Global Cargo büyüme stratejisinin üç aşamada gerçekleşeceğini söyleyen Otay, “Birinci aşamada, Güney Amerika’da üretilen Cargo’larda ortak kabin kullanımına başladık. İkinci aşamamız ise ortak ürünler çıkarmak olacak. İlk ürünümüzün geliştirme çalışmaları devam ediyor. Üçüncü aşamada, motoru da kapsayan global ürün gamı stratejisi üzerinde çalışıyoruz. Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 65 ülkeye Global Cargo ihraç edeceğiz” dedi.

ÖTV’ler Ford’dan kampanyası büyük ilgi topladı Genel Müdür Otay konuşmasında kampanyalara da dikkat çekti: “Ekim ayında devreye giren yeni ÖTV oranlarının müşterilerimize asgari oranda yansıması için başlattığımız kampanyanın da beğeni kazandığını gördük. Fuarı fırsat bilerek, hemen öncesinde açıkladığımız 24x24 Mavi Işık kampanyamız ile de hem fuara hem de sene sonuna hızlı giriş yapmış olduk. Yaygın satış ve servis ağımızla Türkiye’nin her yerinde müşterilerimize  yakın olmaktan mutluluk duyuyoruz.” Yüzde 17 daha az yakıt Transit,  2012 modelinde kullanılan Global Duratorq motor ailesi ile yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. 28 yılda yaklaşık 800 bin adet motor üreten ve gelişen teknolojiye uygun olarak yeni nesil, çevreci ve güçlü motorlar üretme kapasitesine sahip İnönü Fabrikasında üretilen yeni nesil Duratorq motorların mühendislik ve geliştirmesi Ford Otosan katılımıyla yapıldığı gibi, bundan sonraki AR-GE yönetim sorumluluğu da Gebze Mühendislik Merkezi tarafından sürdürülecek.

Ford Cargo 1838T, Artık Daha Çekici 1838T çekici modeli, yeni model yılı yenilikleri ve lojistik sektörüne uygun,  midilli lastikli 1050 mm 5.teker yüksekliğindeki versiyonu ile sergilendi. 380 PS / 1600 Nm çevreci Euro5 motoru, konforlu mandallı tip şanzımanı, klima, retarder ve elektromekanik takograf gibi standart sunulan özellikleri, rekabetçi yakıt tüketimi ve 2 yıl sınırsız km garantisi ile öne çıkıyor. Tonaj sorununa yeni çözüm Ford Cargo Midilli Serisi Hacim taşımacılığına yönelik olarak geliştirilen ve büyük ilgi gören yeni midilli yol kamyonu serisinin iki modeli 1826 (4x2) şasi yol kamyonu ve kapalı kasa üstyapılı 2532 (6x2) yol kamyonu ziyaretçilerde yoğun ilgi gördü. Ford Cargo Midilli serisi; ideal  güç, yakıt ekonomisi ve yüksek hacimli taşıma kapasitesinin  yanı sıra 9 hızlı mandallı tip konforlu şanzımanları, 2 yıl sınırsız km garantisi ve geniş üstyapı seçenekleriyle özellikle sebze-meyve, frigorifik gıda, balık, eşya, tavuk ve içecek taşımacılığı yapan firmaların taleplerine cevap veriyor. 

Tehlikeli madde taşımacılığı için 3232C(8x2) ADR Cargo ürün serisinin genişlemesiyle birbirinden farklı müşteri beklentilerine yönelik ürün geliştirmeyi sürdüren Ford, tehlikeli madde taşımacılığı sektörü için sağ tarafı boş bırakılan 3232C ADR’li aracı satışa sunuyor. Ford Cargo 3232C ADR, yüksek performanslı güçlü motoru, optimum yakıt tüketimi, 9 hızlı mandallı tip konforlu şanzımanı, 2 yıl sınırsız km garantisi ve 25 bin litrelik bavul tipi akaryakıt tankeri üstyapısı ile Ford standındaki yerini aldı. İnşaat Serisi genişliyor Fuar’da ilk kez sergilenecek olan Ford Cargo İnşaat Serisi’nin en yeni araçlarından 3536M (6x4) mikser; 360 PS/1600 NM güçlü motoru ve düşük yakıt tüketimi, 16 hızlı mandallı tip konforlu şanzımanı, 10 mm 500 Mpa gücündeki şasisi, rekabetçi yerden yüksekliği, üstyapı montaj braketleri ve uzun bakım aralıklarına sahip bir araç. Müşterilerin araç ve filo yönetim gereksinimlerini karşılamak amacıyla devreye alınacak Filobil - Ford Cargo Filo Bilgi Sistemi de fuar kapsamında özel bir stand ile tanıtıldı. Araç ve filo yönetim gereksinimlerinin karşılanmasına ek olarak, araç bilgilerini online takip ederek servisler üzerinden müşterilerine sunduğu kaliteli hizmet portföyünü de genişletmesini sağlayacak sistemin özellikle filo yöneticilerinden büyük ilgi görmesi bekleniyor. Elektrikli Transit Connect BEV Avrupa’da satışına başlanan Elektrikli Transit Connect BEV, Comvex Fuarı’nda Ford standında sergilendi. Elektrikli Transit Connect BEV’ler 2010 yılından beri başta Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra pek çok Avrupa ülkesinde de satılıyor.