1967 yılında Otomarsan ismiyle İstanbul’da kurulan, bugüne kadar yaptığı 1 milyar Avro’yu aşan yatırımlarıyla Türkiye’nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, 2017 yılında 50. yılını kutluyor. Yarım asırdır yatırımlarıyla büyürken aynı zamanda Türkiye’nin yerel potansiyeline ve geleceğine de yatırım yapma ilkesiyle hareket eden Mercedes-Benz Türk, 50. kuruluş yılında 50 startup’a destek veriyor.
Mercedes-Benz Türk yenilikçi, sürdürülebilir ve yaratıcı fikirleri destekleyerek topluma ve çevreye fayda sağlayan, pozitif sosyal etkisi olan ve hayatı kolaylaştıran çözümler üreten yaklaşımlara katkıda bulunmak amacıyla “50. Yılda 50 Startup” projesini başlatıyor.
Mercedes-Benz Türk’ün, Yaşama Dair Vakfı, Impact Hub İstanbul ve Startupboothcamp İstanbul işbirliği ile yaptığı yarışma için başvuru tarihi 14 Mart 2017 itibariyle başlıyor. 
“50. Yılda 50 Startup” projesine teknolojiyle bağı olan, pazar değeri olan, fikir aşamasını geçmiş, iş planı çalışması yapmış ve prototip aşamasına gelmiş veya prototip üretmiş startup’lar başvuru yapılabilecek. “50. Yılda 50 Startup” projesine başvurular, proje için oluşturulan mikrosite (www.startup50mbt.com) üzerinden yapılacak. Proje süresince tüm duyuru ve aşamalar bu site üzerinden takip edilebilecek.



Sülün: “Türkiye’nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yapıyoruz.”

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün “Mercedes-Benz Türk olarak 50 yıldır yenilikçi çözümlerle yalnızca kendi işimize değil, Türkiye’nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yapıyoruz. Türkiye’ye inanıyoruz ve ülkemizle birlikte büyüyoruz. Bu ilkemiz doğrultusunda 50. yılımızda 50 startup’ı destekleme kararı aldık.
Projemizin en belirgin ve ayrıştırıcı özelliği bu desteği tamamen bir hibe olarak veriyor olmamız. 50 startup’a 500.000 TL’lik destek verirken herhangi bir karşılık beklemiyoruz. Ayrıca seçtiğimiz startup’lara sadece maddi destek vermiyoruz; bunun yanısıra onları eğitim kampına davet ediyor, ihtiyaç duydukları eğitim ve yönlendirmeler ile ellerinden tutmayı hedefliyoruz.”

Toplam ödül miktarı 500.000 TL
İki aşamalı seçim sürecinde proje jürisi, ödüle layık görülen 50 startup’ı seçecek. Birinci aşamada jüri tarafından seçilerek ön elemeyi geçen 100 startup, bir günlük eğitim kampında buluşacak. Burada mentorlar eşliğinde pazarlama, iş planı oluşturma eğitimleri alarak, nihai iş planı sunumlarını hazırlayacaklar.  Ardından jüri, 100 startup arasından ikinci aşama seçimle ödüllendirilecek 50 startup’ı belirleyecek. Seçilen 50 startup’a toplamda 500.000 TL’lik para ödülü verilecek.
Projenin Jüri Üyeleri
Mercedes-Benz Türk en doğru seçimleri yapabilmek için “50. Yılda 50 Startup” projesi kapsamında konusunda uzman jüri üyelerinin desteğini alıyor. Startuplar konusunda öncü basın temsilcileri Ahmet Can Şit ve Timur Sırt jüride yer alıyor. Ayrıca Jüride sivil toplum kuruluşlarını temsilen Yaşama Dair Vakıf, sosyal girişim destekleme ağlarını temsilen Startupboothcamp İstanbul ve Impact Hub İstanbul bulunuyor.
Startup Nedir?
Startup ölçeklenebilir, büyümeye elverişli bir iş modeli arayışında olan organizasyonlara ve yeni girişimlere verilen isimdir.