Iveco Yeni Stralis ve Yeni Daily’in lansmanını Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısında konuşan Iveco Türkiye Genel Müdürü Roberto,  Iveco olarak başarılı oldukları noktalara odaklandıklarını ve bu stratejilerine devam edeceklerini söyledi. Camatta son 3 yılın çeyrek değerlendirmesini yaparak Iveco’nun bu yılın ilk çeyrekte yüzde 7.6 rekor bur pazar payına ulaştığını söyledi.


Iveco
 Türkiye Genel Müdürü Roberto Camatta yaptığı sunumda, pazar hakkında bilgi verdi. Camatta geçtiğimiz yılın son 5 ayının çok zor geçtiğini bu yılın da ilk 4 ayının zor olduğunu söyledi. Ancak Iveco olarak bu dönemi başarılı şekilde atlattıklarını söyleyen Camatta, şunları söyledi: “Iveco’nun pazar payına bakıldığında 3,5 ton üzeri segmentte 2015’in ilk 3 ayı çok başarılıydı, bu dönemde rekor kırdık. Pazar payımızı 6,6 ile kapatarak 4’üncü olduk.  2016 yılı adetsel olarak pazarın özellikle ağır vasıtada büyük gerileme oldu. Zor bir yıldı. 2016 ilk çeyrekte yüzde 6.8 pazar payı elde ettik. Bu yılın ilk 3 ayında yüzde 7,6 pazar payı elde ettik.  Bu yılın ilk 3 ayında pazar 2016’ya göre küçülme devam ediyor. Geçtiğimiz yıl da bir önceki yıla oranla küçülmüştü. Küçülen pazarda pazar payını artırmak daha da zor. Iveco olarak pazar payımızı ürünlerimiz sayesinde artırdık. Geniş bir ürün gamımız var, bayi yapımız güçlü, bütün bunları bir araya koyduğunuz zaman avantaj elde ediyoruz. Bu sayede pazar payımızı artırdık.”
Geniş ürün gamına vurgu yapan Camatta, alternatif yakıtlarda da lider olduklarını söyledi. Bugüne kadar 40 binin üzerinde alternatif yakıtlı araç satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’de bu pazarın Avrupa kadar aktif olmadığın söyledi. Camatta  “Alternatif yakıtlarla çalışan araçlarımız beğeniliyor ve çok tekdir görüyor. Stralis olsun Euro Cargo olsun 400 beygir gücüne ulaşmış tek marka” dedi.
Stralis TC02 Şampiyonu.  CO2 çevreciliği düşük salımı gösteriyor. Başındaki T ise toplam satın alma maliyetini ifade ediyor.

Iveco Türkiye Ağır ve Orta Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, Iveco’nun toplam alım maliyetine büyük önem verdiğini söyleyerek “Aracın ilk yatırımı için oldukça rekabetçiyiz ama diyoruz ki ucuz olana da kanmamak lazım. Bir aracın 4 yıl da yarattığı işletme maliyeti başka yerdi. Yakıtın payı yüzde 42. Aracımız düşük yakarak buna etki ediyor. Bakın onarım maliyetleri de önemli. Yüksek bakım aralıkları ile avantaj sağlıyor” dedi.
Stralis’in ürün gamına doğalgazlı Yeni Stralis NP de dahil oldu. Alternatif yakıtlarda en geniş ürün gamını sunan Iveco yeni ürünle 400 beygir güce ulaştı.  Otomotik şanzımanlı, 920 litre yakıt kapasitesi, LNG seçeneği gibi özellikleriyle tanıtılan araç önümüzdeki dönemde ADR’li alarak da satışa sunulacak.
 
Başlıca yenilikler
 
Iveco Türkiye Daily Ürün Müdürü Süha Yılmaz, 2015’te Yeni Daily’nin lansmanının yaptıklarını ve Daily’nin kendini yenileyerek rekabetçiliğini artırdığını söyledi. Daha akıllı, daha konforlu, daha ekonomik bir araç yaptıklarını söyleyen Yılmaz, bugüne kadar 2.8 milyon adet Daily satıldığına dikkat çekti.
Süha YILMAZ Daily Ticaret Asistanı ile araç ve sürüş ile ilgili detaylı bilgi alımının mümkün olduğunu söyledi. Bunun için Tablet veya Cep telefonlarına uygulamanın indirilmesi yeterli oluyor. Yeni Daily bunun için araçta bir tablet ve cep telefonu tutacağı yapmış.
 
