Iveco Türkiye, 8 ileri otomatik vitesli Yeni Daily Hi-Matic’i tanıttı. Yüksek konfor ve yakıt tasarrufu için tork konvertörü içeren ilk 8 ileri otomatik vitese sahip Yeni Daily Hi-Matic’in tanıtımı bugün (24 Kasım’da) İstanbul Shangri La Bosphorus Oteli’nde gerçekleştirildi.

Yeni Daily Hi-Matic’in tanıtım toplantısına, Haziran ayında göreve başlayan Iveco Türkiye Genel Müdürü Roberto Camatta,  Iveco Türkiye Satış Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Teoman , Iveco Araç  Pazarlama ve Bayi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz ve Hafif Ticari Araç Ürün Müdürü Süha Yılmaz katıldı.  

Daily Hi-Matic’i ayrı bir model olarak sunuyor

Iveco Türkiye Genel Müdürü Roberto Camatta, toplantıda yaptığı konuşmada Iveco’nun da içerisinde yer aldığı CNH Industrial hakkında kısa bir sunum yaptı. 2014’te 32 milyar dolarlık ciro ve 708 milyon dolarlık kar ile dünyanın en büyük endüstri firmalarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli ticari araç pazarlarından biri olduğunu kaydeden Camatta, “Ben bu göreve markamızı daha ileriye taşımak için geldim. Markamız bundan önce zaten iyi bir noktaya gelmiş” dedi. Stralis’in 2013’te yılın kamyonu seçildiğini, Daily’nin ise 2015’te yılın panelvanı ödülünü aldığını yine Euro Cargo’nun 2016 yılının kamyonu seçildiğini hatırlatan Camatta, “Yeni modelimiz Hi-Matic, konfor, yakıt verimliliği, performans gibi özellikleriyle kullanıcılarına önemli avantajlar sunacaktır” dedi.


2015’in panelvanı Daily’e otomatik şanzıman desteği

Tansu Giz de yaptığı konuşmada bundan tam bir yıl 10 gün önce Yeni Daily’nin lansmanını yaptıklarını hatırlatarak, “Toplam sahip olma maliyeti, konforu, kullanım kolaylığı, verimlilik ve çevreci özellikleriyle Daily panelvan 2015’in panelvanı seçilmişti. Yeni Daily’nin eskiye oranla parçalarının yüzde 80’i değişmişti. 7.2 ton azami yüklü ağırlığı, 4.9 ton taşıma kapasitesi, 10,5 metre dönüş çapı ile Daily yakıt tüketiminde yüzde 5 ila 14 arasında avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Yeni Daily 4 bin adet sattı

Lansmandan bu yana toplam 4 bin adet Daily sattıklarını aktaran Giz, global lansmandan sonra global pazarda 90 bin adet Daily satıldığını, doğduğu ilk günden bugüne kadar ise 2 milyon 700 bin adet Daily satıldığının bilgisini paylaştı.

“En iyi Daily’e en iyi şanzımanı koyduk”

Suha Yılmaz da konuşmasına, “Bugüne kadar üretilmiş en iyi Daily’e bugüne kadar üretilmiş en iyi şanzımanı koyduk” diyerek başladı. Yılmaz, otomobillerde en üst segmentte kullanılan şanzımanı tercih ettiklerini belirterek, “Otomatik şanzımana eskiden kalma bir mesafe vardı. Ama bu ortadan kalkmaya başladı. Hatta biz Iveco Stralis’te yüzde yüz otomatik şanzıman araçlar satıyoruz. Daily Hi-Matic’de ile orta segmente de bir kırılma yaşanmasını tahmin ediyoruz” dedi.

Tasarruf, güvenlik ve verimlilik sağlıyor

Suha Yılmaz, 8 ileri şanzımanın geçişlerinin çok hızlı olduğunu, özellikle şehiriçi dağıtımda yakıt tüketiminde yüzde 14’e varan oranda tasarruf sağladığını, bakım masraflarını yüzde 20 oranında düşürdüğünü, sürücü hatalarını ortadan kaldırdığını, sürücünün yola konsantrasyonunu artırarak güvenliği artırdığını anlattı.

