Schmitz Adapazarı fabrikasında 28 Nisan’da düzenlenen teslim törenine Schmitz Cargobull Genel Müdürü Mile Mishevski, Satış Müdürü Nihat Özmen Ayhan, Bölge Satış Müdürü Hakan German ve ME-TOL Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civciv katıldı.
Schmitz Cargobull Genel Müdürü Mile Mishevski, Türkiye’de üretime geçmeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 5 bin 500 ve 3 bin 300 metrekarelik iki kapalı alanı kiraladıklarını ve burada üretime başladıklarını belirten Mishevski, ayrıca 11 bin metrekarelik bir stok sahasına sahip olduklarını söyledi.
 “Schmitz bu yatırımı pazara duyduğu saygı ve değer verdiği için yaptı.” diyen Mishevski, müşterilerinin Türkiye’de üretim yapma talebinin olduğunu söyledi. “Biz buraya müşterinin talebi ile geldik. Bu tesisler bize daha esnek olmamızı sağlıyor. Türk müşterilerinin Avrupa’daki müşterilere kıyasla farklı talepleri olabiliyor. Bu konuda daha esnek olabileceğiz. Tabi ki regülasyonlara da dikkat etmek zorundayız. Biz her türlü esnekliğe sahip olacağız.” şeklinde konuştu.

20 servis hedefleniyor
İkinci el ve servis ile ilgili olarak Mile Mishevski, şunları söyledi: “Şu an 6 tane satış sonrası hizmetler anlaşması imzalandı. Bunu Türkiye çapında 20’nin üstüne çıkarmayı istiyoruz. Aynı zamanda takas artık günümüzün gerçeği ve ikinci el organizasyonumuzda bunun içinde olacak. En uygun finansal çözümleri de veriyor olacağız.”

Tenteli, frigo ve damper üreteceğiz
Türkiye’de tenteli, frigo ve damperli treyler üreteceklerini kaydeden Mishevski, Enka ile işbirliklerini sona erdirdiklerini belirterek “Enka ile 20 yıldan fazla süren çok iyi bir işbirliğimiz oldu. Bu işi sonlandırmamızın nedeni Enka ile yaşadığımız bir sıkıntı değil. Bu, karşılıklı bir karardı. Tamamen ayrıldık, herkes kendi yoluna gitti. Servislerden bazıları devam ediyor. Servislerle sözleşmelerimizi yaptık ve yeni bir ilişki başladı.” dedi.
Üretimin buraya gelmesi kaliteyi etkiler mi, İthal ile buradaki ürünler aynı mı olacak? sorusunu Mishevski, şöyle yanıtladı: “Bu bizimde çok önem verdiğimiz bir şey Schmitz Cargo Bull Avrupa’da kalitenin simgesi olmuş bir marka. Bundan da ödün vermeyeceğiz. Bu yüzdende bütün parçalar Almanya’daki tedarikçilerden geliyor. Bu tabi Türkiye’deki tedarikçilere güvenmediğimiz anlamına gelmiyor. Türkiye’de çok gelişmiş bir otomotiv endüstrisi var. Ama burada bütün süreçleri Almanya’daki gibi kusursuz çalıştırana kadar buradaki personelimiz eğitimlerini doğru bir şekilde alana kadar bu şekilde yürüyeceğiz. Ama sonraki süreç içinde Türkiye’deki tedarikçilerden de tedarik yapacağız. Müşteri ürünleri yan yana koyduğunda Almanya üretimi ile Türkiye üretimi arasında hiç bir fark bulamayacak.”

Pazar payını geliştirmek için buradayız
Pazar payını korumak için değil, geliştirmek için burada olduklarını yineleyen Mishevski, TREDER’e üye olacaklarını belirterek, Türkiye treyler pazarının düşüşte olmasını şöyle değerlendirdi: “Bu pazara güvendiğimiz ve inandığımız için buraya geldik. Avrupa’da da treyler pazarı dalgalanıyor. Bizim şansımız teknolojimizle diğerlerinden ayırmamız ve esnek olabilmemiz. Gördüğünüz gibi bizim şasilerimizde boya yok kaynak yok. Yeni başlayan soğuk bükme teknolojisi ile çok daha esnek olduk. Geçen yıl bizim pazarımız yüzde 50 daraldı. Biz yüzde 30 daha az sattık ve her şey bundan etkilendi. Potansiyele bakarsanız bu pazarın kuvvetli bir şekilde artacağına inanıyoruz. Rekabet çok yüksek.  Biz şuanda bu treyler ailesinin küçük bir çocuğuyuz ama gelişeceğimize inanıyoruz. Evet makinaları getiriyoruz ama insan faktörü çok önemli.”
ME-TOL Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civciv 1993 yılından beridir Schmitz Cargo Bull, yollarda çok fazla tuz ve kimyasal kullanıldığını, galvanizli şasinin bunlardan etkilenmediğini söyledi.