MÜKEMMEL İŞ ORTAĞI: YENİ DAILY
Daily, 2014’te piyasaya çıktığında büyük bir etki yarattı ve dünya genelinde birçok önemli ödülün de sahibi oldu. Şimdi de Yeni Daily, BUSINESS UP uygulamasıyla segmentinde çıtayı yükseltti. Güç, çok yönlülük, performans ve dayanıklılık özellikleri ile öne çıkan Yeni Daily, yeni teknolojik özellikleriyle performansı ve konforu daha yukarıya taşıyor. Yeni Daily tüm bunları yaparken toplam sahip olma maliyetini ise minimize ediyor ve bu özellikler onu mükemmel bir iş ortağı yapıyor.

GÜÇLÜ MOTORU İLE RAKİPSİZ
Yeni Daily, her yeni modelinde daha güçlü motorla yola çıkıyor. Güçlü motorunun sergilediği üstün performans Yeni Daily’yi rakipsiz kılıyor.
Yeni Daily’nin 3.5 tonluk Euro 5 modelleri 126 ilâ 170 beygir gücünde, 410 Nm torklu 430Nm motorlarını barındırıyor.
7 tonluk Euro 6 modellerinde ise 3 litrelik, 180 beygir gücünde, 430 Nm torklu serinin en iyi motoru bulunuyor.

TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİ
Yeni Daily, gelişmiş aktarma aksamı teknolojisiyle bir yandan belirgin yakıt tasarrufu sağlarken öte yandan da az bakım, düşük tamir maliyeti, uzun ömürlü parçalar ve uzun servis aralıklarıyla toplam sahip olma maliyetini en aşağıya çekiyor.
DAILY BUSINESS UP adlı yeni uygulama sayesinde sürücü sürekli olarak araçla iletişim hâlinde ve “Sürücü ve İş Asistanı”nıdan faydalanıyor.

KONFORLU VE FONKSİYONEL KABİN

Yen Daily’nin kabininde konfor ve fonksiyonellik arttı. Önceki modellerden daha sessiz kabinde gürültü seviyesi 4 desibel azaldı. Gürültü seviyesinin azalması ile aracın akustiği gelişirken ses tanımada yüzde 8’lik bir artış yakalandı.
Kabinde deri direksiyon simidi, mavi koltuk kılıfları ve yeni tekstil köpük baş yastıkları bulunuyor. Kabin düzeni, erişilebilirlik göz önünde bulundurularak 18 taneye kadar çıkarılabilen saklama kapları için revize edildi. Fonksiyonel kontrol paneli, bağlı bir iş istasyonu yaratmak için yeni özellikler içeriyor.
Kontrol paneline entegre edilen dijital radyo (DAB- Digital Audio Broadcasting), üst düzey araçlardan beklenen DAB ve FM özellikleri, multimedya ve telefon yönetim fonksiyonları sunuyor. Farklı boyutlarda telefonlar ile kullanılabilen şarj alanı, aynı zamanda eşya gözü olarak da kullanılabiliyor. Kolaylıkla erişilebilen iki USB girişi, yeni DAB radyo aracılığıyla multimedya içerikle eğlenme ve şarj olanağı sunuyor. Opsiyonel olarak sunulan inductive şarj (kablosuz) da son teknoloji akıllı telefonlar için mevcut. Tüm bu özelliklerle kabin, sürücü ve yolcuların güvenlik içinde üretken çalışmalarına olanak veren profesyonel bir ortam sunuyor.

