Merkezi Düzce’de bulunan ve lojistik sektörünün önemli oyuncularından olan Alibey Uluslararası Nakliyat, yurtiçi ve uluslararası lojistik hizmetleri için yatırımlarına Renault Trucks ile devam ediyor. Yurtiçinde 81 ilde ve uluslararası platformda Avrupa-Türkiye arasında hizmet sunan Alibey, filosunu 520 beygir gücündeki 25 adet Renault Trucks T serisi ile genişletiyor.

Düzce’de düzenlenen teslimat törenine Renault Trucks adına Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Satış Sonrası Direktörü Serkan Karataban, Bölge Müdürü Gökhan Hıraca, Satış Sonrası Bölge Müdürü Mehmet Takpak, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, Genel Müdürü Mesut Süzer, Kocaeli Servis Müdürü Ahmet Güler katılırken araçlar, Alibey Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Kaya’ya teslim edildi.

Alibey Uluslararası Nakliyat, 2010 yılından bu yana Renault Trucks çekiciler ile hizmet sunuyor. Firma, daha önce 2012 model Renault Trucks Premium 460 bg çekiciler ile 650 bin kilometre yapmıştı. 2015 yılında teslim aldıkları Renault Trucks T serisi araçları ile de 350 bin kilometre yol yaptı.

Filomuzda 34 araç var. 2008 yılında Renault Turcks ile tanıştık. Bizim en büyük giderimiz yakıt olduğu için, 2012 yılında bulgö olarak 52 tani Renault Turcks aldık. verdiklerin sözler ve bizim deneyimlerimizle yüzde 27 oranla aldığımız için satış sonrası bakımda da arkadaşlarımızla da memnun kaldık. Bu marka ile daha sonra bakım onarım anlaşması yaptık. Şu an yaptığımız alımda da aynı şekilde devam ediyoruz. Marka ile ilgili bu zamana kadar başka markalarla kıyaslanamayacak kadar tasarruf elde ettik. Nakliyede giderin yüzde 40’ını yakıt oluşturduğu için bu büyük avantaj. Almamızın en büyük nedeni de budur. Biz Avrupa’ya ekspres taşımalar yapıyoruz. Bunun için Avrupa’da da geçerli bakım onarım çalışması önemli.

Bölgemiz Türkiye’nin en büyük bölümünü oluşturuyor. 1997 yılında firmamız kuruldu. 2006 yılında C2 belgesi alarak uluslararası taşımalara başladık, 7 araç ve 3 kiralık araçla başladık. 2008 yılında buraya Renault Trucks marka bir araç geldi ve öyle tanıştık. 2015 yılında ikinci firmamızı açtık. Daha sonra Almanya’da şirket kurduk.

YAKIT TÜKETİMİNDEKİ BAŞARISI RENAULT TRUCKS’IN EN BÜYÜK AVANTAJI

Alibey Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya teslimat töreninde açıklama yaparak; “Filomuzda 34 araç var. 2008 yılında Renault Turcks ile tanıştık. Bizim en büyük giderimiz yakıt olduğu için, 2012 yılında bölge nakliyecileri olarak 52 tane Renault Turcks aldık. Yakıt tüketimi 100’de 27 çıkınca ve satış sonrası hizmetlerde sorunsuz destek alınca Renault Trucks yatırımı başladı.  Şu an yaptığımız alımda da aynı şekilde devam ediyoruz. Marka ile ilgili bu zamana kadar başka markalarla kıyaslanamayacak kadar tasarruf elde ettik. Nakliyede giderin yüzde 40’ını yakıt oluşturduğu için bu büyük avantaj. Almamızın en büyük nedeni de budur. “ dedi.

Kaya, “İddia ediyorum Renault Trucks ile başka bir markanın aracını aynı sürücü aynı yolda kullansın, Renault Trucks’ın yakıt tasarrufundaki başarısı ortaya çıkacaktır. Ben bizzat kendim başka bar markanın aracını kullandım, ne yaptıysam yüzde 30’un altına düşmedim.”

ULUSLARARASI BAKIM ONARIM ANLAŞMASI İLE OPERASYON GÜCÜ ARTIYOR

“Biz Avrupa’ya ekspres taşımalar yapıyoruz. Bunun için Avrupa’da da geçerli bakım onarım anlaşmaları çok önemli” diyen Kaya, “Hem yurtiçi hem de yurtdışında yaygın ve anında çözüm sunan servis hizmetleri, operasyonlarımızı kolaylaştırıyor. Araçlarımızın alımları sırasında servis sözleşmesi yapıyoruz. Böylece Renault Trucks satış sonrası ekibi, bizim yerimize araçların tüm bakım ve onarımından sorumlu oluyor. Bu avantaj, maliyet, iş gücü ve zaman tasarrufu açısından bir lojistik şirketi için büyük tasarruf. Yeni 25 aracımızın alımında da 5 yıllık Renault Trucks Excellence Bakım Sözleşmesi yaptık” şeklinde açıkladı.

