PTK Baş Mühendisi Maxim Radziyevskiy, konuyla ilgili açıklamasında; “Tüm operasyon süreleri göz önünde bulundurularak elde edilen verilere göre Allison tam otomatik şanzıman donanımlı PAZ 3204 otobüslerin toplam bakım maliyetlerinin, manuel şanzımanlı aynı otobüslere oranla yüzde 30 daha az olduğu saptandı. Sadece bakım ve onarım ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğumuzda kilometre başına 0,34 ruble (0.019 TL) gideri olan manuel şanzıman maliyetlerinin, kilometre başına 0,13 (0.007 TL)ruble gideri olan Allison tam otomatik şanzıman bakım maliyetinin neredeyse üç katı olduğunu görüyoruz. Aradaki fark kilometre başı 0,21 ruble (0.012 TL) anlamına geliyor ve araç km.leri arttıkça bu fark km başına 0,28 (0.016) rubleye çıkıyor,” dedi. 
   
Radziyevskiy’e göre aynı çalışma koşulları altında manuel şanzımanlar, bazı genel tamirleri, (genellikle üçüncü ve nadiren ikinci vitesin senkromeçlerinin değiştirilmesi) pnömatik/hidrolik kavrama tahrikinin tamiri (pnömatik/hidrolik güçlendirici ile ana kavrama silindiri ve pedal grubunun değiştirilmesi veya tamiri), debriyaj parçalarının değiştirilmesi (baskı balata, tahrik balatası, debriyaj bilyası ve destek yatağı mili) gibi onarımları gerektiriyor. Karşılaştırma yapılacak olursa debriyajın değiştirilmesi 2.5 saat sürüyor ve bununla birlikte manuel şanzıman donanımlı otobüslerin servis süresi de uzuyor.    
 
Allison tam otomatik şanzımanlar ile filolar yüksek maliyetli debriyaj tamirlerini geride bırakıyor. Patentli tork konvertörü ile aşınmayı en aza indiren Allison tam otomatik şanzımanlar, benzersiz bir performans sergiliyor. Sonuç olarak da şanzımanın en iyi performansını sürdürmesi için sadece periyodik yağ ve filtre değişimlerine ihtiyaç oluyor.
 
İşletim maliyetindeki avantajlarının yanı sıra Allison tam otomatik şanzımanlar, hem sürücü hem de yolcular için daha fazla konfor ve güvenlik sunuyor. Yeni PAZ 3204 model otobüslerin sürücüleri, Allison’ın Kesintisiz Güç Teknolojisi™’nin sağladığı kontrollü ve rahat sürüşün keyfiyle çalışıyor.
 
Kesintisiz Güç Teknolojisi daha sarsıntısız, kesintisiz ve üstün bir hızlanma sağlarken tam güçle vites değiştirilmesine de olanak tanıyor. Gerekli olduğunda vitesler otomatik olarak değiştiriliyor ve böylece sürücüler üstün araç kontrolüyle performanslarını en iyi şekilde sergiliyor.  
 
Konu ile ilgili olarak Radziyevskiy: “Allison tam otomatik şanzıman donanımlı PAZ 3204 otobüsleri kullanmak, manuel şanzımana sahip olanlara kıyasla oldukça kolay. Hatalı kullanım oranı en aza indirildiğinden, güç kaynağı ve aktarma organlarına daha az yük biniyor,” diyor.
 
Tüm Faaliyet Sürelerinin İstatistiği
Model Otobüs Başına Ortalama Kilometre, km Şanzıman Bakım Maliyetleri, rubles/km
PAZ-3204 Allison (tam otomatik şanzıman) 277103 0,13
PAZ-3204 (manuel şanzıman) 406423 0,34
Fark 0,21
 
Son İstatistikler (01.01.2015 - 17.10.2016)
Model Otobüs Başına Ortalama Kilometre, km Şanzıman Bakım Maliyetleri, rubles/km
PAZ-3204 Allison (tam otomatik şanzıman) 159878 0,17
PAZ-3204 (manuel şanzıman) 154494 0,45
Fark 0,28