DAILY BUSINESS UP

Yeni Daily, “DAILY BUSINESS UP” uygulamasıyla bağlantı kavramını bilgi-eğlence sisteminin ötesine geçiren ilk hafif ticari araç olma özelliğine sahip.
DAILY BUSINESS UP, Sürüş Tarzı Değerlendirmesiyle (DSE) müşterinin Sürüş Asistanı gibi davranıyor, Sygic tarafından geliştirilen navigasyon sistemini ve interaktif kullanıcı el kitabını barındırıyor. Uygulama aynı zamanda İş Asistanı olarak da görev yapıyor. Fleetwork ile de filonun verimliliğini optimize etmeye yardımcı olarak zamanlanmış görevlerin listesini tutuyor. Tüm bunlara ek olarak 7/24 Iveco Yol Yardım hattına da doğrudan bağlantı sağlanıyor. Bütün bu özellikler Yeni Daily’nin daha düşük “Toplam Sahiplik Maliyeti” sunmasına yardımcı oluyor.
Yeni Daily aynı zamanda hiçbir ek ekipman gerektirmeden sürücünün kendi akıllı telefonu ya da tableti aracılığıyla eriştiği DAILY BUSINESS UP uygulamasıyla araç ve motorla iletişimde yeni bir bağlantı biçimi sunuyor. Yeni dijital radyo aracılığıyla gerçekleşen bluetooth bağlantısıyla Yeni Daily saniyeler içinde bir iş istasyonuna dönüşüyor.
YENİ NESİL DAILY HI-MATIC EURO 6 AİLESİYLE MÜKEMMEL SÜRÜŞ KEYFİ
Yeni nesil Daily Hi-Matic ürün ailesi, iş ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla modeli kapsayacak biçimde genişletildi. Yeni Daily, yüksek konfor, güvenlik, performans ve ergonomik çok fonksiyonlu manivela ve kendi kendine adapte olan geçiş stratejisi gibi üretkenlik sağlayan Hi-Matic ailesiyle beraber geliyor. Ayrıca akıllı EcoSwitch PRO sistemiyle sürücüden bir müdahale gelmeden ne zaman devreye gireceğini, aracın dolu olup olmadığını, yakıt tüketimini azaltmayı; salınımları düşürerek müşterinin üretkenliğini artırmayı hedefleyen özellikler barındırıyor. Bu araç, Iveco’nun sürücüyü tasarımın merkezine koyarak üretkenliği ve sürüş keyfini artırma çabalarının örneğini oluşturuyor.

DÜŞÜK TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİ VE MÜKEMMEL YAKIT EKONOMİSİ
Yeni Daily’nin tüm özellikleri toplam sahiplik maliyetinin düşmesinde etkili oluyor. Araç, özellikleriyle mükemmel bir yakıt ekonomisi sunuyor. 140 ile 180 beygirlik araçlarda yer alan “Değişken Geometrili Turbo” motorun daha verimli kullanılmasını sağlayarak EcoSwitch PRO akıllı sistemi otomatik olarak sürücü müdahalesi olmadan ihtiyaç anında torku düşürüyor ve yakıt tüketimini azaltıyor.

YÜZDE 15’E VARAN YAKIT TASARRUFU
Yeni Daily’deki yaratıcı çözümler motorun ve sürüş teknolojilerinin birleşmesiyle yakıt tüketiminde Euro 5 modellerle karşılaştırıldığında yüzde 8’e varan sıra dışı bir düşüş sağlıyor. Buna ek olarak sürücünün gerçek zamanlı önerileri (Sürüş Tarzı Değerlendirmesi/DSE) takip etmesi sonucunda da yüzde 15’e varan bir yakıt tasarrufu sağlıyor.

TAMİR VE BAKIMDA YÜZDE 12’LİK AZALMA
Optimize edilmiş fren sistemi, yeni ve daha dayanıklı fren balataları Yeni Daily’de daha verimli ve sağlam. Bütün bunlar, düşürülen bakım aralıklarıyla uyumlu hale getirildiğinde aracın işler durumda olduğu süre artıyor. Aracın görevine bağlı olarak bakım ve tamir masraflarında da yüzde 12’ye varan bir azalma görülüyor.

DAILY’NİN ALDIĞI ÖDÜLLER
Yeni Daily, 2014’te piyasaya çıktığında “Uluslararası Yılın Vanı 2015” ödülünün sahibi oldu. Daha sonra Yeni Daily’ye Almanya’dan “3.5 Ton Altı En İyi Ticari Araç” ve “En İyi KEP Transporter 2015” ödülleri geldi. Daily Hi-Matic modeli de “KEP Transporter 2015 Yenilikçilik Ödülü”nü aldı. Yeni Daily’ye Şili’de de “En İyi Ticari Araç 2016” ödülü verildi.
Öte yandan Yeni Daily, Birleşik Krallık’ta düzenlenen “Hangi Van 2017” ödüllerinde “Yılın Büyük Vanı” seçildi. Yeni Daily böylece bu ödülü art arda üç yıl almayı başardı. Ödülü veren jüri özellikle DAILY BUSINESS UP bağlantı paketi ve Hi-Matic otomatik vitesinden övgüyle bahsetti.

