Altı ileri vites, tork konvertörü teknolojisi, burulma momenti sönümleyicisi, helisel dişli çarklar ve gelişmiş uyarlanabilir elektronik kontroller, Allison Torqmatic® serisi tam otomatik şanzımanlarını dünyanın her yerindeki ulaşım şirketleri için giderek daha popüler hale getiriyor. T280R, otobüsün fren sistemini güvenli ve etkili bir şekilde desteklerken opsiyonel entegre retarder ile frenlerin de ömrünü uzatıyor.

Allison T280R, şanzımanın verimliliğini ve yakıt tasarrufunu daha da arttırmak için dahili yağlama sisteminde gereken basıncı düzenleyen Variable Modulated Main/Değişken Ayarlanan Ana Birimi (VMM) gibi gelişmiş özellikleri içeriyor.  Allison Torqmatic® serisi otobüs şanzımanlarının en son güncellemelerinden yararlanıyor. Ayrıca, Allison elektronik kontrolleri birkaç yakıt tasarrufu işlevi sunuyor.  

Bunlar biri olan Araç Hızlanma Kontrolü’nün (VAC), yüzde yediye varan yakıt tasarrufu sağladığı kanıtlandı. VAC araçtaki yüke bağlı olarak motor torkunun miktarını doğrudan kontrol ediyor ve otobüsün hızlanma profilini tanımlıyor. Sürücünün gaz pedalına basışına odaklanan VAC, yumuşak ve yakıt tasarrufu sağlayan hızlanma oranı için kontrol görevi yapıyor. Böylece aracın agresif bir şekilde kullanılmasını önleyerek daha yüksek yolcu konforu ve ekonomik sürüş sunuyor. Otokar Kamu Satış Direktörü İhsan Kars açıklamasında; “Allison, dünyanın her yerinde tercih edilen tam otomatik şanzımanlardan biri. Torqmatic® T280R ile donatılmış Doruk 215 LE'yi önererek Konya Belediyesi'ne en yüksek kalitede çözüm sunuyoruz. Allison, tam otomatik şanzımanlar tasarlanması ve üretilmesi konusunda büyük bir güç ve bilgi birikimine sahip. Bu da bizim için birçok avantaj sağlıyor” dedi.Allison, minibüslerden büyük tur otobüslerine kadar neredeyse her türlü ticari ve şehirler arası otobüs uygulaması için tam otomatik şanzıman üretiyor.