Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün Logitrans Fuarı’nda yaptığı değerlendirmelerde önemli açıklamalarda bulundu. 6 ton ve üzeri Türkiye ağır ticari araç pazarı için yılın ilk 5 ayında yüzde 80’ler civarında büyüdüğünü kaydeden Sülün, Mayıs ayından sonra Haziran’da yapılan seçimlerin de etkesi ile yüzde 26 civarında bir düşüş yaşadığını belirtti. Sülün, pazarın Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 30 altında kaldığının altını çizdi.

Ekim ayı sonu itibarıyla yani yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre şu an pazarın yüzde 12 civarında bir büyüme içinde olduğunu ifade eden Sülün, 2015’in 2014 yılına göre yüzde 10-12 civarında bir büyüme ile kapanacağını öngördüklerini söyledi. Geçen yıl 6 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarında çekicinin payının yüzde 54 olduğunu hatırlatan Slün, ancak bu yıl çekici pazarının yüzde 47’ye gerilediğini söyledi.

Euro 6 oyunun kurallarını değiştirecek

1 Ocak’tan itibaren yeni üretilen tüm araçların Euro 6 olmak zorunda olduğunu hatırlatan Sülün, henüz Euro 6’ya geçişin etkisini görmediklerini söyledi. Yakıt kalitesi sorunu nedeniyle özellikle doğu ülkelerine taşımacılık yapanların Euro 5 araç alımı konusunda ellerini çabuk tutması gerektiğinin altını çizen Sülün, Euro 6’nın pazardaki oyunun kurallarını değiştireceğini vurguladı.

Bahadır Özbayır: İhracat için planlarımız var

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise ihracat pazarlarında Euro 3-4-5 motorlu araçlar için de planları olduklarını açıkladı. Özbayır, “Türk filoları günden güne yenileniyor ve gençleşiyor, dolayısıyla lojistik şirketleri uluslararası alanda daha rekabetçi ve başarılı oluyorlar. Artan iş hacmine paralel olarak yatırımlar artmaya devam edecek ve lojistik sektörü gelişimini sürdürecektir. Lojistik sektörünün gelişimini ve ihtiyaçlarını yakından takip eden Mercedes-Benz Türk, bu sektörün önde gelen tedarikçilerindendir. Bugün bu fuarda sergilenen Axor 1840 LS, Actros 1844 LS ve Actros 1841 LSNRL araçlarımız bu sektörde en yoğun ilgi gören modellerimizdir. Biz de ürünlerimizle sektöre katkı yapmaktan büyük memnuniyet ve bu fuarda müşterilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Mercedes-Benz Türk, 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Logitrans - Uluslararası Transport Lojistik Fuarı’na Mercedes-Benz Axor 1840 LS, Mercedes-Benz Actros 1844 LS ve Mercedes-Benz Actros 1841 LSNRL kamyonlarıyla katıldı.