Renault Turcks bugün (18 Haziran) gerçekleştirdiği basın toplantısıyla ilk 6 ayı değerlendirirken hedeflerini paylaştı. Gücümüzle Varız sloganını tercih eden marka yeni dönemde herkes tarafından kabul gören düşük yakıt tüketiminin yanı sıra, toplam alım maliyeti ve hizmet kalitesine vurgu yapacak. Renault Trucks’ın 6 ay önce göreve başlayan genel müdürü Sebastien Delepine de toplantıda buna özellikle vurgu yaptı. İyi bir ekip oluşturdukları, iyi bir ürün gamına sahip olduklarını, satış sonrası hizmetlerini geliştirdiklerini ve toptan bir servis hizmeti sunduklarını söyledi.

Değerlendirme toplantısına; Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine’in yanı sıra, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Serkan Karataban, Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Mali ve İdari İşler Direktörü İpek Puntar, İnsan Kaynakları Müdürü Burcu Sarıgül ve Bayi Ağı Geliştirme Direktörü Özgür Fırat katıldı.

İLK 3 İÇİNDE OLACAĞIZ

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine yaptığı konuşmada önümüzdeki yıl Türkiye’de 20. Yıllarını kutlayacaklarını ve Türkiye’de 15 bin Renault Trucks marka aracın faaliyet gösterdiğini söyledi. Türkiye’deki hedeflerinin her alanda ilk 3 içinde olmak olduğunu söyleyen Delepine, “Mükemmel bir ürün yelpazesine sahibiz. Son 3 yılda bütün ürün gamımızı 2 milyar dolar yatırımla yeniledik. Yeni ürün gamımız mükemmel bir kaliteye ulaştı. Müşterilerimizden, servislerimizden ve bayilerimizden aldığımız geri bildirimler bunu doğruluyor” dedi.

YÜKSEK KABİN T520 GELİYOR
Türkiye’ye getirecekleri ürün gamını genişleteceklerinin bilgisini de veren Delepine, çekici gamında var olan T460’ın yanı sıra Yüksek Kabin T520’yi Türk müşterilerinin beğenisine sunacaklarını kaydetti. İnşaat segmentinde 2 yeni araç olacağını söyledi. Delepine, çekici segmentinde bir de D Wide ile özellikle yurtiçi nakliye için önemli bir araç olacağını vurguladı.  K serisinin yeni inşaat serisinin en önemli oyuncusu olduğunu belirten Delepine, “ 50 ton kapasiteye sahip olan en güçlü ve en dayanıklı kamyonlardan biri belki de ilki” diye konuştu. Delepine, inşaat ürünlerini tamamlayıcı ürünleri C gamını ve D16 ürünlerini pazara sunacaklarını kaydetti.  
 
TOPLAM ÇEKİCİ PAZARI YÜZDE 60 DÜŞTÜ
Delepine, 2016’nın ilk 6 ayı ile 2017’nın aynı dönemini de kıyasladı. Türkiye toplam ağır vasıta pazarının 28 bin adetlik bir ortalamaya sahip olduğunu ancak bugün bunun çok gerisinde olduğunu ifade etti. 16 ton ve üzeri ağır vasıta pazarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 24 düştüğünü, çekici segmentindeki düşüşün ise yüzde 60 olarak gerçekleştiğini aktardı.
 
RENAULT ALAN RAHAT EDECEK
Renult Trucks olarak her konuda ilk 3 markadan biri olma hedeflerini yenileyerek satış sonrasında müşterilerine farklı avantajlar sunabilecekleri bir noktaya geldiklerini söyledi. Renault Turcks’ın merkezde başlattığı ve Türkiye’de de uygulanacak Tam Servis Hizmet Bakım Paketi ile müşterilerin aracı aldıktan sonra ne olur, ek bir maliyet çıkar mı bakıma ne kadar para veririm gibi hiç bir sorunun kalmayacağını söyledi.
 
SATIS SONRASINA GÜÇ KATACAK İŞBİRLİĞİ
Renault Turcks’ın bu satış sonrasındaki iddiası 350 milyon kilometrelik bir tecrübeye dayanıyor. Türkiye’de 16 noktada bayisi bulunan marka özellikle satış sonrası hizmetlerde fark yaratma gayretinde. Bu nedenle Renualt Trucks ile 20 yıldır çalışan Koçaslanlar ve Özmutlubaş ile özel bir işbirliğine gidilmiş. Delepine, Koçaslanlar’ın İstanbul’un hem Avrupa hem de Asya yakısında bayi hizmeti vereceğini söyledi. Delepine, Özmutlubaş’ın da İzmir ve Denizli’de Renault Trucks’a bayi hizmeti vereceğini kaydetti. Anlaşmanın içeriği ile ilgili bir soruya ise yeni genel müdür “Daha sonra detaylarıyla bunu anlatacağız” diye cevap verdi.
 
ZOR BİR YIL AMA FIRSAT DA VAR
Tarihin en kötü satış adetlerinden birinin yaşandığı dönemde Türkiye’de göreve başladığı bunu fırsat mı yoksa dezavantaj mı olarak gördükleri şeklindeki bir soruya Delepine şöyle cevap verdi: “En  zorlu ve en talepkar pazarlardan biri yaşanıyor. En dibe ulaşmış olduğumuzu umuyorum. Türkiye 80 milyonluk bir ülke ve yüksek bir potansiyeli var. Türkiye’nin ağır vasıta pazarının satış edetleri 30 bin dolaylarındadır. Bu yine yaşanacaktır. Biz bu zor dönemde müşterilerimizin yanında olmak için çalışıyoruz. Zor koşullarda doğru strateji ortaya koymak ve uygulamak önemlidir. Bunun için bu döneme daha somut olarak ifade etmem gerekirse fırsat olarak görüyorum” dedi.