Avrupa Komisyonu, ağır vasıtalar için ilk kez CO2 emisyon standartları getirmeye hazırlanıyor. Mayıs ayında açıklanacak yeni standartlar ile kamyon, otobüslerin emisyon ve yakıt tüketim oranları izlenecek. AB'nin düşük emisyonlu mobilite ve taşımacılığının temel bir modernizasyonu için getirilecek standartlara ilişkin olarak Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), politika yapıcıları belirli karmaşıklıkları dikkate almaya çağırdı.  

Kamyonların, binek araçların aksine tüketim malı olmadığına dikkat çeken ACEA Genel Sekreteri Erik Jonnaert, “Kamyonlar; küçük ve büyük işletmeler tarafından kullanılan çalışma araçları. Gerçekten de, çoğu kamyon, uzun mesafe ve bölgesel taşımacılıktan şehir teslimine veya belediye hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede farklı işler veya “görevler” için kullanılıyor. Binlerce model ve boyutta kamyon var. Kamyonlar büyük arabalar değil. Bu nedenle, ağır vasıtalar için CO2 standartları tasarlanırken, politika yapıcılar, binek otomobiller için kullanılan yaklaşımı yansıtmanın tuzağına düşmemelidir. ”

Erik Jonnaert, kamyonların Avrupa’da ulaşımdan kaynaklanan emisyonların beşte birini oluşturduğunu, bu karşın karayolu ile yapılan taşımanın yüzde 70’ini gerçekleştirdiğine dikkat çekti.