Türkiye pazarının en büyük seri damper üreticisi Meiller, güvenlik donanımları ile de sektörde fark yaratıyor. Ağır ve hacimli yükler taşımasının yanı sıra zorlu çalışma alanlarında güvenlikten ödün vermeden başarıyla görevini yerine getiren Meiller, Türkiye’de üretilen modellerinde “Meiller Parametrelendirmesi - Kademeli Fren Sistemi”ni standart hale getirdi.

“Meiller Parametrelendirmesi“

Meiller, damperi açık halde harekete geçen aracın, belli bir hızı geçmesini engelleyen kademeli fren sistemini “Meiller Parametrelendirmesi” adı verilen farklı bir güvenlik donanımı olarak sunuyor. Meiller’in bu özelliği ile aracın yükünü daha rahat boşaltması için belli bir miktar öne gitmesine izin veriliyor. Sistem şu şekilde işliyor:

 

-Damper sensörü, damperin kalkık olduğu durumlarda EBS sistemini uyararak sistemi aktif duruma getiriyor.

-18km/h hıza ulaşıldığında fren sistemi 10 kere devreye girerek sürücüyü kısa frenlemelerle uyarıyor.

-Sürücü hızlanmaya devam ederse 28 km/h hızda araç durana kadar frenleniyor. 20 saniyeliğine araç frende hareketsiz kalıyor.

-20 saniye frenlemeden sonra araç serbest kalıyor. Fonksiyon, bir daha kontak kapatılıp açıldıktan sonra tekrar devreye giriyor.

Böylelikle, sürücü aracı ile ancak damperi tamamen indirdiğinde normal hızda hareket edebiliyor.

Trafik güvenliği konusunda çalışmalarını sürdüren ve bu alanda sorumluluklarının bilincinde olan Doğuş Otomotiv - Meiller, Ağustos ayı itibariyle Türkiye’de Meiller Doğuş Damper fabrikasında üretilen damperlerinde kademeli fren sistemini standart olarak müşterilerine sunuyor.