Barselona ve Madrid’de açtığı X-dock tesisleri ile hizmet verecek olan Ekol İspanya, önümüzdeki yıl İspanya’nın Irun ve Valencia şehirlerinde de X-dock tesislerini yaşama geçirecek.  İlk yıl 30, üç yıl içinde ise 150 den fazla çalışan istihdam edilmesi planlanıyor.

Tüm lojistik ihtiyaçlara yanıt verebilecek yenilikçi bir lojistik hizmet sağlayıcı olarak bölgede ön plana çıkmayı hedefleyen Ekol İspanya, sipariş hattı yönetimi imkanı sunması, deneyimli insan kaynakları yapısı, yüksek standartlarda müşteri yönetimine olanak tanıyan dahili bilişim hizmeti (quadro-lite) ile pazara yeni bir soluk getirecek. Ekol, İspanya’daki otomotiv, kimya sanayi, tekstil ve sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara tüm taşıma türlerinin yanı sıra kontrat lojistiği alanında da hizmet sunacak. Ekol, İspanya’nın uluslararası karayolu taşımacılığına önemli bir alternatif olarak alt yapı çalışmalarına önem verdiği intermodal taşımacılık konusunda deneyimleriyle ülke taşımacılığına katkı sağlayacak.

Ekol İspanya öncelikle Avrupa’nın ana sanayi bölgelerinden Avrupa’nın her yerine ve Türkiye’ye uluslararası grupaj taşımacılık hizmetleri sunmayı; İberya’daki stratejik pazarlarda bulunan müşterilerle güçlü ve uzun dönemli iş birlikleri yaparak genç, deneyimli ve uzman ekibiyle üst düzey hizmet vermeyi hedefliyor. Buna paralel olarak kontrat lojistiği, otomotiv ve tekstil taşımacılığına odaklanacak olan Ekol İspanya, intermodal yapımı tamamlandığında bu projeye önemli kaynaklar ayıracak.