Ford Trucks çekici ve kamyon müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için 4S konseptiyle hizmete açılan Ford Trucks bayi yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Yeni yapılanma çerçevesinde Anadolu ve Trakya’nın çeşitli bölgelerinde açılan bayilerin ardından, Muğla’da faaliyet gösteren Helvacıoğlu da, yeni 4S konseptli Ford Trucks tesisinin kapılarını açtı. Helvacıoğlu Ford Trucks 4S açılışına, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Koç Holding ile Ford Otosan üst düzey yöneticileri katıldı.

50 yıldır Koç Topluluğu’nun önemli iş ortaklarından olan Helvacıoğlu bayi, Ford Otosan ailesine 1982 yılında, Muğla ve İzmir bölgesindeki yetkili satış bayiliği ile katıldı. 1997’de Bodrum, 1999 yıllarında da Fethiye bayiliklerini faaliyete geçiren Helvacıoğlu, Muğla, Bodrum ve Fethiye’de Ford Otosan binek ve ticari araç yetkili satıcısı olarak hizmet verirken, 2013 yılında müşteri memnuniyeti, satış ve satış sonrasında gösterdikleri üstün performans ile “Chairman’s Award” ödülünü de kazandı.

Ford Trucks yeni bayi yapılanması dahilinde şimdiye kadar Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Mersin, Malatya, Gaziantep, İstanbul, Silivri ve Kocaeli’de yeni Ford Trucks tesisleri açılışları törenle gerçekleştirildi.

Ali Y. Koç: Dünyanın çekim bölgelerinden biri haline gelen Muğla, Türkiye’ye katma değer sağlıyor.

Yeni yatırımlarının Muğla ve çevresine değer katmasından ve hizmet vermesinden büyük kıvanç duyduklarını belirten Ali Y. Koç, “Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu URAK’ın İllerarası Rekabet Endeksi verileri, Muğla’nın giderek bir çekim noktasına dönüştüğünü ortaya koyuyor. Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi önemli turizm markalarına sahip olan Muğla, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da bilinirliği giderek artan turizm destinasyonlarından biri haline geldi. Türkiye’nin en rekabetçi 22’nci şehri Muğla, kişi başına düşen otomobil sayısı ile Türkiye genelinde 2’nci sırada; tahakkuk eden kurumlar vergisi bakımından ise 13’üncü sırada yer alıyor. Bu da bize Muğla ekonomisinin kendine yeterli olmasına ek olarak Türkiye ekonomisine de net bir katkı yapabildiğini gösteriyor. Muğla’nın daha da gelişeceğine ve bu rekabet endeksinde daha da üst sıralara yükseleceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

“İşlerimize dört elle sarılmalı, inancımızı kaybetmemeliyiz”

Türkiye’ye duydukları inanç ile rekabet güçlerini artıracak, ülkemize katkı sağlayacak, fark yaratacak yatırımları, planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla sürdürdüklerini söyleyen Ali Y. Koç, kısa vadeli dalgalanmalar yerine, her zaman uzun dönemli hedeflere odaklandıklarını dile getirdi. Ali Y. Koç sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye ekonomisinin gelişmesi, refahı, bölgesinin lideri olması ve global ekonominin önemli bir oyuncusu olması Koç Topluluğu olarak tüm çalışmalarımızda bizi motive eden en önemli unsurlar. Elbette, ülkemiz her gelişmekte olan ülke gibi zor dönemlerden geçebiliyor. Önemli olan hem iş dünyası hem de sivil toplum olarak bugüne kadar yaptığımız gibi ülkemize olan inancımızı, hiçbir zaman kaybetmemektir. İşlerimize dört elle sarılmalı, ülkemizin potansiyeline inanmaya ve bu yolda çalışmaya, yatırım yapmaya azim ve kararlıkla devam etmeliyiz.”

“Çekici ve kamyonlarımızdaki yüzde 70’in üzerinde yerlilik oranı ile Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyoruz”

Konuşmasında, Koç ailesi ile 50 yıldan bu yana Koç Topluluğu’nun önemli iş ortaklarından  olan Ünal ailesinin mevcut yatırımlarına ek olarak ağır ticari tesisi yatırımlarından ötürü teşekkür eden Ali Y. Koç: “Eskişehir’deki İnönü fabrikamız, çekici, kamyon, motor ve aktarma organları üretiminde, 55 yıllık tecrübe ve yüzde 100 yerli mühendislik ve işçilik ile yoluna devam ediyor. Bugüne kadar 550.000’in üzerinde motor, 180.000’in üzerinde çekici ve kamyon ürettiğimiz İnönü Fabrikası’nda araçların yerlilik oranında yüzde 70’i geride bırakarak Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlamaktayız. Yine İnönü fabrikamızda üretilen, ağır ticari araçlarımızda kullandığımız Ecotorq motorlar, yüzde 100 yerli mühendislik ve üretim gücünün bir ürünüdür. Türkiye’nin motorudur. Yüzde 100 Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen ve yine yurdumuzun işçilerinin alın teriyle üretilen yerli çekici ve kamyonlarımız yurtiçinde büyük rağbet görürken, yurtdışında da ‘Türk Malı’ damgasıyla bizleri oldukça gururlandırıyor.” dedi.

“Ford Trucks olarak Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz”

Türkiye’nin otomotiv üretiminin ve ihracatının yarısına yakınının Koç Topluluğu şirketleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Ali Y. Koç, “Türk otomotiv sektöründe Ar-Ge’ye en büyük yatırımı yapan şirketiz. Sektörün en büyük mühendislik merkezinin inşaatını yakın zamanda tamamlayarak hizmete alacağız. Ford Trucks olarak Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatına da başladık. Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. Arkasından Temmuz 2014’te yine JMC’ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak. Hayallerimizin ötesinde bir başarı yakalayan şirketimiz, inşallah bundan sonra da bu başarılarını geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.” dedi.

“Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımları bize güç katıyor”

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Helvacıoğlu Ford Trucks Bayi açılışındaki konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “Biz yatırım yaparken, bayilerimiz de bizimle birlikte yatırım yapıyor ve bu sayede kamyon bayi ağımız da giderek güçleniyor. Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımları, ‘Türkiye’nin Ticari Gücü’ Ford Otosan’a güç katıyor. Bundan mutluluk duyuyor ve Ford Trucks işimizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyoruz. Bayilerimizle birlikte büyüyoruz.”