Karsan markası, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tercihi olmaya devam ediyor. Belediye, yakıt ekonomisi ve yaşam boyu kullanım maliyetlerinin çok düşük olduğu JEST ve ATAK araçlarından duyduğu memnuniyeti, tercihini yine Karsan’dan yana kullanarak gösterdi. En son Mayıs ayında Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden sipariş edilen 45 adet ATAK ve 6 adet JEST aracının teslimatını gerçekleştiren Karsan, Belediye’ye DMO üzerinden sipariş edilen 25 adet ATAK ve 10 adet JEST daha teslim etti. Böylelikle Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen araç sayısı 86’ya ulaştı. Ekim ayının üçüncü haftasında Karsan Kamu Satışları Müdürü Adem Ali Metin tarafından belediye yetkililerine teslim edilen araçlar, şehir meydanında sergilendikten sonra çalışmaya başladı.

Karsan’ın 8 metrelik şehiriçi otobüsü ATAK, engelsiz erişim özelliğine sahip “alçak tabanlı’’ gövdesi, basamaksız ulaşılan koltuk sayısının fazla olması, Euro 5 EEV motor donanımı gibi birçok üstün özelliklere sahip bir otobüs. Panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi 59 kişiye kadar çıkıyor.

 

Otomatik vites seçeneği ile maksimum sürüş konforu sunan ATAK, Euro 6 motor seçeneğiyle de mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor. ATAK, yüksek manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığı için ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle de konforlu ve güvenilir bir seyir imkanı sunuyor.

Tanıtıldığı günden bugüne Türkiye’de 400’e yakın satılan ATAK, geçtiğimiz Eylül ayında Budapeşte’de Buda Kalesi Belediyesi’ne de 16 adet satıldı. ATAK, Macaristan’a ek olarak Almanya ve Azerbaycan’da da kullanılıyor.

Türkiye toplu taşımacılık sektörünün en çok tercih edilen minibüs modeli olan JEST, fabrika çıkışlı engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı ve yüksek tavanlı 6 metrelik bir minibüs olarak dikkat çekiyor. JEST; tek gövde (monokok) mimarisi ve ileri teknoloji malzemeler kullanılarak üretilen gövdesi ile kendi sınıfında dayanıklılığı, emniyeti, konforu ve düşük sahip olma maliyeti ile öne çıkıyor.

Büyük şehirlerin toplu taşımacılık sistemlerinde ana arterlerin beslenmesi ihtiyacı ile tasarlanan, Karsan’ın yolcu taşıma ürün ailesinin en küçük üyesi olan JEST, lansmanından bu yana İstanbul’da 120 farklı hatta, 1.850’den fazla, Türkiye genelinde ise 45’in üzerinde ilde 3.000’e yakın satış ile toplu taşımacılığın en çok tercih edilen minibüs modellerinden biri.

JEST, herkese modern toplu ulaşım sağlarken; sahip olduğu alçak taban ve engelli rampası ile hareket kısıtlı ve yaşlı bireylerin de hayatın içinde diğer tüm bireylerle eşit şartlarda yer almasını amaçlıyor. JEST, yüksek tavanı ve geniş iç alanı sayesinde hem oturan hem de ayaktaki yolcular için en küçük ebatlı otobüs olma özelliği taşıyor.

Oturma yerleşimi, ayakta duran yolcuların rahatlıkla seyahat etmelerine imkan tanırken, sunduğu düşük yakıt ve bakım giderleri ise şehiriçi taşımacılığında minibüs segmenti kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen model olmasını sağlıyor.