Final’de, daha önce gerçekleştirilen 8 ayrı günün birincileri yarıştı. Toplam 41 kilometrelik güzergahta trafiğe açık alanda gerçekleşen final yarışmasında yarışmacılar, Renault Premium 460.19T Optidriver+ otomatik şanzıman aracı kullandılar.

Michelin X Energy SaverGreen’in takılı olduğu araç 36 ton ağırlığa sahipti. Yarışmacılar 41 kilometrelik parkuru, 40 dakikanın altında tamamlamak, bunu da mümkün olan en az yakıt tüketimi ile gerçekleştirmek için mücadele ettiler. 8 finalistin de değerleri birbirine çok yakın çıktı. Ancak yarışmayı Kırık Uluslararası Taşımacıktan Ali Simsar, 63 kilometre hız , 23.3 litre yakıt tüketimi ve 39:10 dakikalık zaman değeriyle kazandı. 

Gülsan Uluslararası Taşımacılık’tan Fevzi Gül, 65 kilometre ortalama hız, 23.4 litre yakıt tüketimi, 37:59 bitirme zamanı ile ikinci; 64,5 kilometre ortala hız, 23.5 litre yakıt tüketimi ve 37:33 bitirme zamanı ile de Elifcan Uluslararası Taşımacılık’tan İbrahim Sertel üçüncülüğü kazandı.

Yarışmanın ardından gerçekleşen ödül töreni, Anemon Otel’de 300’ün üzerinde davetlinin katılımı ile yapıldı. Törene; Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau, Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Michelin Pazarlama ve İletişim Direktörü Sertan Akçagöz, İmam Kayalı Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mazıcıoğlu, Şube Müdürü Ali Karaali, Michelin Orijinal Ekipman Satış Müdürü Ali Murat Yıldırım ile Michelin Operasyonel Pazarlama Sorumlusu İbrahim Başa katıldı.

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, bu yarışmayı Michelin ile birlikte düzenlemekten ve yarışmayı nakliye dünyasının en önemli yıldızlarından olan Hatay'da yapmaktan çok gururlu olduklarını söyleyerek, 73 firmadan 73 şoförün çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirtti. Bu yarışmanın Premium 460.19T’yi denemek için de önemli bir fırsat sunduğunu kaydeden Pollien, “Yakıt tüketimi konusunda Renault Trucks ile Michelin çok iyi bir ikili oluşturuyor. Renault Premium 460 Optidriver ile Michelin X Energy SaverGreen yakıt tüketimini düşürürken çevreyi de koruyorlar” dedi. Michelin Lastikleri Ağır Vasıta Satış Direktörü Daniel Loiseau ise konuşmasında Renault Trucks araçlarının yakıt tüketimine Michelin lastikleri ile katkı sunuyor olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Michelin’in ana hedefinin maliyetleri düşüren lastikler yapmak olduğunu söyleyen Loiseav, Michelin X Energy SaverGreen’in diğer lastiklere kıyasla 100 kilometrede 1.7 litre yakıt tasarrufu sağladığını vurguladı. Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursaloğlu ise yarışmanın nasıl yapıldığı ve süreçler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yarışmanın 8 gün sürdüğünü ve gün birincilerinin finallerde yarıştığı söyleyen Bursalıoğlu, 73 firmadan 73 şoförün mücadele ettiğinin bilgisini verdi. 73 şoförün de elde ettiği yakıt tüketimi değerleri arasında önemli farkların olmadığını açıklayan Bursalıoğlu, bunu Renault Trucks araçlarının genel yakıt tüketimi değerlerinin düşüklüğüne ve Optidriver’ın beceresine bağladı.