CNH Endüstriyel N.V.’nin (NYSE: CNHI / MI: CNHI) alt markası olan Magirus, Avusturya Federal İhale Kurumu’nun (BBG) düzenlediği büyük ölçekli bir ihaleyi kazandı. İhalenin sonucu, markanın Avusturya’daki yerel şirketi olan Magirus Lohr’u 7,5 tona kadar olan hafif itfaiye araçlarının temininde önümüzdeki üç yıl, 16 ton ilâ 26 ton arasındaki ağır itfaiye araçlarının temininde ise önümüzdeki beş yıl sorumlu hâle getiriyor.

Magirus Lohr’un ihaleyi kazanmasındaki en büyük etkenler güvenilirlik, çekici satın alma maliyeti ve yüksek kalitede malzemeler olarak sıralandı. Bu zafer Magirus Lohr’un beş yıl içinde 150 milyon Euro’ya kadar hacimde satış yapmasını güvence altına alıyor.

BBG’nin ihalesi standart araçlar için belirli fiyatlar ortaya koyuyor ve Avusturya’daki itfaiyelerin BBG’nin online uygulamasıyla satın alınmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra arzu edilirse araçlarda ihtiyaçlara yönelik özelleştirmeler de yapılabiliyor.

İtfaiye araçlarında önde gelen firmalardan olan Magirus, teknoloji harikası itfaiye kamyonları, merdivenleri, kurtarma ve donanım araçları ile pompalar sağlıyor.