Bursa’da yer alan 2 ayrı fabrikasında hem iç pazar hem de ihracata yönelik, çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, “Yeni Nesil Dağıtım Aracı (NGDV)” prototipi üretecek altı firmadan biri olarak finale kalmayı başardı. ABD Posta Servisi, filo yenileme ihtiyaçları için yapacağı ileriye dönük planlamada bu deneme ve değerlendirmeleri hesaba katarak seçim yapacak.

USPS, hazırladığı “Proje Bilgi İlanı”na verilen yanıtların değerlendirilmesinin ardından, 15 tedarikçinin, NGDV (yeni nesil dağıtım araçları)  prototipleri geliştirmek üzere teklif vermek için ön yeterliliğe sahip olduğuna karar vermişti. Süreç kapsamında Karsan dâhil tüm firmalardan USPS'in ihtiyaçlarını en iyi karşılayacak teslimat araçlarıyla ilgili tasarım sonuçlarını yansıtan teklifleri sunmaları istendi. 

Titiz bir ön değerlendirme sürecinin ardından ABD Posta Servisi, Yeni Nesil Posta Dağıtım Aracı (NGDV) satın alma sürecinin bir sonraki aşaması kapsamında, 50 prototip aracı üretecek olan altı önemli tedarikçiye ihaleyi verdi.   

Seçilen altı tedarikçi arasındaki tek Türk firması olan Karsan’la beraber AM General, Mahindra, Oshkosh, Utilimaster ve VT Hackney firmaları da  yer alıyor. İhale bedeli 37.4 milyon dolar olarak açıklanırken,  firmalara başka tedarikçilerle ekip kurma veya taşeronla çalışma imkânı da sağlanıyor. Karsan, prototiplerini bir Alman otomotiv üreticisi ile birlikte geliştirecek.

Karsan dâhil tüm tedarikçilere, prototiplerini geliştirmek ve üretmek için tanınan sürenin ise ihalenin verilme tarihinden itibaren yaklaşık bir yıl olarak açıklandı. ABD Posta Servisi bu sürenin sonunda yaklaşık altı ay süreyle farklı iklimlerde, coğrafi yapılarda, yerleşim merkezlerinde ve teslimat ortamlarında araçları test etmeyi planlıyor. Yeni araç prototipleriyle yapılacak olan testler, posta kutularının ABD çapında teslimi dâhil olmak üzere, operasyonel ihtiyaçları karşılama becerisinin de net biçimde ortaya konulmasına yardımcı olacak.