GAZ Group Türkiye’de tüm metal van ve Kombi van  GAZelle NEXT  kamyonet üretimine başladı. Araç üretimi için gereken ana parçalar  Rusya’dan ithal ediliyor ve ayrıca Türk üreticilerden satın alınıyor. GAZ’ın Türkiyedeki üretim tesislerinde üretilen ilk tüm metal van ve Kombi van  GAZelle NEXT  kamyonetler bu sonbaharda Türk piyasasında satışa çıkarılacak.

 GAZelle NEXT  kamyonetinin ayırıcı özellikleri: gövde hacminin büyüklüğü, yüksek işlevsellik ve kendi sınıfında en zengin bazal ekipman. Gövde hacmi 13.5 metreküptür. Özel kapak 5 m kadar uzunluğunda yükleri taşımak imkânı veriyor. Yük kısmına kolay erişim sayesinde arabanın yüklenme ve boşaltılması en kısa zamanda gerçekleştiriliyor. Arka kapılar orta durumda – 90 derece açıda sabitleştiriliyor ve 270 derece, yani tam açıyla açıldıklarında taşımacıya dar şehir koşullarında dahi eylem özgürlüğü bahşediyor. Arabanın bazal ekipmanuna vanın yüksek dayanıklı plastikten yapılmış yan duvar kaplamaları ve özel su geçirmez ve aşınmaya dayanıklı kontrplak zemin kaplaması dahildir. Bunlar gövdenin yüzeyini yıpranma ve hasar görmeye karşı koruyorlar.
 
Yolcu ve yük taşımada kullanılan kombi van GAZelle NEXT yedi yolcu ve 9,5 metreüp yük kapasitesine sahiptir ve yük taşıma aracı ve konforlu minibüs üstünlüklerine sahiptir. Geniş yana açılan kapısı salonun arka kısmına binişi kolaylaştırmaktadır.  Arka koltuklar katlanarak uygun yatak yerlerine dönüşüyorlar. Arka sıranın altındaki özel boşluklar ve birinci sıranın çatısı altındaki mekan sürücü ve yolcuların eşyalarının yerleştirilmesi için kullanılıyor.  Bazal ekipmanda arabaya gaza basmadan önce birleşen ısıtma sistemi Webasto ve 2 DİN magnitola monte edilmiş bulunuyor.
 
Araç hafif, kompakt ve tasarruflu 1450 beygir gücünde Cummins ISF 2,8 motoru ile donatılmıştır, torku 330 HM’dir. Büyük güç ve tork stoku motor için en uygun ayarlar seçme imkânı sağlamıştır ki, bunlar sayesinde az yakıt kullanarak uzun bir servis ömrü ve mükemmel dinamik ve çekiş performansı sağlamaktadırlar. Aşırı yüklü durumda bile araç dağ koşullarında ve karmaşık yol şartlarında rahatlıkla kullanılmaktadır.
 
Yeni plastik yakıt deposunun hacmi 80 litreye kadar çıkarılmıştır ve bu sayede bir kez yakıt imali yaparak uzun yoş gidebilirsiniz.Çerçeveye ilave edilen takviyeler sayesinde tüm aracın sağlamlık ve güvenirliliği artmış durumda.
 
GAZelle  NEXT’in en önemli tasarım özelliklerinden biri - çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon  yüksek güvenilirliğe sahiptir ve aracın tam yük ile yoğun kullanımı için özel olarak hazırlanmıştır. Kremayer direksiyon, iki kat gücü olan  fren sistemi, geniş ve konforlu kabini ile birlikte , süspansiyon mükemmel yönetimi, yüksek düzeyde ergonomiyi konforu sağlar.
 
GAZelle NEXT baz alınarak 200 kadar otomobil modifikasyonları,  tüketim malları minibüsleri ve römorklar, kamyon ve tamir atölyeleri, ambulans, mobil ve mobil mağazaları foodtrack üretilebilir.
 
Pavel Sereda, GAZ Group’un "hafif ticari araç ve binek otomobilleri" müdürü, GAZ Group’un, Türkiye'deki bağımlı kuruluşunun başkanı:
 
- GAZelle NEXT tüm metal vanının üretiminin başlangıcı 2012 yılında  GAZellei BUSİNESS aracının ve 2014 yılında GAZellei NEXT araçlarının üretiminden sonra  Sakarya’daki üretimimizin üçüncü etapını oluşturuyor.  Yeni modelin üretimiyle birlikte Türkiye’de kendi bağımlı şirketimize sahip olmuş bulunuyoruz, bu da yerel pazarda daha hızlı gelişme imkânı sağlar. Biz, bir bayi ağı geliştirmeyi,  yerinde otomobil montaj hattını genişletmeyi  ve bizim araçları esas alarak özel araçlar üretebilecek Türk Şirketleriyle çalışmayı planlıyoruz.
 
Türkiye’de GAZ montajının üretim müdürü Çingiz Yüksel:
-Özellikle tüm metal van GAZelle NEXT üretimine başlamak için montaj donanımlarımızı modernleştirdik ve yeniden ayarladık.  Bunlar bugün artık yeni gövde tipleriyle çalışıyorlar. Fabrikada uygulanan GAZ Group uluslararası standartları tüm üretim sürecini kurallara bağlamaktadırlar, neticede çıkışta en yüksek kalite standartlarına uygun ürün elde ediyoruz.