Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Comvex fuarında yaptığı basın toplantısında fuarda sergilenen ürünler ve pazar hakkında bilgi verdi. Fuar standını üçe ayırdıklarını anlatan Akgül, sağ bölümde şehiriçi otobüslerini, ortada servis araçlarını ve üçüncü bölümde de lojistik alanındaki ürünlere yer verdiklerini anlattı.
Türkiye otobüs pazarının 6 yıldır lideri olduklarını anlatan Akgül, şehiriçi ve servis/turizm segmentine hitap eden yeni Euro 6 motorlu otobüslerinin yanı sıra, 2012 yılında geliştirdiği Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra’yı da fuara getirdiklerini belirtti.
Akgül, treyler alanında da ilklerin markası olan Otokar'ın Türkiye’nin ilk huckepack frigorifik semi-treylerini müşterisine sunduğunu söyleyen Akgül, yine aynı zamanda Türkiye'de ilk ADR'li tanker üretimi yapan firma olarak yenilikçi yeni tankerleriyle de fuarda müşterilerinin karşısına çıktıklarını söyledi. 

Ziyaretçilerini Comvex’in 2’nci salon, 204 nolu standında ağırlayan Otokar’ın 24 Mayıs 2016’ya kadar devam edecek olan fuarda görülebilecek araçları şöyle;

Otobüsler (Şehiriçi otobüsler): Kent LF Körüklü, Kent LF, Doruk LE, Sultan City, Doruk Electra

Otobüsler (Servis/Turizm otobüsleri): Sultan Mega VIP, Sultan Comfort, Engelsiz Sultan Maxi, Sultan S

Treyler: Tanker Semi Treyler, Huckepack Iceliner, Plato

Hafif Kamyon: Otokar Atlas

 

Geçen yıl toplamda 3 bin 531 adetlik otobüs ve küçük otobüs üretimine imza atan Otokar, 25 kişi ve üzeri yolcu taşıyan otobüs pazarında 6 yıldır Türkiye'nin lider otobüs markası konumunu koruyor. 2016 yılında Otokar, yeni Euro 6 otobüsleriyle Comvex’e çıkarma yaptı. Avrupa pazarına uzun süredir sunduğu Euro 6 araçlarıyla büyük beğeni toplayan Otokar, Türkiye’de 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan Euro 6 Emisyonlu Motorlu Araçlar Yönetmeliği doğrultusunda geliştirdiği yeni otobüslerini Türkiye pazarının beğenisine sundu. Güvenlik konusundaki regülasyonlar doğrultusunda Otokar Ar-Ge merkezi bünyesinde projelendirilen “Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi” ve “Şerit Değiştirme İkaz Sistemi”ne sahip Otokar otobüsleri de Comvex’te görülebilecek araçlar arasında yerini aldı.

 Türkiye'de bir ilk

Frigorifik treylerde Code XL ve Huckepack sertifikasına sahip Türkiye’nin ilk yerli üreticisi Otokar oldu. Otokar’ın Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği yeni “Iceliner” semi-treyler, huckepack özelliği sayesinde özel tasarım dingil ve süspansiyon sistemine sahip. Iceliner, her iki yanında bulunan 2’şer adet UIC595-6 ve EN 130044 standartlarına uygun şekilde tasarlanmış ve işaretlendirilmiş yükleme aparatları sayesinde P 400 CODE e/f/g/i kodlarındaki özel trenlere özel vinçler sayesinde kolaylıkla ve güvenli bir şekilde yüklenebiliyor. Araç aynı zamanda sektörün en düşük ısı iletim katsayısına sahip ürünlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Iceliner, trenlerde ulaşılan yüksek hızlara direnç gösterebilen sertifikalı üst yapısı sayesinde daha güvenli taşımacılık vadediyor, sahip olduğu EN 12642 CODE XL Yük Emniyeti Sertifikası ile taşınan yükün daha emniyetli taşınmasını; kaza anlarında yükün dağılmasını, çevreye ve yüke minimum zarar gelmesini sağlıyor. Yakıt ve nakliye maliyetlerinde ciddi avantajlar sunan Iceliner, hem ATP hem de HACCP hijyen sertifikasıyla da ön plana çıkıyor.