Ford Trucks gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 2017 yılını değerlendirdi. Ford Trucks’ta yeni görev dağılımı yapıldıktan sonra Genel Müdür Yardımcılığı görevine gele Serhan Turfan ve ekibi toplantıya tam kadro katıldı.  Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, Pazarlama Müdürü Bahattin Topçu, İnönü Fabrikası Direktörü Aysan Hoşver Türkiye’de, Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman ve Çekya Ülke Müdürü olarak atanan Armağan Hazar da yurtdışında markanın hedefleri için çalışacak.

TOPLAM PAZAR 30 BİNLERDEN 18 BİNLERE DÜŞTÜ
Serhan Turfan 2017 yılında 16 ton ve üzeri kamyon pazarının yılın ilk yarısında bir önceki yılın hayli gerisinde kaldığını ve ilk 6 ayda sadece 7 bin 270 kamyon satıldığını söyledi. Turfan ancak yılın ikinci yarısında bir toparlanma yaşandığı ve yılın 18 bin 745 adetle kapandığı bilgisin paylaştı. 2010 ve 2015 yılında ortalama kamyon pazarının 30 bin civarında olduğunun altını çizen Turfan, son iki yıl ortalamasının 18 binde kaldığını ifade etti.
Araç segementindeki inşaat araçları lehine bir kırılma yaşandığını da söyleyen Turfan, geçtiğimiz yıl inşaat segmentindeki araç satışlarının payının yüzde 48 olduğunu, buna karşın çekici payının yüzde 38, yol kamyonu payının ise yüzde 16’da kaldığını söyledi. 2018 yılında inşaat sektöründeki satışların bu eğilimini sürdüreceğini ve 10 bin adetlik bir satış hacminin oluşacağını beklediklerini söyledi. Buna karşın çekici segmentinde artış öngördüklerini böylece toplam araç pazarının büyüyeceğini aktardı.

SATILAN HER 3 ARAÇTAN BİRİ FORD TRUCKS OLDU
Ford Trucks olarak inşaat segmentinde yüzde 33’luk bir paya ulaştıklarını ve satılan her 3 araçtan birinin Fort Trucks olduğunu da aktaran Serhan Turfan, “2008 yılında pazar payımız yüzde 10’du. İnşaatta hedefimiz pazar liderliğidir” dedi. İnşatta 4142 XD, 6X4 VE 8X4 Mikser ile 3542 T’yi müşterilerinin hizmetine sunduklarını söyleyen Turfan, Çanakkale Boğaz Geçişi, 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinde 1.000 Ford Trucks’ın görev yaptığını söyledi.

Ford Trucks Türkiye Direktörü olarak atanan bir çok görevde bulunduktan sonra yeni görevine gelen Burak Hoşgören, yeni görevi için heyecanlı olduğunu ve Ford ailesi içinde yer almaktan gurur duyduğunu söyledi. 

EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ ECOTORQ
Bu başarıda Ford Trucks’ın Eskişehir İnönü fabrikasında üretilen 480 ve 420 beygirlik güce sahip Euro 6 Ecotorq motorlara ayrı bir parantez açan Turfan, “Bu motorların en büyük avantajı yüzde 8,5 oranında daha az yakıt tüketmesidir. Ayrıca sunduğumuz hafiflik, sessizlik ve uzun bakım aralıkları ile müşterilerimize büyük avantajlar sağladık” diye konuştu.

Ford Trucks'ın tecrübeli isimlerinden Bahattin Topçu'nun yeni görevi ise Pazarla Müdürlüğü. Topçu da markanın en önemli çalışanlarının başında geliyor. Topçu daha önce gösterdiği performansı yeni görevinde de yapacak bir isim. 

FORD TRUCKS 50 ÜLKEYE ULAŞACAK
Ford Truck’ın uluslararası pazarlardaki konumu hakkında da bilgiler veren Serhan Turfan, “Afrika, Avrupa ve Ortadoğu’da büyük bir yapılanma içerisine girdik. Afrika’da 2016 yılında Fas ve Cezayir’i devreye almıştık. 2017 yılında bu ülkelere Mısır ve Gana da eklendi. Ortadoğu’da Bahreyn, Katar, Umman, Suudi Arabistan’da yapılandık. Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan’da da hizmetlerimiz sürüyor. Avrupa’da ise Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Macaristan, Çekya’da Ford Trucks yapılanması bulunuyor. 2018’de ülke sayımız 32’ye tesis sayımız ise 887e çıkacak. 2020 yılında ise 50 ülkeye çıkacağız” şeklinde konuştu.

İnönü Fabrikası Direktörü Aysan Hoşver Almanya'da eğitim gördükten sonra Türkiye'ye gelen bir isim. Kendi motorunu üreten Ford Turcks'ın İnönü Fabrikası artık Hoşver'e emanet.