YENİ STRALIS: TCO2 ŞAMPİYONU
Iveco, Toplam Sahip Olma Maliyeti ve Düşük Salınım (TCO2) Şampiyonu Yeni Stralis’i Türkiye pazarına sundu. Yeni Stralis, tamamen yenilenen aktarma organı, yüksek güvenlik ve verimliliğiyle, lider toplam sahip olma maliyeti ve düşük karbondioksit salınımı ile öne çıkıyor. Iveco tarafından üç versiyon olarak geliştirilen Yeni Stralis, ağır taşımacılık sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

YENİ STRALIS: Yeni Stralis, tehlikeli maddelerin taşınması da dahil  bölgesel ve kısa mesafe taşımacılığa en iyi çözümü sunmak amacıyla tasarlandı. Yeni Stralis’in tasarım aşamasında eşsiz avantajlar sağlayan özel HI-SCR egzoz arıtma sistemi korundu.

YENİ STRALIS XP: Spesifik bir versiyon olan Yeni Stralis XP ise uluslararası uzun mesafe taşımacılık talepleri doğrultusunda geliştirildi. Yeni Stralis XP’de yakıt verimliliği ve maksimum çalışma süresi sağlandı.

YENİ STRALIS NP: Devrimsel Yeni Stralis NP ise, CNG ve LNG ile çalışıyor. Gazla çalışan kamyonda dönüm noktasını başlatan Yeni Stralis NP, gelmiş geçmiş en sürdürülebilir uluslararası taşımacılık kamyonu olarak ön plana çıkıyor. Yeni Stralis NP; güç seviyesi, konfor, vites teknolojisi ve uzun mesafe görevler için yakıt otonomisi sunan tek doğal gazlı kamyon olma özelliğine sahip. Yeni Stralis NP şimdiden otomotiv endüstrisinde önemli bir bilinirliliğe sahip ve Avrupa Gaz Konferansı’nda, “Avrupa Gaz Ödülleri Mükemmellik 2017” kategorisinde “Yılın Projesi” seçildi.

YENİ STRALIS’TE TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİNİ DÜŞÜREN YENİLİKLER
Iveco, Yeni Stralis’in tüm ana teknik alt sistemlerini yeniledi ve geliştirdi. Yeni Stralis, tamamen yeniden tasarlanmış bir aktarma organı, yeni elektrik-elektronik tasarımı, sınıfının en iyi vitesi, arka aks ve arka süspansiyon, son nesil GPS tahminsel fonksiyonları, yakıt ekonomisi ve sürdürülebilirlik için yeni özellikler barındırıyor. Ek olarak Iveco’nun geliştirdiği yeni nesil hizmetler, her model için toplam sahip olma maliyetini düşürmeyi hedefliyor. Bu da Yeni Stralis’in sunduğu özel ve ayırt edici unsurları temsil ediyor.
 
TÜV SÜD, YENİ STRALIS’İN YAKIT TÜKETİMİNİ DÜŞÜRDÜĞÜNÜ BELGELEDİ
Ünlü Alman teknik sertifikasyon merkezi TÜV SÜD, Yeni Stralis’in yakıt tasarrufu ile ilgili başarısını iki önemli sertifikayla tescilledi.
TÜV SÜD’ün Yeni Stralis için verdiği sertifikalardan ilki ürün odaklı. Burada Yeni Stralis, önceki modeliyle karşılaştırılıyor ve Yeni Stralis’in yüzde 11.2 daha az yakıt tükettiği belgeleniyor.
İkinci sertifika ise yakıt danışma hizmetlerine (TCO2 Akıllı Rapor, TCO2 Tavsiyeler ve TCO2 Sürüş) odaklı ve yakıt tasarrufunda yüzde 8 ile yüzde 10’luk bir gelişmeyi belgeliyor.
TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİ ŞAMPİYONU
Yeni Stralis’in odaklandığı enerji yönetimi her türlü görevde ve her türlü güzergâhta toplam sahip olma maliyetinde belirgin bir düşüş sağlıyor. Yeni motorlar sürtünmeyi azaltmak ve rölantide belli bir süreden sonra motoru kapatarak enerji tasarrufu sağlamak üzere gözden geçiriliyor.
Tamamen yenilenen tek redüksiyonlu arka aks, vites geometrisini geliştiriyor, sürtünmeyi azaltıyor, yakıt tüketimini optimize ediyor. Bu özellikler önceki modelle karşılaştırıldığında yakıt tasarrufunda çift haneli bir gelişme anlamına geliyor.
Yeni Stralis’e toplam sahiplik maliyetini daha da düşürmek için ek özellikler ve hizmetler de ekleniyor.
HI-CRUISE GPS
HI-CRUISE GPS tahminen sürüş sistemi, teknoloji harikası haritalama teknolojisine dayanıyor. Sistem, geo-lokalizasyonla karşılaştırıldığında yol topoğrafyası bilgisiyle hızlanma, yavaşlama ve vites değişikliği konusunda stratejiler geliştirebiliyor. Bu özellik sürücünün işini kolaylaştırarak güvenliğe odaklanmasını sağlıyor ve sürüş konforunu yükseltiyor. Ayrıca sürüş kalitesi fark etmeksizin yakıt tasarrufu sağlıyor.

