ARS-PET Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Savaşan gerçekleşen teslimat töreninde yaptığı açıklamada, “Tırsan markasını öncelikle tercih etme nedenimiz treylerlerin sağlamlığıdır. Tabii ki kullanışlı ve kaliteli olması da firmamızın göz önünde bulundurduğu öncelikli kriterler arasındadır ve bütün bu özellikler Tırsan araçlarında mevcuttur. Bu da bizim için memnuniyet vericidir,” dedi.

Ayhan Savaşan, “Firma olarak Tırsan araçları ile taşımacılık yapmayı seviyoruz. Filomuzda bulunan Tırsan treylerler ile yurtiçi ve yurtdışı taşımalarımızda en yüksek performansın beklendiği şartlarda dahi hiçbir sorun yaşamadan sevkiyatlarımızı gerçekleştirdik.”

 Avrupalı diğer treyler üreticileri taşımasını yapmış olduğumuz yükleri Tırsan treylerler ile yaptığımızı görünce hayran kaldılar,” açıklamasında bulundu.

Ayhan Savaşan: Filomuzda 300 Adet Tırsan Treyler Bulunmaktadır

Savaşan, “Filomuzda şu anda 300 adet Tırsan treyler bulunmaktadır. Firma olarak perdeli tenteli treyler alırken özellikle aracın deveboynu kısmının eğilmemesi bizim için önemli. Tırsan bunu çok akıllıca yapıyor, sahip olduğu esneklik başka hiçbir treylerde yok. Yükü indirdikten sonra hemen başka bir sefer için aracımızı yola hazırlayabiliyoruz. Ayrıca Alman müşterilerimiz de en son alımını yapmış olduğumuz tren yüklemeli Tırsan Perdeli Mega semi-treyler modelini tercih ediyorlar,” dedi.

Lojistik Sektöründe Uluslararası Rekabet Çetinleşti

Ayhan Savaşan, “Lojistik sektöründe eskisi gibi para kazanamıyoruz artık; Balkan ülkeleri bizim çok yükümüzün taşımacılığını yapıyor; bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz. Bizim yabancı firmalarla rekabet etme gücümüz yok, Türkiye Avrupa Birliği üyesi olmadığından, yabancılar bizlerde sürekli hata arıyor ve para kazanmamızı engelliyor,” dedi.

Can Erbak: 2015 Yılı için Filo Yatırımlarımızı Tamamladık

Ars-Pet Genel Koordinatörü Can Erbak yaptığı açıklamada, “Firmamızın geçmişi 1943 yılına kadar dayanmaktadır. Şu an için 300 treyler ve 120 tane çekicimiz bulunmaktadır. Bu son teslimatla birlikte 2015 yılı için gerçekleştirmek istediğimiz filo yatırımlarımızın hepsini tamamladık,” dedi.

Erbak, “Ağırlıklı olarak uluslararası taşımacılık gerçekleştiriyoruz. Firma olarak, başta Almanya olmak üzere, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İtalya’ya taşımacılık yapmaktayız. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UBAK) verilerine göre hem filo büyüklüğü, hem de sefer sayısı olarak Türkiye’de 6. ve İzmir’de de 1. firmayız. Bünyemizde 180 çalışanımız var,” açıklamasında bulundu.

Can Erbak, “2015 yılında lojistik alanında kara ve deniz taşımacılığının hızlanması ve firmaların konteyner taşımacılığına yönelmesi bizim için zorluk yaratıyor. Ayrıca Avrupa Birliği ülkelerinde geçiş belgesi alınması süreçlerinde olduğu gibi Türk firmalarına karşı çıkarılan zorluklar ve trafik cezaları da karşılaştığımız en büyük sorunların başında gelmektedir,” ifadelerini kullandı.

Merkezi İzmir olan ARS-PET Uluslararası Nakliyat’ın İtalya’da da ofisi bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine otomotiv ve yedek parça taşımacılığı yapan ARS-PET firması, yurtiçinde de müşterilerine lojistik hizmeti sunmaktadır.

Ferda Özmen: Yatırım Malı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

DAF-TIRSAN Genel Müdürü Ferda Özmen, teslimat töreninde yaptığı açıklamada, “İzmir‘in en köklü lojistik firmalarından olan ARS-PET firmasına 30 adet treyler teslimatı yapmaktan ve yıllardır devam etmekte olan işbirliğimizden dolayı çok memnunuz,” dedi. Özmen, yatırım malı satın alırken, öncelikle göz önünde bulundurulması gereken kriterlerin, ürünün ekonomik ömrü boyunca ortaya koyacağı işletme maliyeti, 2. el değeri, yedek parça bulunabilirliği ve yaygın yetkili servis ağına sahip olması gerektiğini ve TIRSAN‘ın bu konularda son derece iddialı bir marka olduğunun altını çizdi.

Tırsan Perdeli Mega Semi-Treyler Teknik Özellikleri

Tırsan Perdeli Mega semi treyler, Tırsan’ın 2009 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinde 50.000 saat mühendislik çalışması ve milyonlarca kilometre yol testi neticesinde geliştirilmiştir. Tırsan Perdeli Maxima’nın şasi ve çelik aksamları çinko tri-elektron metoduna göre kataforez (KTL) kaplamalı oluşu sayesinde araç 10 yıl paslanmazlık garantisi altındadır.

Tırsan Perdeli Mega semi-treylerlerde, hırsızlığa karşı korumalı branda, çift kat yükleme ve çift kat donanımı opsiyonel olarak sunmaktadır. Bağımsız denetçi kuruluşlar tarafından onaylanmış CodeXL Yük Emniyet Sertifikasına sahiptir.

Hidrolik çatı kaldırma sistemi sayesinde farklı iç net opsiyonları ile hızlı yükleme ve boşaltma kolaylığı elde edilebilmektedir. Yükün emniyetli şekilde taşınabilmesi için 236 farklı noktadan bağlantı yapmaya olanak sağlayan K-fix yük güvenlik sistemine sahiptir.