Tırsan Yeni Nesil Tırsan Damper’i 17 Nisan’da Adapazarı fabrikasında tanıttı. Basın için yapılan özel lansmana; İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Satış Planlama Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız, Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu, Ürün Geliştirme Müdürü Yasemin Uzçakar ve Ürün Geliştirme ve Pazarlama ekibi katıldı.

Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu 

Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu, lansmanda yaptığı konuşmada yeni ürünün 36 yıllık bir tecrübenin sonucu ortaya çıktığını belirterek başarı kriterlerinin müşteri memnuniyeti olduğunu söyledi. 2018 yılında Avrupa’da ilk 3 treyler üreticisinden biri olma hedefine de vurgu yapan Nuhoğlu şunları söyledi: “Türkiye’de 36 yıldır sektöre liderlik etme başarımızın yanında, Almanya ve Rusya’daki üretim gücümüz ile 2013 yılında Avrupa’nın 4. büyük treyler üreticisi konumuna geldik.  50’den fazla ülkeye yaptığımız ihracatla global pazarda ki konumumuzu günden güne güçlendiriyoruz. 2009 yılında sektörün ilk Ar-Ge merkezini kurduk. 2011-2013 yılları arasında toplam 33 milyon Euro değerinde kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımı yaptık.  Yatırımlarımızın paralelinde, 2013 yaz dönemi içerisinde ikinci 5 yıllık stratejimizi devreye aldık. Avrupa pazarında 2015 yılında tank ve silo segmentlerinde, 2016 yılında ise low-bed segmentinde pazar liderliğine emin adımlarla ilerliyoruz. 2018 yılında Türkiye, Almanya ve Rusya fabrikalarımız ile 20 bin üretim adedine ve 500 milyon Euro ciro hedefimize ulaşacağız” dedi.

Hafif Şasi Teknolojisi ile Dayanıklılık Birarada

Konuşmasında Yeni Nesil Tırsan Damper hakkında bilgi veren Ayşenur Nuhoğlu “Ar-Ge Merkezimiz, perdeli / tenteli araçlarda edindiği hafif şasi teknolojisindeki tecrübelerini yeni damper projesine aktararak Tırsan müşteri beklentilerini daha da yükselten avantajlar sunuyor. Hafiflik, zorlu çalışma şartlarında yüksek dayanıklılık, Tırsan kalitesini temsil eden uzmanlık ve bunların yanında teknolojinin herkes tarafından kolayca kullanılması yeni damperin tasarım konseptini oluşturan dört temel özelliktir” diye konuştu.   

Sektörde Bir İlk: Yeni Nesil Küvet Tasarımı

Tırsan’ın sürekli gelişim felsefesi sonucu olarak, 2011 yılından bu yana 40’dan fazla şehre satışı gerçekleştirilen Tırsan Damper, saha analizleri, müşteri geribildirimleri ve 3 farklı bölgede 17 kanaat liderinin görüşleri doğrultusunda yeniden tariflendi. Toplamda 11 aylık mühendislik ve Ar-Ge çalışmasının sonunda, Yeni Nesil Tırsan Damper projesi hayata geçirildi.  Sektör lideri Tırsan, yine bir ilke imza atarak, yeni damper küvet tasarımını geliştirdi ve Yeni Nesil Tırsan Damper müşterilerin hizmetine sunuldu.

Mukavemeti yüksek malzemeler kullanılarak tasarlanan yeni düz ön duvar, önden arkaya asimetrik üst kemer, V form yapısında tasarlanan taban, müşterinin taşıdığı her çeşit yükün daha kolay ve hızlı akmasını sağlamak için geliştirildi.  Yeniden tasarlanan kelepçeli muavin şasi ile seyir esnasında doğabilecek ters yönlü hareketler minimuma düşürüldü, böylece ürün ömrü uzatıldı ve müşterinin Yeni Nesil Tırsan Damper’den maksimum fayda sağlaması hedeflendi. Yeni Nesil Tırsan Damper projesi kapsamında ayrıca, Tırsan’a özel yüksek kaldırma kapasiteli H-tipi hidrolik silindir sistemi geliştirildi.

Ar-GE süreçleri hakkında detaylı bilgi veren Ayşenur Nuhoğlu, “Yüzde 25 mukavemeti arttırılmış yeni  küvet tasarımı ve hafif şasi teknolojisinin birleşmesi sonucunda elde edilen 5900 kg boş ağırlığı ile Yeni Nesil Tırsan Damper sektörün en hafif damperidir. Tasarım doğrulama sürecinde,  Tırsan Ar-Ge Merkezi’nde önce bilgisayar destekli tasarım doğrulama testlerinden geçirildi ve test sonuçları doğrultusunda 2 adet prototip araç üretildi.  Prototip araçlar 5 ay boyunca fiziki olarak gerçekleştirilen, dengesiz yük testi, tonajlı parça testi, yanal dayanım vb. çok çeşitli testlere tabi tutuldu” dedi.

Yeni Nesil 11 Ton King Pin Yükü ile Rakipsiz

Fiziki testler sonrasında mühendislik onayı alan Yeni Nesil Tırsan Damper, yeni küvet tasarımı, yeni şasi ve H-tipi hidrolik silindir sistemi sayesinde, 11 ton king pin yük değeriyle yol tutuş, kalkış ve rampalarda sürüş kolaylığı sağlandı. Dingillerdeki yük dağılımı dengeli olarak ön bölüme transfer edildiği için, direksiyon hâkimiyeti arttırıldı. 7 bin 500 milimetre küvet boyu ve 11 ton king pin yükü yüksek manevra kabiliyeti sağlarken, dengeli yük dağılımı sayesinde de lastik kullanım ömrü uzatıldı.

Teknoloji Kullanım Kolaylığı ile Kullanıcı Dostu

Yeni Nesil Tırsan Damper projesinde ayrıca, bağlantı yataklarını ve hidrolik silindiri korumak amaçlı titreşim sönümleyici yeniden tasarlanarak, komponent ömrü uzatılmış ve yeni cıvatalı süpürgelik sayesinde kenar taşması yaşamadan, havuza en yakın mesafede boşaltım sağlandı. Sürücüler için pratik ve kolay kullanım sunan Tek Tuş Finisher Fren Sistemi geliştirilmesine ilave olarak eğimli arazide sürücüleri uyaran yeni tilt alert ile zorlu çalışma koşullarına uygun manyetik sensör operasyon güvenliği sağlanıyor.

Yeni Tasarım 2 Farklı Üründe Hayat Buluyor

Yeni Nesil Tırsan Damper, sektöre 2 farklı ürün olarak sunulacaktır. Mevcut Tırsan damper yerine, 5 bin 900 kilogram ağırlığında 22 metreküp hacmi ile Yeni Nesil Tırsan Damper standart olarak ve kaya taşımacılığı için 22 metreküp hacmi ile 6 bin 500 kilogram ağırlığında  Ağır Hizmet Tırsan Damper ikinci bir ürün olarak müşterilerin hizmetine sunuluyor.

Yeni Nesil Tırsan Damper projesinin saha testlerine destek olan Sezerler Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sezer ve Genel Müdürü Ramazan Sezer ile 2011 yılında üretilen ilk Tırsan damper ürününe destek olan Dünyalar Asfalt Ticaret’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dünya’ya işbirlikleri için teşekkür plaketleri takdim edildi. Ayrıca Dünyalar Asfalt ve Sezerler Hafriyat’a birer adet damper teslimatı da gerçekleşti.