Kaliteli bir ürünün piyasada hak ettiği değerde olması, üretici firmaların müşterileri ile kurdukları iletişimin sürekliliği ile mümkün olabiliyor. Firmalar, üretim esnasında ürününe gösterdikleri dikkat ve standartlara uyumluluğu,  Satış Sonrası Hizmetlere de yansıtabilirse; ürünlerin hem satış değerini hem de ikinci el değerini kıymetlendiriyor. 35 yıllık bilgi ve piyasa birikimini satış sonrası hizmetler konusunda da büyük bir özen ve dikkatle yerine getiren Serin Treyler, Türkiye genelinde yaygın, müşterilerinin ulaşabileceği noktalarda servis hizmetlerini ve garanti şartlarını standart bir prosedür ile uyguluyor.
Serin Treyler ürettiği ürünleri kullanıcıya teslim ettiği esnada, kullanım, bakım ve garanti şartnamesini içeren kılavuzu müşterilerine araç şasi numarasına bağlı olarak teslim ediyor.  Bakım ve garanti kapsamında yer alan hususlar ile garantiyi bozan hususlar açık ve net bir şekilde müşteriye izah edilmek suretiyle teslimat yapılıyor.  Serin Treyler, ürünlerine kilometre sınırı olmaksızın 2 yıl süre ile garanti uyguluyor.  Bu süre içerisinde tedarikçiden temin edile ürünlerin garanti şartları tedarikçinin prosesüne uygun takip edilirken, aşınan parçalar (balata, disk, kampana vs) ile aydınlatma sistemindeki ampüller kapsam dışı tutuluyor. Bu süre içerisinde malzeme, işçilik ve tasarım hatalarından kaynaklanan arızaların onarılması, parçaların değişimi ve işçilik ücretlerinin karşılanmasını kapsıyor.  Boya işçiliği hususunda ise Serin Treyler, katoforez kaplama veya sıcak galvaniz daldırma tekniği ile treyleri oluşturan çeşitli parçaları paslanmaya karşı koruma altına alıyor.
İstanbul Hadımköy mevkiinde bulunan Ser Treyler üst yapı ve servis hizmetlerini sağlayan Serin Servis tesisleri ile birlikte Ankara, Konya, Antalya, Kütahya, Denizli, Balıkesir, İzmir, Muğla, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Iğdır, Trabzon, Erzurum, Samsun Amasya ve Çorum illerinde hizmet veren yetkili servis noktalarında müşterilerinin taleplerini karşılıyor. Bu servis noktalarında yürüyen aksam, üst yapı, fren sistemleri, hidrolik sistemler ve elektrik sistemlerinin bakım ve tamirat hizmetleri veriliyor. Kazalı treylerde yenilenmesi gereken parçaların takılması işlemleri de yapılıyor.
Tüm bu hizmetlerin garanti kapsamında verilebilmesi için müşterilerin de dikkat etmesi gereken konuları göz ardı etmemek gerekiyor. Her şeyden önce ürünün kullanım kitapçığına uygun kullanılması, yol ve yük değerlerine de dikkat edilerek kullanılması zorun oluyor.  Aşınan veya arızalanan ürünün yetkili servise yaptırılması, bakımlarının belirtilen takvime uygun olarak yetkili servislerde yaptırılması önem arz ediyor. Aksi halde, gelişi güzel yerlerde yapılacak bakım veya üretici tarafından uygun kabul edilmeyen ürünlerin takılması ile araca yapılacak müdahaleler garanti şartlarının bozulmasına sebep oluyor.  Ürünün yapılış gayesinin dışında farklı yüklerle kullanılması, aşırı yük taşıma, yükleme ve boşaltma esnasında üçüncü şahıslarca verilen kaza ve kusurlar ile kullanıcı hataları ve trafik kazaları neticesinde oluşan arızlar garanti dışında yer alıyor.