ARKA SÜSPANSİYON YENİDEN TASARLANDI
Verimliliği artırmak ve dayanıklılık adına arka süspansiyon tamamen yeniden tasarlanıyor. Yeni tasarım daha hafif ve performansı koruyor. Hafiflik, 45 kilo daha fazla yükleme kapasitesi anlamına geliyor. Tüm metalik yüzeylerin işleme tabi tutulmasıyla aşınmaya karşı yüksek dayanıklılık sağlanırken bakım masrafları düşürülüyor.
MUX KONSEPTİ
Yeni Stralis ve Yeni Stralis XP’de uygulanan yeni elektrik-elektronik mimarisi teknolojik bir atılımı temsil ediyor ve gelecekteki yeniliklerin önünü açıyor. MUX konseptinin temel alındığı elektronik üniteler iki fiziksel kablo aracılığıyla ortak protokolle iletişim kuruyor.
YENİ HI-MUX KONSEPTİ
Stralis’in yeni HI-MUX konsepti, tüm dağıtım ağının ve bazı parçaların baştan tasarlanmasıyla uygulanıyor. Yeni Stralis, modüler mimariye sahip, esneklik ve servis kolaylığı için iki kola ayrılırken, pnömatik, yakıt ve AdBlue 4 düzeni ile entegre ediliyor. HI-MUX, parça sayısı ve birleştirme karmaşıklığını düşürürken spesifik kamyon konfigürasyonları için detaylı bir tasarım çözümü sunuyor.

MICHELIN İLE YAPILAN ORTAK ÇALIŞMA İLE YAKITTA YÜZDE 1.5’A VARAN TASARRUF
Michelin ile ortaklaşa geliştirilen yeni üç “A”lı eko-lastikler, yuvarlanma direncini minimize ediyor ve yüzde 1.5’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu sonuç, her 100 kilometrede 1.33 KG daha az karbondioksit salınımı anlamına geliyor. Bu tasarruf, aynı tutuş, sağlamlık ve dayanıklılık korunarak gerçekleşiyor.

DÜŞÜK BAKIM VE TAMİR MASRAFI
Yeni Stralis’in sıra dışı güvenilirliği ve dayanıklılığı aynı zamanda düşük bakım ve tamir masrafları sağlıyor. Geçen 3 yıllık sürede önceki modele oranla yüzde 5,  azalma anlamına geliyor. Bu durum zaten oldukça rekabetçi bir toplam sahip olma maliyeti sunan Yeni Stralis’i daha da rekabetçi yapıyor.

TCO2 LIVE VE ÇALIŞMA SÜRESİ GARANTİSİ
Iveco TCO2 LIVE, ilk defa yeni nesil hizmetleri ve filo yönetimiyle geleneksel satış sonrası hizmetlerini içeren modüler bir portföy. Bu yeni hizmetlerden üç tanesi Yeni Stralis müşterinin araçları en tasarruflu biçimde kullanmaları adına danışmanlık veriyor.

TCO AKILLI RAPOR: Filodaki her aracın sürüş tarzı ve yakıt tüketimi konusunda haftalık rapor.

TCO2 TAVSİYELER: Iveco’nun topladığı veriler ışığında yapılan analizlerle yakıt tasarrufu konusunda tavsiyeler.
Bu iki hizmetin kombinasyonu ek olarak yüzde 3’lük bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu iki hizmet, yakıt odaklı sürüş tarzı kurslarını barındıran TCO2 SÜRÜŞ hizmeti aracılığıyla entegre edilebiliyor.
Öte yandan Yeni Stralis, araç içinde sürücüye sürüş tarzını geliştirmesi konusunda gerçek zamanlı tavsiyelerde bulunan profesyonel bir rehber olan SÜRÜŞ TARZI DEĞERLENDİRME sistemini barındırıyor.