Iveco, 21-24 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 5.’si gerçekleştirilen COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayii Fuarı’na yeni Euro 6 araçlarıyla ve Yeni Eurocago’nun tanıtımı ile damgasını vurdu. Iveco, fuarda araçlarını “Sürdürülebilir taşımacılık için iş ortağınız” sloganıyla sergiledi.

Iveco, Türkiye ticarî taşımacılık sektörünün profesyonelleri için yapılan en önemli etkinliklerinden biri olan COMVEX’te 820 metrekarelik alanda araçlarını sergiledi. Ziyaretçilere en karakteristik Iveco ürünlerini görme fırsatı sunan Iveco’nun standında; 2016 Yılın Kamyonu Yeni Eurocargo, “2015 Uluslararası Yılın Vanı” Daily, “2013 Yılın Kamyonu” Stralis ve Astra HD9 yerini aldı.

EURO 6’YI SRC İLE SAĞLIYOR

Iveco Türkiye Genel Müdürü Roberto Camatta, yaptığı konuşmada Yeni Eurocargo’nun 2016 yılının kamyonu seçildiğini ve fuar vesilesi ile Türkiye’de ilk defa sergilendiğini belirtti. 2013 yılının kamyonu seçilen Stralis çekicinin de Euro 6 motorulu yeni versiyonunu sergilediklerini söyledi. Camatta, “Eurocargo’da olduğu gibi Stralis’te de SCR sistemini kullanıyoruz. Fuarda SCR sistemini kullanana tek markayız. Bizim araçlarımızda EGR yok, sadece SCR var” dedi.

8 OTOMATİK İLERİ VİTESLİ HI-MATIC VERSİYONU

Hafif araç kategorisinin yıldızı Daily, standart ve 8 otomatik ileri vitesli Hi-Matic versiyonuyla Iveco standında yerini alırken; uluslararası tanıtımı yakın zamanda yapılan orta menzilli Eurocargo ve Hi-Way ve Hi-Road versiyonlarıyla da Stralis ziyaretçilerle buluştu. Fuarda Iveco’nun Avrupa’nın en yeni salınım düzenlemelerine uygun olan Euro 6 modellerinden orta ağırlık sınıfında yeni Eurocargo, ağır sınıfta ise Stralis fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. Iveco ürünlerini hafif, orta ve ağır sınıflara göre üç ayrı bölümde sunuldu.  

YENİ EUROCARGO’NUN 2 MODELİ SERGİLENDİ

Iveco, “Şehirlerin Sevdiği” araç olan Yeni Eurocargo’nun Türkiye tanıtımını COMVEX’te gerçekleştirdi. İki ayrı modeli 100E19 ve 150E21 ile fuarda yerini alan Eurocargo, şehiriçi taşımacılıkta insana ve çevreye yönelik duyarlılığı ile öne çıkıyor. Yenilenmiş tasarımı ve işlevselliği ile Daily ve Eurocargo’nun şık çizgilerini koruyan Yeni Eurocargo; motor, güvenlik, konfor, düşük maliyet ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda büyük yenilikler sunuyor.

“2016 Yılın Kamyonu Yeni Eurocargo”, “2013 Yılın Kamyonu” seçilen Stralis ve “2015 Yılın Vanı” seçilen Daily’nin islediği çizgiyi takip ederek Iveco’daki ürün gamını tamamlıyor. Yeni Eurocargo aynı zamanda egzoz gazları için tekil after-treatment; pasif dizel partikül filtresiyle (DPF) HI-SCR sistemini kullanan tek Euro 6’lı araç olma özelliğine sahip. HI-SCR sistemi, egzoz gazının resirküle edilmesi yerine temiz havanın alınması prensibiyle yanma sürecini değiştirmeyen yegâne salınım kontrol çözümü sunuyor. 

“2015 ULUSLARARASI YILIN VANI” DAILY 3 FARKLI VERSİYONU İLE SAHNE ALDI

Iveco, hafif ticari araç segmentinde ise “2015 Uluslararası Yılın Vanı” seçilen Daily’nin üç farklı versiyonunu fuar ziyaretçileri ile buluşturdu. Sergilenen modeller arasında 35C15 H1 şasi kabin (10-19 metreküp aralığında mevcut), 19,6 metreküplük kargo hacmine sahip 70C15 ve ayrıcalıklı 8 ileri otomatik vitesiyle öne çıkan 16 metreküplük yeni Daily Hi-Matic panel van yer aldı. Yeni Daily panel van yüksek standartlarda esneklik, verimlilik ve yakıt ekonomisi sunarken yolculuk konforunu da üst düzeyde tutuyor. Yeni vites kutusu, ergonomik vites topuzu ile bir yandan yüksek sürüş keyfi sağlarken diğer yandan da sürücünün trafik ve sürüş koşullarına dikkatinin artmasını sağlıyor. Hi-Matic otomatik vites, ivme ihtiyacında 200 milisaniyeden kısa bir süre içerisinde kusursuz vites değişimi yapabiliyor.

EURO 6 STRALIS YÜZDE 4.5 DAHA AZ YAKIT TÜKETİYOR

Fuardaki Iveco standında ağır araçlara ayrılan alanda ise yolda kullanım için piyasaya yeni çıkan Hi-SCR (Yüksek Verimlilikli SCR) özellikli Euro 6 normlarına uygun iki Stralis modeli sergilendi. Hi-Way (AS440S46 FPLT) ve Hi-Road (AT440S46 T/P) daha çok uluslararası taşımacılık için düşünülmüş. Her iki model de mafsallı ve AEBS (Gelişmiş Acil Fren Sistemi), BAS + EBS, LDWS (Şerit Takip Uyarı Sistemi), DAS (Sürücü Dikkat Desteği) ve ESP (Elektronik Stabilite Programı) barındırıyor.

Sıra dışı bir çözüm olan Hi-SCR’nin kullanılmasıyla artık EGR’ye ihtiyaç duyulmuyor ve bu sayede sahiplik maliyetinde belirgin bir düşüş sağlanıyor. Optimize edilmiş aerodinamik, aktarma aksamı ve Hi-SCR’nin bir araya gelişiyle Euro 6’lı Stalis’ler Euro 5’li öncüllerine göre yüzde 4.5 daha az yakıt tüketiyor.

ASTRA HD9, EKSTREM İŞLER İÇİN EKSTREM KONFOR SUNUYOR

Iveco standının off-road bölümünde özellikle maden sahaları için ideal olan yeni nesil 8x4 damperli Astra HD9, “Ekstrem işler için ekstrem konfor” sloganıyla yerini aldı. Astra, 50 yıldır ağır araçlarda uzmanlaşmanın ve modernitenin bir araya gelmesinden meydana geliyor. Dikkat çekici tasarımıyla yeni kabini, sürücülere inanılmaz bir konfor sunuyor. Astra H9, Eurocargo ve Stralis’le beraber verimliliği yüksek Euro 6, SCR’li sistemiyle 410 beygirlik güç üretiyor.