Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Fas’ın önemli şehirlerinden Marakeş’te, bölgedeki ikinci bayisini açtı. Fas’ta 100 yıldan uzun bir süredir Ford distribütörü olarak faaliyet gösteren Auto Hall Group bünyesinde Ford Trucks Kazablanka Bayiliğini yürüten Scama işbirliği ile inşa edilen yeni tesisin açılış törenine; Ford Trucks UluslararasıPazarlarDirektörüEmrah Duman, Ford Trucks Afrika Ülkeler Müdürü Tufan Altuğ Scama Genel Müdürü Abdelouahab Ennaciri, AutoHall Network Müdürü Yassine Benmassi katıldı.

Ford’un Avrupa’daki ticari araç üretim ve Ar-Ge merkezi olarak dikkat çeken ve Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi olan Ford Otosan, 2020 yılına kadar 50 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanmasını tamamlamayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda; Rusya ve Türki Cumuriyetler’de bayi geliştirme çalışmalarının yanısıra, yakın zamanda Ortadoğu bölgesindeki yapılanmasını tamamlayan Ford Trucks, geçtiğimiz Kasım ayında Fas’ın Kazablanka kentinde 4S Scama bayiliğini hizmete açmıştı. Stratejik ve coğrafi konumu ile Avrupa ve Afrika arasında bir köprü olan Fas, güçlü ve dengeli ekonomisi sayesinde, Ford Trucks için Kuzey Afrika pazarı yatırımlarının stratejik başlangıç noktası niteliğinde.

Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Ford Trucks’ın, Scama iş birliğiyle açtığı tesis, bölgedeki müşterilerine satış, servis ve yedek parça hizmetleri ile komple hizmet sunuyor. Tesis, 10 bin metrekare kapalı, 40 bin metrekare açık olmak üzere toplam 50 bin metrekarelik bir alan içerisinde yer alıyor. 5 adet Ford Trucks çekici ve kamyon Showroom’da sergilenirken, Ford Trucks servis alanı ise günde 10 araç alabilecek bir kapasiteye sahip.

 

Ford Trucks Kuzey Afrika’daki iddiasını artırıyor

Ağır ticari araç sınıfında global oyuncu olma yönündeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini vurgulayan Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman açılışta yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Fas, Ford Trucks’ın Kuzey Afrika pazarına yönelik yatırımlarının stratejik başlangıç noktası. Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girme hedefiyle yatırımlarımıza devam ediyoruz. Scama işbirliğiyle Fas’ın önemli şehirlerinden Marakeş’te açtığımız bu yeni tesis, Ford Trucks’ın global vizyonu çerçevesinde tasarlandı ve en son teknik ekipmanlarla donatıldı. Yeni tesisimiz, Ford Trucks markasının imajını ve müşteri memnuniyetini bulunduğu Fas’ta çok daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Kuzey Afrika pazarına yönelik projelerimize devam edeceğiz. Ford Otosan olarak, Ford’un Avrupa’daki öncü ticari araç üretim ve geliştirme merkeziyiz. Dünya pazarlarında başarıyla sunulan hafif ve orta ticari araçlarımızdaki kalite, dayanıklılık, verimlilik gibi başarılı çalışmalar; Ford Trucks’ın ürün stratejisinin de belkemiğini oluşturuyor. 55 yıllık kamyon üretim tecrübemizi, farklı ihracat pazarlarına özel ürün geliştirme yeteneğimiz ile birleştiriyoruz. Ford’un global olarak ticari araçlar ve ilgili dizel motorlar geliştirme merkezi olan Ford Otosan Ar-Ge Merkezi’ndeki 1500 mühendisimizden 500’ü, uluslararası pazarlar için ağır ticari araçlar geliştirmek için çalışıyor.”

 

Scama hakkında

Ford’un Fas’taki distribütörü Auto Hall yüzyılı aşkın bir süredir Ford araçların satışını üstleniyor. Kurucusu, Gabriel Veyre, 1900’lü yılların başında Sultan tarafından Fas’a otomobil getirmek ile görevlendirdi. Veyre, kapsamlı araştırmaların sonunda Ford’u seçti ve 1911 yılında Fas’taki ilk Ford distribütörü oldu. İlk olarak özel bir şirket olarak kurulan Auto Hall, Ford distribütörlüğünün getirdiği yüksek talebi karşılayabilmek adına 1920 yılında limited şirket yapısına büründü. Auto Hall Grubu’nun bir organizasyonu olarak 1993 yılında kurulan SCAMA (Société Chérifienne d’Automobile et de Matériel Agricole) Fas’ta Ford ağının gelişmesinde önemli katkı sağlayan bir kuruluş olarak dikkat çekiyor.