Allison Transmission, tüm dünyada lider, ticari ve askeri hizmet otomatik şanzıman ve hibrid sevk sistemleri sağlayıcısı olarak ön plana çıkıyor. Bu çerçevede yatırımlarına aralıksız devam eden Allison, Macaristan’da yeni bir üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Özel bir etkinlik ile yaklaşık olarak 200 müşteri, OEM, Macaristan’ın protokol davetlileri, dünyanın farklı bölgelerinden gelen basın mensupları ve Allison çalışanları, Allison Transmission'ın yeni üretim tesisinin Szentgotthárd, Macaristan'da resmi açılışına katıldı. Allison, Szentgotthárd, Macaristan üretim tesisini inşa etme planlarını ilk kez Eylül 2010'da açıklamıştı.

Bu özel tesis şu anda, Avrupa'nın her yerinde ve gelişmekte olan pazarlarda Allison şanzıman ürünlerini otobüs ve kamyon OEM'lerine teslim etmek için üretim yapıyor.  Allison bu özel üretim tesisinin açılışında, Szentgotthárd tesisinde ayrıca yeni bir Müşteri Modifikasyon Merkezi’nin de açılacağını duyurdu. Allison, bu özel modifikasyon merkezi ile sevkiyattan önce şanzımanları müşterilerin taleplerine göre yapılandırıp, aracın aktarma organlarının montaj süresini kısaltarak OEM’in genel üretim verimliliğini arttırmayı planlıyor.

Allison Transmission İcra Kurulu Başkanı Lawrence E. Dewey açılış töreninde yaptığı açıklamasında; “10 yıldan uzun süredir Szentgotthárd'da General Motors Opel Macaristan ile birlikte üretim tesisini paylaşmaktan büyük keyif aldık.  Bu çalışma süremiz boyunca, başarılı iş birlikleri yaptık ve profesyonel ilişkiler kurduk. Macaristan’daki yeni tesisimiz ile Avrupa’daki birçok talebi müşterilerimize yakın bir şekilde karşılıyor olacağız” dedi.2005'te Allison ürünlerine artan küresel talep, Allison’ın Macaristan operasyonlarını büyütmesine neden oldu. Szentgotthárd'da üretilen Allison 3000, 4000 ve Torqmatic® Serisi tam otomatik şanzımanlar şehir içi otobüsler, inşaat, lojistik, itfaiye ve acil durum, havalimanı terminal çekicisi, atık ve çöp, tekerlekli askeri araçlar ile diğer uygulamalarda geniş çapta kullanılıyor.