Treyler sektörünün öncü firmalarından OKT Trailer, sektörün 4’üncü, Aydın’ın 8’inci ve Türkiye’nin 964’üncü Ar-Ge Merkezi’ni açtı. OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, Ar-Ge Merkezi hayallerini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını vurgularken, OKT Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ise, “Değişimin ülkemize, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza katkı sağlamasını hedeflemeye devam edeceğiz” dedi.  AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı ise bugünün efelerini takım elbiseleri ve kravatları içeresinde küreselleşen dünyada bu milletin daha fazlasını temin etmesi için, ekmeğine ekmek katabilmek için çalıştığını vurgulayarak, “Bugünün efeleri onlar. O efelere selam olsun.” şeklinde konuştu.

OKT Trailer, Efeler İlçesi ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan firma binasında Ar-Ge Merkezi hizmete açtı. 'Curiosity Center' isimli Ar-Ge Merkezi'nin açılışına, OKT Trailer yönetimi ve çalışanlarının yanı sıra AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile iş adamları katıldı.ı

Hayallerimizi gerçekleştirdik

Açılışta konuşan OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, Ar-Ge Merkezi hayallerini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Merkezimiz yüksek teknolojiyi estetikle harmanlayacak ve yenilikçi bir yaklaşım ile sanayimize hizmet verecektir. Yüksek nitelikli istihdamla da pek çok kuruma cesaret verecek ve rol model oluşturacak. OKT Trailer kurulduğu ilk yıldan beri pek çok ilke imza attı. Yapılan bu başarılı çalışmalarda, azim ve sabahat olduğu kadar meraklı bir yaşam tarzının da önemli bir payı var. İşte bu nedenle merkezimize, Curiosity Center yani merak merkezi adını verdik. Merak bizleri dayanıklı kılar, sorunlar karşısında çözümler bulmamıza yardımcı olur ve bizi geliştiren en önemli duygudur. Gücümüzü meraklı yapımızdan alıyoruz” dedi.

Ar-Ge Merkezi’ni hazırlarken bu zamana kadar oluşan bilgi ve birikimlerini, iş ortaklarından gelen beklentilerle birleştiren sonuçları hedeflediklerini kaydeden Maraş, “Curiosity Center'da son teknoloji yatırım yapılmış ve bilişim sektörünün en üst noktasına ulaşılmıştır. Burada görev yapan kalifiye mühendis ve teknik ekip sürekli tasarım çalışmaları yapacak, iş ortaklarımızdan gelen talepleri beklentiler doğrultusunda hızlı ve kusursuz gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra tüm süreçlerimizde işlevselliği arayan, bakış açımız ile kurum hafızamızdaki verileri sanallaştıracak ve yazılım faaliyetleri yapacak. Sektörün 4’üncü, Aydın’ın 8’inci ve ülkemizin 964’üncü Ar-Ge Merkezi’ni açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

OKT Trailer’in hizmet yolculuğuna 37 yıl önce başladığını hatırlatan OKT Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş da, “Kurucularımız Sayın Ramazan ve İsmet Maraş'ın açtığı yoldan birlik ve beraberlik içinde devam ediyoruz. Günümüzde rekabet oldukça yoğun ve bu çetin mücadelede inovatif olmak zorundasınız. Hızla değişen teknoloji, insan beklentilerindeki farklılık ve değişen global ekonomik göstergeler karşısında sanayi gelişiminde bir değer ve farklılık oluşturmak gerekiyor. İnsani merkezli yaklaşımı benimseyen OKT Trailer, aynı zamanda teknolojiye, araştırmaya ve geliştirmeye senelerdir yatırım yapmaktadır. Bugünkü merkezimiz araştırma ve geliştirme çalışmalarımızın önemli bir noktası olmakla birlikte ne ilk ne de son projemizdir. ‘Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’ düsturuyla hareket etmeyi benimsiyoruz. Bunu yaparken değişimin ülkemize, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza katkı sağlamasını hedeflemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aydın’da Ar-Ge Merkezi sayısının artmasını dileyen AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz da, devletin Ar-Ge Merkezi kurması için firmalara destek verdiğini ifade etti.

Bugünün efelerine selam olsun!

AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı ise, Ar-G faaliyetlerinin Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için çok önemli olduğunu dile getirdi. “Egeleri izledik. O günün efeleri adaletin ve hakkaniyetin temsilcisi olarak ortadaydılar. Bu toplumun vicdanını temsil ediyordu” diyen  Bostancı, “Bugünün efeleri biraz önce gördünüz takım elbiseleri ve kravatları içeresinde küreselleşen dünyada bu milletin daha fazlasını temin etmesi için, ekmeğine ekmek katabilmek için çalışıyorlar. Bugünün efeleri onlar. O efelere selam olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmasını tamamlayan Bostancı, OKT Trailer yönetimi ve iş adamları ile birlikte kurdele keserek Ar-Ge Merkezi’ni hizmete açtı. Merkezi gezen Bostancı, mühendis ve teknik ekipten yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.