Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler üreticisi olmayı sürdüren Tırsan, yılın ilk sekiz ayında kaydettiği güçlü performansını İtalya’ya taşımak üzere hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
 
Üretim gücü bakımından Avrupa’nın önde gelen treyler üreticilerinden olan Tırsan, yıllık 20.000 adetlik kapasitesiyle Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesini sunuyor. Tırsan’ın ürün gamı içerisinde, perdeli-tenteli treylerler, tanker ve silo, low-bed ve low-loader, açık kasa ve konteyner taşıyıcı, frigorifik treylerler, damper ve hava kargosu segmenti yer almaktadır.
 
Tırsan Avrupa’da, 2002 yılından bu yana bünyesinde yer alan Almanya’nın 120 yıldan fazla geçmişe sahip Kässbohrer markasıyla, 2003 yılında devraldığı Hollanda’nın lider hava kargo treyler markası Talson kanalıyla faaliyet gösteriyor.
 
Avrupa’nın en geniş treyler ürün yelpazesine ödüllü inovasyon teknolojileri eklendi
 
Yıl başından bu yana Tırsan, sektördeki değişen trendlere ve müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak 4 farklı ürün grubunda 18 yeni treyler modelini ve 350 yeni opsiyonu pazara sundu.
 
Bu ürünler arasında, Almanya’da bitüm taşımacılığı alanında lider Hoyer Bitumen-Logistik ile birlikte geliştirilen Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitum Tankeri de bulunuyor. Sektörün ilk ve tek Ar-Ge merkezinde geliştirilen proje ile Tırsan, Avrupa treyler sektörünün en prestijli yarışmasında Trailer Innovation 2017 ödülünü kazandı. Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri, Avrupa’da tehlikeli madde taşımacılığında ADR mevzuatı ve işçi güvenliği uygulamalarını ileri taşıyacak yeni bir güvenlik anlayışı sunuyor.
 
Tırsan Avrupa’da satışlarını sekiz ayda iki kat artırdı
 
Türkiye’nin Avrupa’ya treyler ihracatının %96’sını tek başına gerçekleştiren Tırsan, ilk sekiz ayda, Avrupa pazarlarındaki satışlarını yıllık bazda iki kat artırdı. Bu artışla birlikte şirket Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler üreticisi olmayı sürdürdü.
 
- Almanya: Tırsan, söz konusu dönemde perdeli segmentinde satışlarında güçlü artış kaydederek ülkedeki satışlarını üç kat artırdı, pazar payında ciddi kazanç elde etti. Bitüm tankeri segmentinde liderliğini korudu.
 
- Polonya: İlk sekiz ayda satışlarda elde edilen %72,7’lik artışla Tırsan ülkenin en çok tercih edilen ilk beş treyler üreticisinden biri oldu. Bu sonuç, low-bed, tank, silo ve perdeli-tenteli segmentlerindeki yüksek performans neticesinde alındı. Şirket Polonya yakıt tankeri segmentinde liderliğini sürdürdü.