Citan’ın 16 Nisan 2012 tarihinde Amsterdam’da yapılan dünya prömiyerine 24 ülkeden 350’ye yakın basın mensubu katıldı. Transmedya Dergisi’nin de yer aldığı tanıtımda Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Volker Mornhinweg, yeni araç hakkında bilgi verdi.

Mercedes-Benz büyük ve orta ölçekli kamyonetler için pazar lideri konumunda olduğuna dikkat çeken Volker Mornhinweg, 2011 yılının Mercedes tarihindeki en başarılı yıl olduğunu vurguladı. Mornhinweg, Citan’ın geliştirme süreçlerine değinerek, Amsterdam ve İstanbul gibi şehirlerde inceleme yaptıklarını ve kent lojistiğinde küçük ama becerikli araçlara ihtiyacın arttığından bahsetti.

Mornhinweg, Citan ile ticari araç gamında önemli bir eksikliğin de giderilmiş olduğunu dile getirdi.   Sürücü koltuğunda Mercedes’i hissedeceksiniz Renaultt-Nissan işbirliği ile geliştirilen Citan’a yeni özellikler kattıklarını söyleyen Mornhinweg, “Farklı iklimlerde binlerce kilometre test yapıldı. Vito veya Vaneo’ya hangi testler uygulandıysa Citan da bu testlerden başarılı ile geçti. Araçta ESP gibi birçok güvenlik donanımını standart olarak sunuyoruz. Müşterilerimiz araca bindiğinde Mercedes konforunu ve güvenliğini hissedecekler.” dedi. Basın mensuplarının fiyat konusunda sorularını net bir yanıt vermeyen Mercedes yetkilileri fiyatın ulaşılabilir olacağı bilgisini verdiler.  

Mercedes standart Kangoo’ya neler kattı?

ESP, ABS, VDC, çekiş kontrol sistemi ve 6 hava yastığı gibi güvenlik donanımlarının standart olarak sunulacağı açıklanan Citan'ın motor gamıysa ekonomik ünitelerden oluşuyor. Renault'dan alınan 75, 90 ve 110 bg'lik 1.5 dCi motorların yanısıra aracın bir de 112 bg gücünde 1.2 litrelik benzinli versiyonu bulunuyor. Benzinli seçenek BlueEFFICIENCY paketi dahilinde ECO start/stop, güç yönetimi ve düşük yuvarlanma dirençli lastikler gibi özelliklere sahip.   Türkiye pazarındaki performansı ne olacak? Mercedes artan kentiçi lojistiğinde daha çok ekonomi arayan kişi ve kurumlar için Citan ile  cevap vermeyi amaçlıyor. Merecedes Vito veya Vaneo’da kullandığı kaliteli malzemeyi burada kullanmayarak tüketiciye önemli bir alternatif sunmuş oluyor. Citan’ın tasarımı, kullanılan malzemesiyle alışılagelmiş Mercedes kalitesinden uzak olsa da kullanıcıların bir Mercedes’e sahip olma fikri bu aracı Türkiye’de başarılı kılacak en önemli etken olarak öne çıkıyor.