14 adet Iveco Stralis AS440S48 TP Hi Way çekicinin  teslim edildiği törene Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı  Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,  Panpet Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Yüksel, Panpet Genel Müdürü-İnanç Kızılyazı, Panpet çalışanları ile Iveco Araç Genel Müdürü Roberto Camatta, Genel Müdür Yardımcıları Hakkı Işınak, Tansu Giz,  Bölge Satış Müdürü Tamer  Ersen katıldılar.

FİLOSUNDA 33 ADET ÇEKİCİ BULUNUYOR

Kayseri Şeker fabrikasında düzenlenen teslimat töreninde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı  Hüseyin Akay şunları söyledi: “Panpet Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin bağlı ortaklığı olarak Kayseri’de kurulmuştur. Şirket’in ana faaliyet konusu, yurtiçi ve yurtdışı karayolu nakliye hizmeti, akaryakıt ürünlerinin perakende ve toptan satışı, şeker pancardan üretilmiş kristal şekerin toptan yurtiçi satışı, hayvan yemi olarak tüketilen melaslı pelet kuru küspe üretimi, hafriyat yükleme, taşıma ve boşaltma işleridir. Sürekli olarak taşımacılık filosunu yenileyen Kayseri Şeker, Panpet çekici filosunu her sene daha da genç hale getirmektedir.Geçtiğimiz yıllarda da tercihlerini IVECO Stralis’den yana kullanan Panpet bu sene de filosuna 14 adet IVECO Stralis dahil etmiştir. IVECO satış sonrası teşkilatı bundan önce de hep bize destek oldu, bundan sonra da bizi yalnız bırakmayacaklarına bir şüphem yok”

Törende söz alan IVECO Araç Genel Müdürü Roberto Camatta ise şunları söyledi: “ Bugün iki çevreci markanın buluşmasını yaşıyoruz, Kayseri şeker tesisi gördüğümüz üzere şekeri en doğal hali ile üretiyor biz IVECO olarak çevreye önem veren bir markayız, sürekli daha düşük emisyon seviyesine sahip, LNGli, hibrit, elektrikli ürünler geliştiriyoruz. Bugün çekici segmentinde yılın ilk önemli teslimatını gerçekleştiriyoruz, bundan da ayrıca mutluluk duyuyorum.Biz Iveco Stralis’lerde Toplam Sahip Olma Maliyetinin düşüklüğü konusunda iddialıyız. Sıra dışı bir çözüm olan Hi-SCR’nin kullanılmasıyla artık EGR’ye ihtiyaç duyulmuyor ve bu sayede sahiplik maliyetinde belirgin bir düşüş sağlanıyor. Optimize edilmiş aerodinamik, aktarma aksamı ve Hi-SCR’nin bir araya gelişiyle Euro 6’lı Stalis’ler Euro 5’li öncüllerine göre yüzde 4.5 daha az yakıt tüketiyor”.

SCR sistemi Stralis’lerde ayrıca şu avantajları sağlıyor;

  • SCR’li Stralis’lerde EGR olmadığı için aktif DPF temizliğine dolayısı ile zorunlu molalara gerek duyulmuyor.

  • Motorda aşırı ısınma olmadığı için motor ömrü uzuyor.

  • Aşırı ısınma olmadığı için yakıt taşımacılığı için engel yok

  • Doğru yağ kullanımı ile SCRli Stralis’lerde bakım aralıkları daha uzun

Törende daha sonra söz alan IVECO Araç Genel Müdürü Roberto Camatta, Panpet’in IVECO ile olan daha önceki olumlu deneyimlerinden yola çıkarak tercihlerini tekrar IVECO’dan yana kullanmalarından çok memnun olduğunu söyledi. Tören sonrasında Roberto Camatta IVECO Kayseri Yetkili Satıcısı Gülsoylar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Candan Gülsoy ile Panpet yetkililerine bir plaket takdime etti.

YENİ STRALIS’TE (TCO)TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİNİ DÜŞÜREN YENİLİKLER

Iveco, Yeni Stralis’in tüm ana teknik alt sistemlerini yeniledi ve geliştirdi. Yeni Stralis, tamamen yeniden tasarlanmış bir aktarma organı, yeni elektrik-elektronik tasarımı, sınıfının en iyisi şanzımanı, arka aks ve arka süspansiyon, son nesil GPS ile çalışan öngörü fonksiyonları, yakıt ekonomisi için yeni özellikler barındırıyor. Ek olarak Iveco’nun geliştirdiği yeni nesil hizmetler, her model için toplam sahip olma maliyetini düşürmeyi hedefliyor. Bu da Yeni Stralis’in sunduğu özel ve ayırt edici unsurları temsil ediyor.

AKILLI RAPOR

IVECO yeni Stralis’ler ile beraber yeni nesil satış sonrası hizmetler de sunuyor. Bunlardan en önemlisi Stralis Hi Way ve XP versiyonlarında 5 yıl boyunca ücretsiz sunulan TCO Akıllı Rapor. Kullanıcıya, filo sahibine mail yolu ile her hafta ya da tercih edilen sıklık ile gönderilen bu rapor aracın sürülüş tarzı, yakıt tüketimi konusunda geri bildirim veriyor. Filo yöneticisi filosundaki şoförlerin sürüş eğitim ihtiyacını da bu raporların sonuçlarına göre belirleyebiliyor.

TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİ ŞAMPİYONU

Yeni Stralis’in odaklandığı enerji yönetimi her türlü görevde ve her türlü güzergâhta toplam sahip olma maliyetinde belirgin bir düşüş sağlıyor. Yeni motorlar sürtünmeyi azaltmak ve rölantide belli bir süreden sonra motoru kapatarak enerji tasarrufu sağlamak üzere gözden geçiriliyor.  Tamamen yenilenen tek redüksiyonlu arka aks, vites geometrisini geliştiriyor, sürtünmeyi azaltıyor, yakıt tüketimini optimize ediyor. Bu özellikler önceki modelle karşılaştırıldığında yakıt tasarrufunda çift haneli bir gelişme anlamına geliyor.