Rekabetçi fiyatlarla pazara sunulacak

Iveco, Yeni Daily Hi-Matic’i rekabetçi fiyatlarla pazara sunacak. Araç sunduğu verimlilik ve toplam kullanım maliyetlerindeki avantajlarıyla sektöre yeni bir dinamizm getirecek bir araç olabilir.

DAILY HI-MATIC’İN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Iveco ailesinin yeni ürünü Yeni Daily Hi-Matic’in 8 ileri otomatik şanzımana sahip olması onu sınıfında özel bir yere taşıyor. Sahip olduğu 8 ileri otomatik şanzıman özelliği Yeni Daily Hi-Matic’in çok yönlülük standartlarını yükseltiyor, verimliliğini artırıyor, maliyetini düşürüyor ve sürücüsüne en yüksek konforu garanti ediyor.

Sürüş keyfi ve konfor

Dünyanın önde gelen otomotiv markaları da artık araçlarında 8 ileri otomatik şanzıman kullanmaya başladı. Yeni Daily Hi-Matic’teki bu yeni nesil şanzıman, sürücünün trafiğe ve sürüş koşullarına odaklanmasını sağlıyor. Ayrıca ergonomik multifonksiyonel vites kolu aracın konforunu artırıyor.

Yüksek yakıt tasarrufu

Yeni Daily Hi-Matic, Eco veya Power modları sayesinde çok yüksek yakıt tasarrufu garantisi veriyor. Eco modu yumuşak ve düşük hızda vites değişikliğini sağlayarak araçta, konfor ve düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Power modu ise yüksek hızlarda hızlı vites değişimi sağlayarak gelişmiş bir sürüş performansı sunuyor.

Yumuşak vites geçişi

Kendinden uyarlamalı vites stratejisiyle yeni vites kutusu 200 milisaniyeden daha kısa sürede yumuşak bir şekilde doğru vitese geçiyor ve aracın günlük kullanımını harika bir hâle getiriyor.

Bakım ve tamirde yüzde 10 indirim avantajı

Yeni Daily Hi-Matic’te manuel vitese oranla bakım ve tamir masraflarında yüzde 10’a varan indirim uygulanıyor. Sağlamlık göz önünde bulundurularak yapılan Yeni Daily’deki tasarımsal çözümler motoru ve vitesi daha az bakım gerektirecek biçimde koruyor.

Sınıfının en iyi performansına sahip

Yeni Daily Hi-Matic’in 205 beygire ve 470 Nm torka erişebilen oldukça fazla sayıda motor seçeneği bulunuyor. Yokuş kalkışları daha kolay hale getirmek için standart olarak tüm Yeni Daily’lerde sunulan Hill Holder (yokuşlarda aracın geriye kaymasını engelleyen sistem) sisteminin de desteği ile sürücüler hiç sorunla karşılaşmıyor.

HER GÖREVİ TAMAMLAMAYA HAZIR 3 VERSİYON

Yeni Daily ürün ailesi görev türüne göre üç ayrı versiyonla uluslararası çıkışını gerçekleştiriyor: Şehir, Bölgesel ve Uluslararası.

Yeni Daily Hi-Matic Şehir: Günlük olarak trafiğe yakalananlar için ideal bir araç. Kendinden uyarlamalı vitesiyle 20 farklı program arasında vites geçiş biçimini belirliyor ve yüksek sürüş rahatlığı ve konfor sunuyor.

Yeni Daily Hi-Matic Bölgesel: Eco ve Power modlarıyla en yüksek sürüş keyfini sunuyor. Yüksek derecede esneklik isteyenlerin ideal yol arkadaşı.

Yeni Daily Hi-Matic Uluslararası: Uzun yollarda konforlu ve güvenilir bir partner arayanların tercihi. Yüksek performanslı bu araç olağanüstü bir sürüş konforu sağlıyor.

Çift itişli vites oranı ve türbin burmalı damper tork konvertörü araçta gelişmiş yakıt verimliliğini garanti ediyor.