Türkiye’de gençlik bir yandan iş sıkıntısı yaşarken diğer yandan da istihdam sağlayan kurum ve kuruluşların en büyük sıkıntısının da kalifiye eleman olduğunu belirten OKT Trailer İnsan Kaynakları Sorumlusu Kazım Önder, “Yasalara göre 48 ayrı iş kolunda ‘Mesleki Yeterlilik’ belgesi zorunluluğu var. 2017 yılında bu zorunluluğu kapsayan meslek kolu 107 olacak.  OKT olarak bu işin hem eğitimini ve belgesini verip hem de yetiştirdiğimiz kişilerin tamamını istihdam ediyoruz. 2017 yılı için de üretim alanında çalışan sayımızı yüzde 50 oranında artırma kararı aldık. 18 yaş üstü ve sağlık durumu elverişli, ekibimiz içinde yer alıp meslek sahibi olarak firmamızda çalışmak isteyen herkesi akademimize bekliyoruz” dedi.
OKT Trailer’de 70 beyaz yaka, 180 mavi yaka çalışanı olduğunu belirterek, Türkiye’deki insan kaynağının avantajı ve dezavantajları hakkında şunları söyledi:
“Ulu Önder Atatürk’ün vecizelerinde milletimiz ile ilgili söylemleri ‘Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır’ evet zekiyiz, çalışkanız bizi avantajlı kılan en büyük özelliklerimiz bunlar ancak, endüstri toplumu olma, iş disiplini, etiği ve süreçlerimizi sürdürebilir kılma, noktalarında büyük eksikliklerimiz var. Toplum olarak eksikliklerimiz farkındayız ancak gidermek adına istenilen düzeyde hareket almıyoruz.  Mesleki anlamda gelişimden uzak duran ve sorumluluk almak istemeyen hep beyaz yakalı bir çalışan olma hayali kuran adaylarla karşılaşıyoruz. Toplum olarak meslek sahibi olmanın kişinin kolundaki altın bilezik olduğu algısından ciddi anlamda uzaklaşmış durumdayız.”
 
Treyler sektöründe çalışmak isteyenlere öneriler:
Sahip olduklarında kişileri gerçekten mutlu edecek hedeflerinin iyi belirlenmesi ve nelerin motive edeceğini düşünerek işe koyulmaları,
Hangi işi yapmak size anlamlı geliyor?
Hangi işi başardığınızda heyecan duyuyorsunuz?
Hangi iş sizi sabah yatağınızdan kalkmanız için güç veriyor?
Bir işi yaparken heyecan duymanız ve o işi severek yapmanız gerçekten mutlu olacağınız işi belirlemenin en etkili yöntemlerinden biri. Bu anlamda kariyer hedeflerine yön verilmeli.