2009 yılında sınırlı sayıda pazara sunduğu ve büyük ilgi gören “Dark Diamond”ın ardından diğer bir konsept tasarım olan Black Amber da yollara çıkıyor. Efsanevi İsveçli tasarım ve modifikasyon şirketi “Svempas” işbirliği ile geliştirilen ve sadece 100 adet üretilecek olan “Black Amber” benzersiz tasarımı ile lojistik sektöründe yeni bir dönemi başlatıyor.

Şekillenmesi milyonlarca yılı alan mücevher benzeri taşlaşmış bir reçine olan kehribarı ilham alan Black Amber, siyah ve koyu kahverengi alevlerden oluşan özgün tasarımına ilave olarak krom dış parçalara, siyah deri koltuklara ve LED aydınlatmalara sahip. Gerçek bir üst sınıf tasarıma sahip olan Black Amber, yeni V8 serisi motor ile Highline ya da Topline kabin seçenekleri ve Euro 3, 4, 5 ya da EEV normlarında 500 bg’den 730 bg’ne değişen çıkış gücü aralığında müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Sürüş deneyiminde zirve yaptıran, pratik bir DVD ve navigasyon monitörü, 22” ekran LCD TV, ses sistemi ve arka görüş kamerasını içeren en yeni kabin içi donanımı sayesinde sürüş konforunda son noktayı belirliyor.

Araçta bulunan SDS – Scania Sürücü Destek Sistemi, sürüş eğitimlerinde ekonomik sürüş ile ilgili verilen temel prensipler doğrultusunda sürücününün kullanımını rampada sürüş, öngörülü kullanım, fren kullanımı ve vites seçimi açısından değerlendirerek geri bildirimlerde bulunuyor. Doğru kullanımları puanlayarak, hatalı uygulamalarda tavsiyelerde bulunarak sürücünün tekniğini geliştirmesi konusunda yardımcı oluyor. Black Amber’de kabin içi ve kabin dışında fark yaratmak amacıyla birçok aksesuar bulunuyor. V8 logoları aracın birçok yerinde kullanılırken dış tasarımında koyu renkli ön panjur, krom logo ve detaylar, egzoz çıkışı ve isteğe bağlı siyah çerçeveli xenon farlar, kabin içinde ise yine isteğe bağlı siyah deri koltuklar, spor pedal kiti gibi detaylar mevcut.   Scania, agresif görünümü ve yollarda fark yaratacak birçok teknolojik donanıma sahip bu özel seri “Black Amber” aracı ile, ağır ticari araç pazarında tasarım sınırlarının ötesine geçiyor.