Tamer Erdoğan, ağır nakliye konusunda İMDER (İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği” üyelerine hizmet verdiklerini, yurtiçi ve Türki Cumhuriyetleri’ne taşıma yaptıklarını belirtti. Avrupa ülkeleri için de altyapı hazırlıkları yaptıklarını belirten Erdoğan, “Önceleri İMDER üyelerinden gelen talepler doğrultusunda yurtdışı taşımalarımızı yapıyorduk fakat 2007 yılından itibaren yurtdışında da aktif olmaya başladık. Asya hattında yoğunuz ve artık Avrupa hattımızın da temelini oluşturuyoruz. Filomuzda 62 çekici ve 75 low-bedimiz bulunuyor. 2012 yılında ekonomik sıkıntı yaşamazsak modüler low-bed alacağız. Onları da aldığımız zaman 700 beygirlik çekiciler alabiliriz.” şeklinde konuştu.    

Araçlarımız Truva atı gibidir Ömer Bursalıoğlu, teslim edilen Lander modelinin, Premium’un ağır nakliye için güçlendirilmiş versiyonu olduğunu söyledi. Aracın Kerax’tan daha hafif olduğunun altını çizen Bursalıoğlu. “Proje taşımacılığındaki en ideal ürün olduğunu düşünüyorum.”dedi. Bursalıoğlu, Erdoğanlar Nakliyat’ın bu alanda referans bir firma olarak gördüklerini belirterek “Araçlarımız Truva atı gibidir. Bir filoya girdikleri zaman belirli müddet sonra kapıyı açarlar, arkadaşlarını içeriye alırlar.” şeklinde konuştu.  

Türkiye Avrupa pazarında yükseliyor Ömer Bursalıoğlu ağır vasıta pazarıyla ilgili değerlendirmelerini de paylaştı. Türkiye’nin Avrupa’da toplam Pazar içerisinde 2. veya 3. sıraya yükseldiğini vurgulayan Bursalıoğlu, “Bu sene 16 ton üstü kamyonlar 35-36 bin civarı ve çekici pazarı ise 22 bin 500 civarlarında olabilir. Çekici pazarı toplam ağır vasıta pazarının yarısından fazlasını oluşturmaya başlandı. Taşımacılık son 10 senede çok yol kat etti. Artık taşımacılık olması gerektiği gibi etkin yapılmaya başlandı. Ekonomik gibi görünüp ekonomik olmaktan uzak kamyon varyasyonları yerini çekici treyler kombinasyonuna bıraktı. Artık sıra ağır yüklerin de gerektiği gibi taşınır hale gelmesinde. Çift çeker sisteme low-bed taşımacılığında dönülmesi gerekiyor. İnşaat tarafında da dönüşümler var.”  

2012’de yüzde 10 düşüş var Renault Trucks’ın Türkiye’deki satışları hakkında bilgi veren Bursalıoğlu, şunları söyledi. “Bizim pazarımız ekonomimizin bir göstergesi. Ne kadar çok araç satılırsa bu ekonominin canlılığını gösterir 2009 krizde filoların yüzde 30-40’ı atıl duruyordu. Garaja çekilmişti. Şu anda kamyon satışı azalsa da, garaja çekilen araç yok. İlk 10 aylık dönemlerde geçen seneye göre çekicide pazar payımızı iki puan iyileştirdik. Pazarın önümüzdeki sene bu seneki gibi olması mümkün değil. Çevremizde bir yangın var. Türkiye bağımsız bir ada değil ve globalleşen dünyanın bir parçasıyız. Fakat yaşanan krizlerden, tecrübelerimiz sayesinde daha az etkileniyoruz. Önümüzdeki sene pazarda yüzde 10’dan biraz daha fazla bir düşüş yaşanabilir.”   Erdoğanlar Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Musafa Erdoğan (üstte) şirketin kuruluşundan bugüne kadar olan süreci aktardı. Erdoğan, "şimdiki araçlar uçaklarla yarışır" benzetmesinde bulundu.