e Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve OKT Trailer arasında geçtiğimiz yıl imzalanan bir protokolle hayata geçirilen “Geleceğim Benimdir”  Sosyal Sorumluluk Projesi ilk yılını hedeflenen sonuçlarla tamamladı. Okul çehresinde yapılan değişiklikler ve proje ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalar,  meslek liselerine olan ilginin yeniden artmasını sağladı. Yıl içerisinde 310 öğrenci için gerçekleştirilen işletme teknik gezileri öğrencilerin üretim sanayiine olan ilgisini kuvvetlendirdi. Geçtiğimiz yıl hiç öğrenci kaydı alamayan Metal Teknolojisi Alanı’ na 2016 / 2017 eğitim - öğretim yılında 49 öğrencinin kaydı alındı.
Proje faaliyetlerinin devam ettiği 2016 yılı Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Büyükşehir statüsündeki illerde bulunan mesleki ve teknik orta öğretimlere, bulundukları illerdeki sanayi kuruluşları ile okul –sektör işbirliğinin sürekliğinin sağlanması ve süreklilik kazandırılması konusunda protokol hazırlanması tebliğ edildi.
 
OKT Trailer ile Aydın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan  “Geleceğim Benimdir” Sosyal Sorumluluk Proje protokolü, bu anlamda Aydın ilinde örnek teşkil eden ilk proje oldu.
 
İş güvenliği kanunu kapsamında bir mesleğin en iyi şekilde yapılabilmesi için gerekli bilgi, beceri, tavır ve tutumların, ulusal meslek standartlarının oluşturulduğu, mesleki ve teknik eğitim/öğretim programlarının bu standartlara göre hazırlandığı ve işgücünün eğitim sonrasında belgelendirildiği Mesleki yeterlik sisteminin temelinde, mesleklerin tanımlanması ve standartların oluşturulması yer almaktadır. Makine ve otomotiv sektörlerinin de içinde bulunduğu 48 meslek dalında çalışanları kapsayan zorunluluk uygulamasının ilki 26.05.2016 tarihinde başlarken, ikinci tebliğe göre zorunluluk uygulaması 25.03.2017 tarihinde başlayacaktır.
 
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için ise MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi şartı aranmamaktadır. Bu tebliğ sonrası mesleki ve teknik eğitim mezunları, hem işverenler hem de iş arayanlar nezdinde avantaj sağlamaktadır.
 
Amaçlarının topluma, insana değer katan projeleri hayata geçirirken, toplumun bilinçlenmesine destek olmak olduğunu belirten Hakan Maraş;  “Bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyet’in 93. yılını, OKT Trailer çalışanlarımızla ‘’Geleceğim Benimdir’’ sosyal sorumluluk projemiz kapsamında bu yılda birlik ve beraberlik içerisinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tertip düzen ve bakım – onarım çalışmaları yaparak kutladık. OKT Trailer’ in gönüllü çalışanları ve projede yer alan gönüllü öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerini Türk gencine yakışır bir şekilde alarak Türkiye Cumhuriyet’ inin bağımsızlığını her daim koruyacak başarılı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. OKT Trailer olarak, her zaman eğitim - öğretim projelerine destek verdik, desteklerimiz artarak devam edecek. Şunu biliyoruz ki eğitime yapılan her yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır’’ dedi.
OKT Trailer gönüllüleri ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, okulda yaptıkları çalışmalar sonrasında projeye destek olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.