1. DHL (Almanya)

DHL, lojistik sanayinde yer alan lider global bir marka. DHL şirketler grubu, ulusal ve uluslararası paket teslimatı, uluslararası ekspres karayolu, hava ve okyanus taşımacılığından endüstriyel tedarik zinciri yönetimine kadar oldukça geniş lojistik hizmet yelpazesinde benzeri görülmemiş bir portföye sahip. Dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede çalışan 325,000’den fazla çalışanıyla kişileri ve şirketleri güvenle birbirine bağlamakta ve global ticari akışları sağlanıyor. E-ticaret, teknoloji, yaşam bilimi ve sağlık bakımı, enerji, otomotiv ve perakendeciliği de içerecek şekilde büyüyen pazarlar ve sanayilere yönelik özel çözümleriyle ve gelişen piyasalarda kurumsal sorumluluk ve benzeri görülmemiş varlığıyla DHL, “Dünyanın lider lojistik şirketi” olarak konumunu kuruyor. DHL, Deutsche Post DHL Grup şirketi. Grup, 2014 yılında 56 milyar Euro’dan daha fazla ciro elde etmiştir.

2. Kuehne + Nagel (Almanya)

1890 yılında kurulan ve kurucuları Kuehne ve Friedrich Nagel’den ismini alan firma o yıldan bugüne kadar 100 ülkede bin adet ofise ulaştı. Hava deniz taşımacılığının yanı sıra kontrat lojistiği ve karayolunda hızlı bir büyüme gösterdi.

3. DB Schenker (Almanya)

Alman şirket sektöründe en yüksek iş hacmine ulaşan firmalarından. İlk 3 içinde sürekli kendine yer bulan firma, geçen yıl ikinci sıradaydı.DB Schenker, Deutsche Bahn’ın ulaşım ve lojistik faaliyetleri birimidir. Kendi Ulaştırma ve Lojistik Bölümü aracılığıyla, DB küresel hava ve deniz taşımacılığının üst sıralarında yer alıyor ve Avrupa’nın en yoğun kara ulaşım ağına ve Avrupa’nın en büyük demiryolu taşımacılığı şirketinin demiryolu uzmanlığına sahip. Dünyanın en önemli ekonomik bölgelerinde 2.000 lokasyonu ile DB Schenker müşteri hizmetleri, kalite ve sürdürülebilirliğe yönelik küresel bir ağa sahiptir. Bu başarı öncelikle müşteri memnuniyeti ve kaliteyi çalışmalarının merkezine koyan DB Schenker’in 95.700 çalışanına ait.

4. Nippon Express (Japonya)

Başka bir dünya şirketi Nippon Express kara, hava ve deniz yoluyla hizmet veren bir lojistik firması.Ulusalarası taşımacılık konusunda uzmanlaşan firma danışmanlık hizmetleriyle ünlü.

5. CH Robinson (ABD)

CH Robinson’un Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya’da ofisleri bulunuyor. 1905 döneminde kurulan firma ilk 10 içerisinde sürekli yer alıyor. Firma müşterilerine navlun çözümleri, outsource ve ürün tedarik gibi farklı hizmetler sunuyor. 66 bin noktada bulunan ortaklarıyla farklı ürünlere hizmet veriyorlar.

6. CEVA Logistics (ABD)

CEVA, farklı tedarik zinciri yönetimi ve çözümler ile dünyada 17 farklı bölgede faaliyet gösteriyor. 42 bin çalışanı bulunan firma, teknoloji, sanayi, sağlık, perakende, enerji gibi farklı sektörlere hizmet sunuyor.

7. DSV (Danimarka)

Türkiye’de 2001 yılından beri faaliyet gösteren DSV Türkiye ülkemizdeki en büyük 10 taşıma ve lojistik firmalarından biri. Dünya çapında 22.000 çalışanı ile 70’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. DSV hava, kara, deniz ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunuyor. Farklı tedarik zinciri çözümleri ve yönetimi sunan firmanın büyük kuruluşlar ve küçük şirketlerden oluşan geniş bir müşteri portföyü var.

8. Sinotrans (Malezya)

Sinotrans de son yıllarda hizmetlerini genişleten firmalardan.Şu anda; nakliye, hava ve deniz taşımacılığı, kamyon ve depolama hizmetleri veriyor. Şirket, dünya çapında hizmetlerini genişletirken Çin’in ana lojistik sağlayıcılarından biri olarak öne çıkıyor.

9. Panalpina (İsviçre)

Panalpina Grubu mükemmel tedarik zinciri hizmetleri ve çözümleri ile kendini tanıtıyor. Son yıllarda IT ve Enerji Çözümlerine yöneldiler. 70 ülkeye hizmet veren firma bu ülkelere iş ortaklarıyla ulaşıyorlar.

10. SDV (Fransa)

Kalite ve genel gelir geldiğinde Bollore Grubu’nun bir iştiraki, SDV taşımacılık ve lojistik ilk 10 sırada yer alıyor. Tarihsel hava ve deniz taşımacılığı hizmetlerinin en büyük hizmet sağlayıcılarından. Son yıllarda tedarik zinciri yönetimine yoğunlaştılar. Müşterilerinin talepleri doğrultusunda kendi kapsamını genişletmeye çalışıyorlar.