Scania, ağır yük taşımacılığından uzun yol taşımacılığına kadar tüm projelere uygun üçüncü nesil Euro 6’larını, beş yıl önce geliştirdi. Avrupa’da gücünü kanıtlayarak bugüne kadar mükemmel bir hale getirdi ve Türkiye pazarına sundu.

Ayrılabilen Retarder ve Scania Optıcruise Sistemi

Scania R4100D hidrolik retarder, şanzımana entegre edilmiş harici frenleme sistemi ile 4100 Nm frenleme tork değerine ulaşıyor. Retarder aktif kullanılmadığı durumlarda şanzımandan serbest dönerek direnç kayıplarını ortadan kaldırıyor.

Scania’nın İsveç fabrikasında tasarlayıp ürettiği ve geliştirmeye devam ettiği tam otomatik debriyajlı opticruise sistemi ile, yüksek sürüş kabiliyeti ve yakıt ekonomisi sunuyor. Scania sahip olduğu performans modları ile sürücülerin konfor ve sürüş kalitesini artırıp aracın verimliliğini en üst düzeye çıkarıyor. Sürücünün kullanım isteğine göre standart, ekonomik, güç ve arazi modu seçenekleri ile Scania araçları her koşulda en ideal sürüş imkânı sağlıyor.

Scania, 2016 model Euro 6’larında zorlu koşullarda gerçekleştirilen testler sonucu sorunsuz çalışan üstün sürüş teknolojileri mevcuttur. Şerit takip sistemi (LDW), gelişmiş acil durum frenleme sistemi (AEB), hız sabitleme sistemi (ACC) ve filo yönetim sistemi teknolojileri gibi daha birçok yeni teknolojiyi Euro 6’larında müşterilerine sunuyor.

Alternatif temiz yakıtlarda öncü

Scania, doğa dostu temiz alternatif yakıtlar konusunda da öncülüğünü koruyor. Alternatif yakıtlarla karbondioksit salınımını en aza indirirken maksimum sürdürülebilirlik ve verimli kullanım koşulları sağlıyor.

9 litrelik 280 ve 340 beygir gücündeki doğalgaz-CNG ve sıvılaştırılmış doğalgaz-LNG yakıtlı Scania araçlar 2011 yılından beri emisyon standartlarını Euro 6‘nın ötesine taşıyor.