Geçtiğimiz yıl yüzde 8,4 olan pazar paylarını yüzde 9’a çıkaracaklarını kaydeden Bekiroğlu, “MAN olarak şu ana kadar 1533 adet kamyon ve çekici satışı gerçekleştirdik. Yıl sonunda bu rakamın 2 bin 188 adet olmasını hedefliyoruz“ dedi.   Bursa Bayii MAPAR Otomotiv ile birlikte Logitrans Transport Lojistik Fuarı’ra katılan, MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuncay Bekiroğlu, lojistik sektörünün Türkiye’de ve dünyada gelişme gösterdiğini ifade etti.

MAN’ın Türkiye’deki pazar payını giderek büyüttüğünü belirten Bekiroğlu, Türkiye’nin, gerek dünya coğrafyası üzerindeki konumu, gerek genç ve dinamik nüfusu ve gerekse lojistik sektörüne verilen önem ve yatırımlar sayesinde lojistik hizmetlerde dünyada önemli bir merkez, bir üs durumuna gelebilecek potansiyelde olduğunu belirtti.

MAPAR Otomotiv Sahibi Yalcın Şahin 6 ayda geçen yılı geçti Bekiroğlu 2010 yılının ilk 6 ayında geçtiğimiz yılı yakaladıklarının da bilgisini verdi. Faizlerin düşük olması ve MAN olarak müşterilere sağlanan finansman desteğinin pazar payının artmasına neden olduğuna işaret eden Bekiroğlu, “2010 yılına bakıldığında MAN’ın pazar payı yüzde 8,4 olurken, yıl sonuna kadar hedeflenen rakam yüzde 9’dur. MAN olarak şu ana kadar satılan araç (kamyon, çekici) sayısı 1533 adet oldu. Bu rakam için 2010 yılı sonu için hedef 2 bin 188 adet.  2010 yılı tüm firmaların beklentilerinin üzerinde satış adetleri ile geçti. Her ne kadar Avrupa ülkeleri henüz toparlanma sinyallerini yeni yeni verse de Türkiye'de toparlanma kamunun yatırımlarından dolayı (inşaat alanında) daha hızlı oldu“ dedi.  

MAN’ın dünyada bu yıl toplam 45-50 bin kamyon-çekici ürettiğini belirten Bekiroğlu, bunların yüzde  5’inin MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. tarafından satıldığını belirtti. Bu yıl satılan araçlarda kamyon ve çekici oranının yüzde 50 olduğunu söyleyen Bekiroğlu, bunun da bu süreçte eğilimin çekiciler yönünde olduğunu gösterdiğini belirtti. 2011 yılında hem Euro 4‘te, hem Euro 5’te Ad Blue‘lu ve Ad Blue‘suz araçların olacağına dikkat çeken Tuncay Bekiroğlu, Ad Blue‘suz aracların MAN’a avantaj sağlayacağını da belirtti.  Servis ağına yaptıkları yatırımlara da değinen Bekiroğlu, bu alanda da müşteri memnuniyetinin yüzde 84’lere ulaştığını söyledi. Bekiroğlu, bu yıl satılan otobüslerin yüzde 50’sinin, kamyon-çekicilerin 25’inin de MAN Finans tarafından finanse edildiğinin de altını çizdi.

Toplantıda konuşan MAPAR Otomotiv’in sahibi Yalçın Şahin de, MAPAR’ın MAN’ın en eski ve en önemli bayilerinden olduğunu söyledi. 2010 yılında satışların çok iyi gittiğini belirten Şahin, 2011 yılında da aynı yönde beklentileri olduğunu belirtti.