Nevpa, treyler ve üstyapı ekipmanları ürün yelpazesini ve üretimini genişletmeyi sürdürüyor. İstanbul’da branda işleme ve hızlı kayar perde üretimine başlayan Nevpa, branda ve hızlı kayar perdeden sonra alüminyum kapı ve kapak üretimini de İstanbul’a kaydırdı. Nevpa Genel Müdürü Mehmet Ortaç , İstanbul’da üretim yapmalarının nedenlerini şöyle açıkladı: “Nevşehir ve Bursa dışında İstanbul’da üretim yapmamızın sebebi, İstanbul’un branda, hızlı kayar perde ve alüminyum kapak satın alan müşterilere daha  yakın oluşu ve buradan satış ve satış sonrası hizmetinin  daha kolay verilebilmesi.  Türkiye’nin tenteli treyler parkının çoğu bu bölgede. Fabrikamızın içinde yer aldığı Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, konum olarak çok merkezi.  3. Köprü ve Osmangazi Köprüsü’ne bağlantımız var. Ankara, İzmit, Bursa’ya yakınız.”
İstanbul’da da üretime başladık
Mehmet Ortaç, branda üretiminde emeklemeden yürümeye başladıklarını ifade ederek, “İstanbul’da üretime başladık ve üretime katkı sağlıyoruz” dedi. Ortaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alüminyum kapı, kapak üretimini de İstanbul’da yapmaya başladık. Branda talebinde bulunan müşteriler alüminyum kapı ve kapak talebinde de bulunuyor. Bildiğiniz gibi en büyük alüminyum ekstrüzyon firmaları genelde Gebze, Sakarya ve Çorlu’da bulunuyor.  Dolayısıyla İstanbul’un lojistik avantajını kullanacağız. İlk etapta günlük 250 adet kapak, 50 adetlik de arka kapı üretim kapasitesine sahibiz.”
Yük Emniyeti için gerekli olan Code XL sertifikalarını alıyoruz
Yük emniyeti için arka ve kapılar için Code XL sertifikasını alacaklarını belirten Ortaç, geçtiğimiz aylar içerisinde yetkili kişiler nezaretinde testleri başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve testleri de kendi tesislerinde başarıyla yaptıklarını söyledi. Üç farklı branda ve 5 farklı model  çatı için Code XL sertifikaları aldıklarını belirten Ortaç, “Branda ve Hızlı Kayar Perde’de yerli bir marka olarak belki de ilki gerçekleştirerek, Code XL aldık. Farklı tipteki kayar ve sabit çatıların, çeşitli makaralarına da sertifika aldık. Türkiye’de kullanılan her marka kayar ve sabit çatı brandası, bunlara uygun kayar yan perde brandası için, ayrıca en önemlisi Nevpa markası ile ürettiğimiz Hızlı Perde Sistemi ve brandası için Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek yük emniyet sertifikası için de  Code XL aldık. Bu sayede Nevpa brandasını her türlü marka ile kombine kullanabilecekler. Tabi bütün bunları bir plan çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bunun ihracat ayağını da düşünerek bir plan yaptık.” şeklinde konuştu.
Kısa Metrajlı Üst Yapılar ve Treyler için hızlı perde sistemi
Meşrubat kasaları için hızlı perde sistemi üretmeye başladıklarını da aktaran Ortaç, 8.5 metreye kadar Code XL sertifikasına sahip olduklarını belirtti. Ortaç, tenteli treyler için de hızlı perde sistemini yıl sonuna kadar yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.
“Kayar Çatılarda SESAM ile ciddi işbirliğimiz var. SESAM, ürünlerinde yeniliğe giderek hafifleştirdi. Biz de bu ürünleri gönül rahatlığıyla müşterimize sunmanın keyfini yaşıyoruz” diyen Ortaç, sözlerine şöyle devam etti: “Frigorifik treyler ve kapalı kasalar için paslanmaz ve galvanizli ve menteşe ve kilit üretimini bir yıldır sürdürüyoruz.  Çok iyi geri dönüşler aldık, ürünler tutuldu. Yeni ürünler ile IAA’da  yer alacağız. İtalyan, Fransız ve Alman rakiplerimize göre yüzde 40 daha ucuzuz. Ama aynı kalitedeyiz. Zaten Avrupa kalitesinde olmayan ürünleri piyasaya çıkarmıyoruz. Ürünlerimize güveniyoruz ve  arkasında duruyoruz. O yüzden sürekli büyüyoruz.”
“Kazandığımız parayı, yarattığımız enerjiyi kendi işimize harcadık”
Mehmet Ortaç, Nevpa’nın kazandığı parayı, depoladığı enerjiyi, ruhunu, her şeyini işine vermeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Nevpa, son üç yılda çok büyük yatırımlar yaptı. Kazandığımız parayı, yarattığımız enerjiyi kendi işimize harcadık. Son üç yılda Avrupa standartlarında en verimli olduğumuz dönemi yaşıyoruz.  Nevpa tarihinin en atak üç yılını geçirdik. Ülkemizdeki en çalkantılı yıllarda bunu yapmak daha anlamlı oldu.”
Paslanmaz ürünlerde düne kadar ithalat yapılırken Nevpa’nın bugün yüzde 80 pazar payı elde ettiğine vurgu yapan Ortaç, “Yüksek kalite standardı olan üreticiler bizlerle çalışmayı tercih ediyor. Tenteli treylerdeki, kırılır baba, kayar baba, arka kapı aksesuarları ve gizli sistem kilitlerinde Türkiye ve Avrupa  Nevpa’yı kullanıyor” dedi.
İhracatı 5 yılda 15’e katladı
Nevpa’nın ürün yelpazesi ve kapasitesinin Türkiye’nin üzerinde olduğunu vurgulayan Ortaç, bu yüzden ihracata odaklandıklarını söyledi. “Nevpa’nın Türkiye dışına da mal satması gerekiyor.  Hedef pazarımız ihracat. 5 yıl öncesine göre ihracatı 15 kat büyüttük. Önce yakın coğrafyadan başladık. Bugün önceliğimiz Avrupa, Avrupa’daki varlığımızı geliştirip büyütmeyi hedefliyoruz. Ortadoğu ve  İran’daki olumsuz gelişmelerden sonra stabil pazar olan Avrupa’ya daha fazla ihracat yapmak istiyoruz. Ortadoğu’ya alternatif olarak  Afrika pazarında da çalışmaya başladık. Uluslarası arenada pazarlarımızı ve satışlarımızı arttırarak büyümeye devam edeceğiz” diyen Ortaç, farklı tipteki üstyapı ve treylere uygun yeniliklere devam ettiklerini söyledi. Almanya’daki IAA Ticari Araçlar Fuarı’ında iddialı bir şekilde müşterilerinin karşısına çıkacaklarını belirten Ortaç, yeniliklerle stantlarında göz dolduracaklarını vurguladı.