Son 10 yılda otomobilde önemli bir ivme kazandıklarını, belirten Özüner, “Ticari araç satışlarında uzun yıllardır var olan liderliğimize otomobildeki başarı da eklenince Ford toplam satışlarda da pazar payını artırıyor” diyor.

Ticari araçlar için toplam 1 milyar dolarlık yatırım sürecinin içerisinde olduklarına vurgu yapan Özüner, “Önümüzdeki yılın sonlarına doğru bu yatırım meyvelerini toplamamaya başlayacağız” diyor. 2012-2014’ün yeni ürünlerin pazarlara sunulacağı yıllar olacağını anlatan Özüner,şöyle konuşuyor: “Bu sene son 10 yılın en büyük pazarı oldu. Tüm otomotiv sektörü için olumlu bir gelişme. Biz büyüyen pazarda zaten yüksek olan payımızı korumayı hedefledik ve bunu başardık. Rekabetin arttığı pazarda toplamda payımızı koruduk ve ticari araçlarda bir miktar artırdık. Bu açıdan baktığımızda ilk 10 ayı çok başarılı geçirdik. Otomobilde yüzde 10 ticaride yüzde 25 pazar payı elde ettik. Yıl sonunda 10. kez liderliği elde edeceğiz. Ticari araçlarımız yenilenmeye başlıyor. Yeni ticari araçları da pazara sunabiliriz. Önümüzdeki 2-3 yıllık süreç içerisinde neredeyse tüm ticari araçlarımızı yenilenecek. Zaten kuvvetli bir ürün portföyümüz var, pazar payımız oldukça yüksek. Yeni ürünleri piyasaya sunarken eksik olan ürün gamlarını tamamlamak istiyoruz. Genişleyen ürün gamı ile pazar payını bir çıt yukarıya taşımak gibi bir niyetimiz var.”

Özüner: “Kamyonda bambaşka bir yerde olacağız”

Kamyon pazarında şu anda ikinci sırada olduklarını ve son 1 yıl içerisinde paylarının arttığını aktaran Aykut Özüner, yeni ürünlerle birlikte satışlarının daha da artacağını söylüyor. Ford içerisinde son 2 yılda kamyonla ilgili önemli değişimler olduğunun altını çizen Aykut Özüner bunu şöyle açıklıyor: “Ford Cargo artık global bir ürün oldu. Brezilya ile ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Belirli bölgelerde nasıl yapılanırız? Nasıl büyürüz? Onların çalışmalarını yapıyoruz. Kamyondaki en büyük hedef, global bir marka olmak. 3-4 yıl önce tamamen iç pazara konsantre olan bir markaydık. Şimdi iç pazarda büyürken; global ürün vizyonuyla çevre ülkelerde yapılanarak satışları artırmak için çalışıyoruz. Kamyonu 5 yıl sonra bambaşka bir yerde görmek istiyoruz.”