirdiği yüksek performanslı motor yağı Shell Rimula’yı kullanan kamyon sürücüleri, hem FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nda yarışan profesyonel ekipleri izlediler hem de Shell Rimula tarafından özel olarak düzenlenen Shell Rimula Kamyon Yarışları’na katıldılar. “2015 Shell Rimula Kamyon Yarışları”nda Ekip Şampiyonluğu’nu “Shell Çin”, Ülke Şampiyonluğu’nu ise “Shell Almanya” takımları kazandı.  

Shell Rimula Kamyon Yarışları, tüm dünyadan katılımcıların, ekip olarak kamyon ile yarışma becerilerini test etmek üzere Shell Rimula tarafından organize edildi. Uzman eğitmenlerin rehberliğinde bir dizi saha denemesine tabi tutulan katılımcılar, Shell Rimula Kamyon Yarışları Şampiyonası’nı kazanmak için mekanik testlerin, mühendislik becerilerinin ve ekip içinde çalışma zorluklarının üstesinden gelmeye çalıştılar.

Shell Rimula Kamyon Yarışları katılımcıları, yarışma boyunca bir kamyon yarışı ekibinin parçası olmanın neler gerektirdiğini gördüler ve gerçek yaşam koşullarında, kamyonların motor performanslarına yönelik yüksek beklentileri anlama fırsatı yakaladılar. Etkinlik boyunca katılımcılar, deneyimledikleri çok sayıda sürüş testiyle hem ekip olarak çeşitli görevleri yerine getirme becerilerini hem de sürücü konsantrasyonu ve farkındalıklarını sınadı. Bunların yanı sıra, bütün konuklar FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın bir ayağının gerçekleştirildiği Hungaroging Pisti’nde özel bir turla profesyonel yarış sürücülüğünün heyecanını da yaşama fırsatı buldu.

Macaristan macerası, pistteki etkinliklerle sınırlı kalmadı. Budapeşte’nin kalbinde seçkin bir otele yerleştirilen konuklar, buradan tarihi şehri keşfetme ve yerel atmosferin tadını çıkarma fırsatını yakaladılar. Akşamları ise Shell Rimula’nın ev sahipliği yaptığı özel yemeklerde ağırlandılar.

Shell Madeni Yağlar Kurumsal Pazarlama Genel Müdürü Steve Reindl, “Budapeşte’de geçirdiğimiz heyecanlı günler boyunca, tüm dünyadan gelen Shell Rimula müşterilerini bu güzel şehirde ağırlama ve onlara benzersiz bir deneyim sunma fırsatı yakaladık. Yarışmacılar, uzman eğitmenler rehberliğinde hem Shell Macaristan Kamyon Festivali’ndeki ekipleri iş başında görme hem de profesyonel bir kamyon yarışı ekip üyesi olmanın neler gerektirdiğini bizzat deneyimleme şansı buldular” şeklinde konuştu.

Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak ise “Shell, her zaman inovasyonu ön planda tutuyor. Pistlerden sahaya uzanan yolculuğumuzda müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ürünlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Zorlu yarış pistlerinden elde edilen deneyimler ve tecrübeler, en gelişmiş motor yağını müşterilerimizle buluşturmamızı sağlıyor” dedi.