Yeni ürünler hakkında bilgi veren Aspöck Aydınlatma Sistemleri Tic. Ltd. Şti. Satış Müdürü Mahmud Eralp Abduşoğlu, sinyal-geri vites-park & fren-sis olarak ayrı ayrı parçalar halinde üretilen Linepoint 2 serisi lambaların ister dikey isterse  yatay olarak kullanılabildiğine dikkat çekerek, “Ürünlerimiz kullanılmaya başlandı. Tasarım anlamında çok beğenildi.” dedi.

Akar sinyal lambası

Gelişen teknoloji sayesinde sinyal fonksiyonunu, akışkan-hareketli hale getirdiklerini söyleyen Abduşoğlu, sürücü sinyal verdiğinde dönülen yöne doğru ledlerin sıra ile yanarak adeta akan bir ışık akısı oluşturulduğunu, böylece arkadaki sürücünün dönen aracı daha rahat algılamasının  sağlandığını belirterek, bu lambaların kullanıldığı araçların albenisinin de arttığına dikkat çekti.  Abduşoğlu, lambaların 12-24 volt aralığında çalışabiliyor olması sebebiyle, treyler, otobüs, traktör gibi hem küçük hem de büyük araçlarda kullanılabildiğini kaydetti.

Dizayn mühendislerine kolaylık

Abduşoğlu, çubuk formlu Linepoint II LED stop lambanın yanında, yuvarlak Brasooint LED stop lambaların 98 ve 140 mm olarak iki ebatla piyasaya sunulduğunu sözlerine ekledi. Tasarımcıların Linepoint ve Braspoint lambaları ayrı ayrı ya da birlikte kullanarak çok çeşitli dizayn oluşturabileceklerini ve böylece araçlarını rakiplerinde ayrıştıracak karakteristik özellikler verebileceklerinin altını çizerek, yasal zorunluluklarla estetiği bir araya getirdiklerinin altını çizdi.

Mahmud Eralp Abduşoğlu, gerek Linepoint 2 gerekse Braspoint stop lambalarının en kötü yol ve iklim koşullarına göre üretildiğini ve testlerde en yüksek IP standartlarını yakaladığını belirtti. “20-30 bin saat aralıksız çalışabiliyor” diyen  Abduşoğlu, bunun bir aracın ömründen daha uzun olduğunu vurguladı. İhracat pazarında da 2015 yılı verimli geçti, Orta Doğu ülkelerinde edinilen yeni müşteriler sayesinde Aspöck markası bu lokasyonda da kullanılmaya başladı. Özellikle tüm fonksiyonları led olan stop lambalarımız havanın sıcak olduğu bu ülkelerde tercih ediliyor ve sorunsuz kullanılıyor dedi.