2016 yılının Ford Trucks için hızlı başladığını dile getiren Armağan Hazar, bu yıl Yeni Euro 6 Ecotorq motorlarını ve Yeni Ford Trucks serisinin tanıtımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.  Aynı zamanda uluslararası pazarlarda çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Hazar,  “Ortadoğu, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Rusya uluslararası pazarlara açılma stratejimizin bölgelerini oluşturuyor. Biz gerek Euro 6 Ecotorq motorunu gerekse Yeni Ford Trucks serisini sadece Türkiye pazarı için geliştirmedik. Ürünlerimizi çok farklı şartlarda test ettik ve global olarak tasarladık” dedi.

Euro 3 ve 5 üretimi dış pazarlar için devam edecek

Ford Trucks’ın Euro 3 ve 5 motorlarının dış pazarlar için üretimeye devam edecğihi belirten Armağan Hazar, Ford Trucks’ın 25 ülkede bayi ağı bulunduğunu 2020’de bayi ağlarını 50 ülkeye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Hazar, İnönü Fabrikasında üretilen here üç araçtan birini ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yüzde 8,5 yakıt tasarrufu ve liderlik

Yeni Ford Trucks araçlarımızda yüzde 8.5’luk bir yakıt tasarrufu elde ettiklerini belirten Hazar, bu ölçümü kendilerinin değil, bağımsız bir kuruluşun yaptığını ve onların ortaya koyduğu bir sonuç olduğunun altını çizdi.

Armağan Hazar, Euro 6 ile birlikte ağır ticari araç sektöründe kartlar yeniden dağıtıldığına dikkat çekerek, inşaat sektöründe çok iddialı olduklarını ve liderliği hedeflediklerini söyledi. Hazar, Nisan ayı sonu itibarıyla çekicide yüzde 12’lik bir pazar payına sahip olduklarını ve hedeflerinin bu oranı önce yüzde 15’e daha sonra da daha da yukarılara yükseltmek olduğunu kaydetti. Türkiye toplam kamyon pazarında yüzde 25’lik bir paya sahip olduklarını anlatan Hazar, hedeflerinin bu pazar payını yukarıya taşımak olduğunu belirtti.

Burak Hoşgören de yaptığı açıklamada, inşaat serisinde önemli blok satışlar gerçekleştirdiklerini ve Euro 6 satışlarında ilk 4 ayın sonunda pazar lideri olduklarını söyledi.

Yurtdışı servis de tamamlanıyor

Mustafa Bostancı ise yaptığı açıklamada, Türkiye’deki servis yapılanmalarının bu yıl itibarıyla bittiğini belirterek yurtdışı servis çalışmaları ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Yurtdışında şu an 17 noktada servis noktamız bulunuyor. Bunların eğitimlerine başladık. Doğu Avrupa’da 8 yeni servis noktası daha açacağız. Toplamda 25 nokta servis hizmeti verir hale geleceğiz” dedi.

Hande Şengül de iletişim alanında çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunun sonuçlarını önümüzdeki günlerde somut verilerle ortaya koyacaklarını söyledi.