Kamu ihaleleri hariç Türkiye’de bugüne kadar yapılan en büyük ağır vasıta teslimatı özelliği taşıyan satış ‘bileşik teklif” sistemiyle gerçekleşti. Süer Sülün, Türkiye’de bu sistemi ilk kez Barsan Global Lojistik (BGL)  için uyguladıklarını belirterek, “Müşterimizin parkındaki 188 adet kullanılmış çekicisi dorseleriyle birlikte  TruckStore tarafından takasa alındı. Teklifimize 36 ay boyunca araç garantisi, servis bakım/onarım ve kasko sigortası da dahildir” dedi.  

Araçlar 36 ay sonra geri alınacak Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Müdürü Süer Sülün, teslimatın birçok ilki bir arada sunmasından dolayı özel olduğuna vurgu yaparak, “Bu bir satış değil; çözüm ortaklığıdır” dedi.  Araçların Türkiye’de ilk kez uygulanan ‘bileşik teklif’ sistemiyle gerçekleştiğini aktaran Sülün, araçların 36 ay sonunda şimdiden belirlenmiş olan bir bedel ile geri alınacağını aktardı.

Yakıt ve lastik dışındaki herşey MBT’nin sorumluluğunda “Biz araçlara sadece yakıt koymuyoruz ve yeni lastikler takmıyoruz” diyerek hizmet paketinin önemine vurgu yapan Süer Sülün, “Bu paket anlaşma sayesinde müşterilerimiz araçları kullandığı süre boyunca oluşacak işletme maliyetlerini net bir şekilde  hesaplayabilecek ve tüm  bu hizmetleri tek bir çatı altında almanın getirdiği sinerjiden faydalanabilecektir” diye konuştu.

Hedef dünyada ilk 10

BGL Yönetim Kurulu Başkanı A.Cengiz Çaptuğ da bu teslimatın Türkiye ekonomisine ve BGL’nin geleceğine olan güvenlerini ortaya koyduğunu belirtti. Dünyanın en büyük 10 entegre lojistik şirketinden biri olmayı hedeflediklerini söyleyen Çaptuğ, “Krizin en ağır hissedildiği dönemlerde bile yurt için ve yurt dışında yatırımlarımıza devam ettik. Kendimize has bu büyüme stratejisinin bizi hedeflerimize götüreceğine şüphe yok. Bu 200 araçlık teslimat sektöre kazandırdığımız ilklerden oldu” dedi.

Yurtdışı yatırımlarına devam edeceklerinin bilgisini de veren Çaptuğ; Amerika, Fransa, Çin ve Almanya’da yeni yatırımların devreye gireceğini söyledi. 150 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını da aktaran Çaptuğ, “Eğer hedefiniz global bir marka olmak ve ilk 10 ise Türkiye’deki lojistik cirolar buna yetmez. Bunun için global lojistik pazarından pay almanız gerekir. Biz bu yatırmaları bunun için yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Araçların teslimatı için 13 Aralık’ta Çırağan Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından 200 aracı temsilen getirilen bir adet Actros Lowliner, Mercedes Benz Pazarlama Direktörü Süer Sülün tarafından, BGL Yönetim Kurul Başkanı A. Cengiz Çaptuğ’a teslim edildi. Temsili Anahtarı ise Mercedes Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Çaptuğ’a takdim etti. ACTROS 1841 LOWLINER Actros 1841 LSNRL, alçak şasili çekicilerden oluşuyor. Bu araçlar, ön ve arka akslarda hava süspansiyonlu olup 950 milimetre beşinci teker yüksekliği sayesinde mega treylerler ile birlikte kullanılabiliyor. Tüm Actros çekicilerde standart olarak sunulan ‘Powershift-Otomatikleştirilmiş Şanzıman’ ile önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanıyor