2015 yılında Türkiye otomotiv pazarının ticari araç liderliğinin yanı sıra Türkiye ihracatının da lokomotifi olmaya devam etti. Ford, 2015 yılında elde ettiği Avrupa ticari araç liderliği başarısını; Ford Otosan tarafından Türkiye'de üretilen ticari araçlarla elde etti. Bu başarılara giden yolda büyük bir pay elde eden Transit , Tourneo Custom ve Transit Custom başta olmak üzere tüm Ford orta ve hafif ticari araç ürün gamı, Mayıs ayında pazara sunulan Yeni Ranger ve %100 Ford Otosan mühendisliğinin ürünü olan E6 Ecotorq motorlu Yeni Ford Trucks Serisi Ticari Araçlar Fuarı Comvex’te gövde gösterisi yaptı.

Fuarda gerçekleştirilen basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk; “Ford Otosan olarak ticari araç pazarında süregelen liderliğimizi sene başından bu yana da başarıyla devam ettiriyoruz. Şüphesiz, bugün burada 50. Yılını kutladığımız ve bugün kendi başına bir marka haline gelen Transit modelimiz de bu başarıda önemli rol oynuyor. Türkiye’nin Ticari Gücü olarak biz büyük başarılara imza atarken, Ford da 2015 yılında Avrupa’da 1 numaralı ticari araç markası oldu. 2012’de 7. sıradayken, 2015'te liderliğe yükseldi. Ford’un Avrupa’daki en büyük ticari araç üretim merkezi olarak, Türkiye’de ürettiğimiz Courier’den Transit’e uzanan geniş ürün portföyümüzle Ford’u Avrupa’da ticari araç liderliğine taşımış olduk” dedi.

Ticari araç lideri Ford Otosan’ın en önemli değerlerinden birisinin, Ford Otosan Mühendislerinin gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları olduğuna da dikkat çeken Yücetürk konuşmasına Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks’ın da %100 Ford Otosan Mühendisleri tarafından üretilen modellerini vurgulayarak şu şekilde devam etti;

“Türkiye’de ve dünyada büyük bir gururla pazara sunduğumuz Ford Trucks ağır ticari markamız da, E6 uyumlu yeni Ecotorq motor ve Yeni Ford Trucks Serisi ile 2016 senesinde atılım yapmaya devam ediyor. Güç, verimlilik ve teknoloji özellikleriyle öne çıkan Yeni Ford Trucks serimiz, kalbinde bulunan Ecotorq motor ile birlikte %100 Ford Otosan mühendisliğinin eseri. Türkiye’nin Ticari Gücü olarak hem ürünlerimiz hem de mühendislik gücümüz ile ağır ticari pazarında da iddiamızı artırıyoruz.”

 

Transit Comvex’te 50. Yılını kutladı

Ford’un ticari araç ürün gamının en köklü modeli olan Transit, 50. Yılını kutladığı Comvex’te tüm katılımcıların ilgi odağı olmaya devam etti. 50 yıllık geçmişi ile dayanıklılık ve kalite konusunda kendini kanıtlayan ve yeni jenerasyonunda teknoloji ve konfor konusunda sınıfında standartları belirleyen Yeni Ford Transit, fuarda sergilenen VIP Minibüs, 410L 10+1 Turizm Minibüsü, 440E 16+1 Okul Aracı, 350 L Yüksek Tavan Van, 350 ED Kapalı Kasa Kamyonet ve 350 L Kasalı Kamyonet modelleri ile de ürün gamının her kesime hitap ettiğini açıkça ortaya koydu.

Pazara sunulduğu günden bu yana, Kuzey Amerika’dan Avustralya’ya 7 milyondan adetten fazla satılan Ford Transit’in, küresel pazar için Ford Otosan Kocaeli tesislerinde üretilen 7’nci neslinde; Türkiye pazarına sunulan Van, minibüs, tek ve çift kabinli kamyonet olmak üzere 4 farklı karoser seçeneği sunuluyor. Önden çekişli, arkadan itişli veya dört tekerden çekişli olarak üretilen Yeni Transit; 125, ve 155 PS’lik 2 motor seçeneği ile Avrupa’da sadece Ford Otosan tarafından üretilerek, 106 ülkeye ihraç ediliyor. Yeni nesil Transit, farklı gövde tasarımları ve versiyon çeşitliliğinin yanı sıra konforu, sağlamlığı ve dayanıklılığı, yük taşıma kapasitesi, düşük işletim maliyetleri ve ileri teknolojileri ile sınıf liderliğini sürdürüyor.

 

Türkiye’de ilk defa Comvex’te sergilendi

Binek araçlarda bulunan ileri teknolojilerle donatılan Custom modelleri ile Ford, ticaret hayatına değer katmaya devam ediyor. Ticaret hayatının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilen Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinde sağlamlık ve dayanıklılık özelliklerinin yanısıra lüks, teknoloji ve tasarım da ön plana çıkıyor. Sürüş konforunu artıran arka havalı süspansiyona sahip versiyonu ile Türkiye’de ilk defa Comvex’te sergilenen Custom, Türkiye’de minibüs, van, kombi ve kombivan gövde tipleri ile zengin donanım seçenekleri ile sunuluyor.

Fuarda Tourneo Custom 310 L 8+1 minibüs, Transit Custom 310 S Van, Transit Custom 310 L Kombi Van versiyonları ile müşterilerin beğenisine sunuldu.

 

Yeni Ranger  sahneye çıktı

Tamamen yenilenerek ticari araç ürün gamının lüks pick-up modeli olarak Mayıs ayında Türkiye’de pazara sunulan Ranger modeli de Comvex’in en çok ilgi çeken modelleri arasında yerini aldı. Cesur ve modern tasarımı, ileri teknolojileri ve üstün yakıt verimliliği ile Yeni Ford Ranger yükselen pick-up segmentinde fark yaratıyor. Ford SYNC2 sistemi, 8” Renkli Dokunmatik Ekran, Geri Görüş Kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT Gösterge Paneli gibi teknolojilerinin yanı sıra, Euro NCAP’ten 5 yıldız alan tek pick-up olma unvanını da koruyan Ranger, her zamanki sağlamlık ve dayanıklılık özellikleriyle segmentinin yıldızı olmak için yeniden sahneye çıktı.

Yeni Ranger’ın geliştirilen dizel motor ailesinde XLT versiyonu ile birlikte sunulan, 160 PS gücündeki en yeni 2.2 litre TDCi motoru önceki neslin 150 PS motoruna göre daha yüksek performans sergiliyor. 4x4 Wildtrak modeli ile sunulan, dizel motor ailesinin en güçlüsü 200 PS gücündeki beş silindirli 3.2-litre TDCi motoru ile performans en üst seviyeye çıkıyor. 4x2 ve 4x4 modelleri altı ileri manuel ve otomatik şanzımanla müşterilere sunuluyor. Wildtrak modellerinde ise 3.2 litrelik 200 PS ve 470 Nm motor ve 4x4 Otomatik Şanzıman standart olarak sunuluyor.

Yeni Ranger modellerinin tümünde yüksek güç ve performansın yanısıra yakıt ekonomisinde ciddi iyileştirme de sunuluyor. 160 PS güç üreten motor, 4x2 çekiş sistemi ve manuel şanzıman kombinasyonu ile birlikte sunulan XLT modelinin 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 6,8 litre. 4x2 çekiş sistemine sahip otomatik şanzımanlı XLT modelinin 100 km’deki yakıt tüketimi ise 7,8 litre. Ranger bu yeni motor seçenekleri ile birlikte bir önceki nesline oranla %17’lik bir yakıt verimliliği iyileştirmesine sahip.

Yeni Ranger XLT modellerinde sunduğu otomatik vites seçeneği ile 4x2 ve 4x4 segmentinde rekabette öne çıkıyor. Otomatik şanzımana sahip XLT versiyonunda sunulan Geri görüş kamerası, Çift Ekranlı Renkli ve Fonksiyonel TFT gösterge paneli gibi teknolojiler ile 4x2 XLT AT ve 4x4 XLT AT modelleri Premium pick up segmentindeki beklentileri fazlasıyla karşılayacak seviyede.

800 mm derinliğe kadar suda ilerleme kabiliyetiyle sınıfının lideri ve yerden 230 mm yüksekliğe sahip olan Ranger en zorlu arazi koşullarıyla kolayca başa çıkabilecek şekilde tasarlandı ve geliştirildi.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Türkiye'nin ilk yerli motorunu inceledi.

Yeni Ford Trucks serisi ile Her Yükte Birlikte

Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, Comvex Ticari Araçlar Fuarı’nda sergilediği 2016 model inşaat, yol ve çekici serisi modelleri ile fuarda dikkatleri üzerine topladı. Geçtiğimiz ay içerisinde tüm model ailesi ile tanıtılan Yeni Ford Trucks Serisi, E6 uyumlu Yeni Ecotorq motorları ve yeni marka sloganı “Her Yükte Birlikte” ile Comvex’in en çok ilgi çeken model ailelerinden birisi oldu. Fuarda Ford Trucks standında 1848T Çekici, 4142D İnşaat Kamyonu, 1833 DC ve 3242S HR Yol Kamyonları ve İtfaiye Üstyapılı 3542P İnşaat Serisi modeli ile sahneye çıktı.

Yeni nesil Ecotorq motor ile donatılan yeni Ford Trucks Serisi 480 PS’e kadar çıkabilen gücü ve 2500 Nm’ye ulaşabilen tork değeri ile yüksek sürüş performansı sunarken, yüksek verimliliği ile de öne çıkıyor. Yakıt ekonomisinde bir önceki modele göre %8,5 iyileşme sağlayan yeni Ford Trucks modelleri, sunduğu Şerit Takip, Aktif Acil Durum Frenleme, Geliştirilmiş Ek Fren Sistemleri gibi yeni teknolojiler ile de fark yaratıyor.

 

2015 yılının en çok satılan hafif ticari araç modeli Courier

Ford Otosan mühendisliği ile geliştirilen ve tüm dünya için sadece Ford Otosan tarafından üretilen Tourneo Courier ve Transit Courier; sınıfının en düşük yakıt tüketimini, rekabetçi yükleme hacmini, en kapsamlı güvenlik ve konfor donanımlarını; Van, Kombi Van ve Kombi versiyonlarıyla sunuyor. Ford standında yer alacak Courier modelleri ise Tourneo Courier Kombi, Transit Courier Van Deluxe ve Tourneo Courier Taksi şeklinde sıralanıyor.

Tourneo Courier modeli Kombi versiyonu, Transit Courier modeli ise Van ve Kombi Van olmak üzere iki farklı karoser ile satılıyor. Courier ailesinde 1.5 litre 75 PS gücünde ve 1.6 litre 95 PS gücünde iki farklı dizel motor sunuluyor. Trend, Deluxe, Titanium ve Titanium Plus olmak üzere geniş bir donanım seviyesi mevcut. 100 km’de ortalama 3,7 lt yakıt tüketimi ile sınıfının en düşük yakıt tüketimi ve 2,6 metreküplük rekabetçi yükleme kapasitesi sunan Courier modellerinin göz alıcı tasarımı, üstün güvenlik ve konfor donanımları ile 2015 yılının en çok satılan hafif ticari araç modeli olma başarısını gösterdi.

 

Ticari hayatın efsanesi Connect

Türkiye’de ticari araç denince akla gelen ilk isim olan Connect, yenilenen yüzü ile segmentine yeni bir soluk getirdi. Üstün donanım paketleri ve düşük tüketimli-yüksek performanslı motorları ile yenilenen Tourneo Connect, sürücülere Ford’un en yeni sürüş yardım özelliklerini ve iç mekan teknolojilerini sunuyor. Connect Ford standında Dizel otomatik kombi versiyonu ile yer aldı.