Volvo Group Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı 2013 yılından itibaren yaptıkları çalışmaları anlatarak Avrupa’da birleşme sürecini en hızlı gerçekleştirilen ülkelerden biri olduklarını söyledi. Kasım sonu itibariyle Türkiye genelinde 25 bayinin çift markaya geçeceğini aktaran Büyükakıncı, Ekim ayında Hadımköy servisinin de hizmete gireceğinin bilgisini verdi. İstanbul dışında Volvo Group olarak kendi servis yatırımları olmayacağının altını özellikle çizen Büyükakıncı. Anadolu’da bölgesinde güçlü bayi ve servislerle çalıştıklarını söyledi.

Volvo Group olarak Türkiye’de önemli yatırımlar yaptıklarına da değinen Büyükakıncı, yaptırım yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Birleşmenin ardından Ocak 2013 tarihinden itibaren 84 yeni kişiyi istihdam ettiklerini ve bu sayının artarak devam edeceğini kaydeden Büyükakıncı, “Varlığımızı lafta bırakmamak için fiziksel olarak da var olmamız lazım. Yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz. Hadımköy Servisimize toplam 10 milyon Euro’ya mal oldu” dedi.

Birleşmenin temel amacına da vurgu yapan Büyükakıncı “Bu birleşme ile elbette kar elde etmek istiyoruz. Ama etkinliğimizi, hızımızı, ve sağlam ve sürdürülebilir büyümeyi oturtuyoruz. Bu sayede müşterilerimizin de servis teşkilatımızın da avantajını artırıyoruz. Müşterilerimiz tek çatı altında etkili ve kaliteli hizmet alacaklar” diye konuştu.

Volvo Group’un cirosunun yüzde 70’e yakınının kamyon ve servis satışından oluştuğunu aktaran Mete Büyükakıncı, “Volvo Group taşımacılık çözümleri sunan bir şirkettir” dedi.

Hem Volvo Trucks hem Renault Trucks’ın bütün ürün grubunu değiştirdiğini, ve her iki markanın da en son jenerasyonla pazara girdiğini belirten Büyükakıncı, bütün araçlarının Avrupa ile eşzamanlı olarak Türkiye pazarına girdiğine dikkat çekti.

Birleşmenin ardından oluşan marka imajının nasıl olduğu yönündeki bir soruya “İmajımız yükselmiştir” diye cevap veren Büyükakıncı “İki marka arasındaki imaj algılaması farklı. Volvo Trucks ve Renault Trucks güçlerini Volvo Group altında birleştirdiler. Bu bizim imaj gücümüzü yükseltiyor. Bu birleşme her iki markanın da imajının artmasını sağladı. İki markamızın da kurumsal gücü çok önemlidir. Volvo Group herkesin çalışmak istediği bir grup ve bu bizi gerçekten gururlandırıyor” diye konuştu.

Elimizde kozumuz var

Mete Büyükakıncı, Volvo Goup bünyesinde 5 kamyon markası olduğunu ancak bunlardan sadece Volvo Trucks ve Renault Trucks ile Türkiye’de hizmet verdiklerini belirterek “Bunlar bizim elimizdeki kozlar. Güçlü bir büyüme sağlayacağız, sağlıklı büyüyeceğiz derken elimizdeki kartlar bunlar” dedi.  Büyükakıncı, Çinli kamyon üreticisi Dongfeng ile görüşmelerin sürdüğünü, satınalma ile sektörün en büyük kamyon üreticisi olacaklarını belirtti.

Volvo Group Trucks Türkiye

 Dünyada Renault Trucks ve Volvo Trucks, 12 yıldan beri, ayrı yapılar olarak olsa da, Volvo Group çatısı altında aynı kurumsal kültür ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle ise de Türkiye’de de Renault Trucks ve Volvo Trucks şirket yapılarının birleştirilmesine karar verildi ve böylelikle iki markaya ait hizmet ağları, çok markalı bir yapıya kavuştu. Bu birleşme dâhilinde her iki markaya ait ayrı satış ekipleri çalışmalarına eskisi gibi devam ederken servis ağı ise, çok markalı servis hizmetine geçiş yaptı. Volvo Group Trucks, servis ağını bu yeni yapılanma doğrultusunda şekillendirirken, global kalite standartları üzerinden belirlenen “seçici niteliksel” değerlendirme kriterlerine göre seçim yapıyor.