Firmaları ile ilgili de bilgi veren Kaya, “Bölgemiz Türkiye’nin en büyük bölümünü oluşturuyor. 1997 yılında firmamız kuruldu. 2006 yılında C2 belgesi alarak uluslararası taşımalara başladık, 7 araç ve 3 kiralık araçla başladık. 2008 yılında buraya Renault Trucks marka bir araç geldi ve öyle tanıştık. 2015 yılında ikinci firmamızı açtık. Daha sonra Almanya’da şirket kurduk.” dedi.  

Alibey Uluslararası Nakliyat’ın yeni araçları için tercih ettiği Renault Trucks Excellence Bakım Sözleşmesi, aracın motor, şanzıman ve diferansiyel yağ değişimleri, filtre değişimleri ve kontrolleri ile dikkatli kullanımlarda yıpranma ve aşınma nedenli (motor, şanzıman, diferansiyel) tüm onarımları içeriyor. Renault Trucks Excellence Paket ile araçlar, her zaman garanti altında oluyor. Standartlara uygun bakım ve profesyonel onarım çalışmaları ve Renault Trucks onaylı parçaların kullanımı, araçların güvenliğini korurken hizmet ömrünü de uzatıyor.

Ömer Bursalıoğlu: “Araç satmak çok önemli değil bu ilişkiyi uzun sürdürmek önemli. Biz de 10 yıldır çalışıyoruz demek ki karşılıklı memnuniyeti sağlayabilmişiz.”

BU YATIRIM KARŞILIKLI MEMNUNİYETİN SONUCUDUR

Törende açıklama yapan Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu; “Öncelikle hali hazırda Renault Trucks çekicileri kullanan Alibey Uluslararası Nakliyat’ın yine araçlarımızı tercih etmelerinden duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isteriz. Öte yandan yüksek kabin tercihleri ile sürücü konforunu önemsediklerini gösterdiler. T520 yüksek kabin, performansının yanı sıra kabin konforu, sürücü rahatlığı ve güvenliği açısından ön plana çıkıyor. Ayrıca her zaman altını çizdiğimiz üzere Renault Trucks olarak müşterilerimize toplam çözümler sunarak sahip olma ve operasyon maliyetlerini gözetiyoruz. Bu anlamda Alibey Nakliyat, sunduğumuz finansal hizmetlerden ve bakım sözleşmelerinden de yararlanarak tam bir paket ile yeni araçlarını yola çıkartıyor. Yeni alımlarında Alibey Nakliyat, Renault Trucks Finans Hizmetleri’nin sunduğu avantajlı koşullardan yararlandı. Alımları sırasında yapılan Renault Trucks Excellence Servis Sözleşmesi de önceden planlanmış bakım ve onarım hizmetleri ile büyük kolaylık sağlıyor. Sözleşmeler dahilinde beş seneye kadar araçların tüm bakım ve bakım-onarım çalışmaları, Renault Trucks satış sonrası ekibi tarafından yürütülüyor ve takip ediliyor. Böylece ayrı bir iş yükü olan bakım ve onarım işlemlerinin planlanması ve takibi hafifletildiği gibi avantajlı bir bütçe ile operasyonel maliyetlerinde de tasarruf yapmaları sağlanıyor” diye belirtti.

Bursalıoğlu, “Araç satmak çok önemli değil bu ilişkiyi uzun sürdürmek önemli. Biz de 10 yıldır çalışıyoruz demek ki karşılıklı memnuniyeti sağlayabilmişiz. Araçlarımız onlara yüksük tasarruf sunuyor, anacın hizmette kalma süresi uzuyor, serviste kalma süresi kısalıyor, finansman şirketimizle destek veriyoruz, eski araçlarını takasa alıyoruz. 360 derece hizmet sağlıyoruz. Önemli olan aracın kilometre başına maliyetini en ucuza getirmek."

Serkan Karataban, “Araçların turlarına göre teker dönme sürecini maksimize etmeye çalışıyoruz. “

Mahmut Koçaslan: Koçaslanlar sınır ötesi harekatına başlıyor

Mahmut Koçaslan. “10 yıllık bir birlikteliğimiz var. Koçaslanlar-Renault Trucks olarak 20‘inci yılımızı kutladık. 4 ana noktada hizmet veriyoruz. Bu karşılıklı bir güvenin sonucu. Bu bölge bizim iyi bildiğimiz çalışmayı çok arzu ettiğimiz bir bölge. Burası nakliyecilik ve lojistiğin farklı yapıldığı yerdir. Koçaslan’larda bakım onarım sözleşmesi olan araçların servis hizmeti alacağı ayrı bir alan açıldı. Yurtdışındaki arızalar durumunda bir arkadaşımızın vizelerini hazır ettik, Koçaslanlar Sınır Ötesi harekatına başlayacağız. Çünkü müşterilerimizin yanında olmamız lazım. Müşterilerimizin o bölgede yalnız kalmaması o bölgedeki fiyatlardan etkilenmemesi için Temmuz ayı itibariyle hizmete başlayacağız.”

Alibey Nakliyat'ın kullandığı Renault Trucks çözümü Optifuel hakkında bilgi veren Renault Trucks Satış Sonrası Bölge Müdürü Mehmet Takpak, harita üzerinde araçların konumu, yakıt tüketimi ve emisyon oranlarının görülebildiğini söyledi.