2009 yılında başlatılan Mercedes-Benz Türk 2.El faaliyetleri,  170 milyon Euro ciro seviyesindeki satış performansı ile 2013 yılında da büyüme istikrarını devam ettirdi. 2013 yılında 2.EL araç satışları 2012 yılına göre yüzde 27 oranında arttı. 2013 sonu itibariyle TruckStore markası altında1.763 adet kamyon, BusStore markası altında 472 adet otobüs, Used1 markası altında 1.331 adet hafif ticari araç ve EL2 markası altında 75 adet otomobil olmak üzere 2. el faaliyetleri toplamda 3 bin 641 adetlik satışa ulaştı.  2013 yılındaki alım ve satım hacmi  ise 8 bin 500 adet seviyesinde gerçekleşti.

Mercedes-Benz Türk 2.El Faaliyetleri ile ilgili yapılan basın toplantısına, Mercedes-Benz Türk 2. El Faaliyetleri Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy, TruckStore Kısım Müdürü Tolga Bilgisu, BusStore Kısım Müdürü Haluk Burçin Akı ve EL2 & Used1 Kısım Müdürü Faruk Özer katıldı.

2014’e de hızlı başladı

Omsan Nuri Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada 2013 yılındaki başarının 2014 yılında da devam edeceğini ve daralan pazara rağmen 2013’ün bir tık üstüne çıkmayı hedeflediklerini açıkladı. İlk 3 ay rakamların da paylaşan Aksoy, “2014 ilk çeyrek sonu itibariyle toplamda 870 adetlik satış rakamına ulaştık.  2013 yılının aynı döneminde gerçekleşen 796 adetlik satışa göre  yüzde 14’lük bir büyüme sağladık. Mercedes-Benz Türk 2.El faaliyetleri 2014 yılı itibarı ile 2.el pazarında takas, alt takas, finansman, sigorta, garanti, geri alım taahhütlü satışlarla müşterilerine tek noktada tam hizmet verir duruma ulaştı” dedi.

Osman Nuri Aksoy, takaslı satış işlemlerinin özellikle ticari araç pazarında en önemli otomotiv değer zinciri halkalarının biri haline geldiğini de belirterek  “Takaslı satış işlemlerinin dahada artan oranda talep edildiği görülmektedir. Bugün olduğu gibi gelecekte de en önemli satış argümanlarından biri olacağını düşünmekteyiz. Bu anlamda Mercedes-Benz Türk olarak müşterilerimize tek elden  tam hizmet verebiliyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamlı hizmetlerimiz sayesinde daralan pazara rağmen 2014 yılını minimum 2013 satış adetleri ile kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Garantili satışlar artacak

Aksoy, stoklarının belirli bir kısmını Altın Kategorisi’nde satmak istediklerini de aktardı. Aksoy “Bu kategorideki araçlara belirli bir süre garanti vereceğiz. Böylece bu araçları tercih eden müşterilerimiz araçları aldığı gibi direkt sefere çıkabilecekler. Bu kategoride bize gelen araçları da daha yüksek fiyattan takasa alacağız. Şu anda stokumuzun yüzde 5’ini bu kategorideki araçlar oluşturuyor” dedi.

Yeni kamyon pazarının 3 katı bir pazar var

TrucksStore Kısım Müdürü Tolga Bilgisu yeni kamyon pazarının 3 katı büyüklüğünde bir pazarın olduğunu belirterek  ikinci el kamyon satışına 101 adetle başladıklarını ve 1700 seviyesine ulaştıklarının altını çizdi. Pazarda potansiyelin büyük olduğunu ve bu pazarda büyümelerini sürdüreceklerini anlatan Bilgisu, yaptıkları müşteri memnuniyeti anketinden kendilerine dair çok iyi sonuçlar çıktığını söyledi.

Mercedes-Benz Türk 2.El Faaliyetleri Daimler grubunda örnek

TruckStore ve BusStore markaları altında sergilenen bu hızlı gelişim ve yüksek performans ile  Türkiye’deki ekip, küresel anlamda Daimler grubunda örnek olma özelliğini güçlendirerek korudu. Böylece TruckStore Türkiye, 2013 yılındaki adetsel satış performansı ile  Daimler genelinde Almanya’dan sonra 2. sıradaki pozisyonunu korurken BusStore Türkiye ciro anlamında Daimler genelinde 1.sırada yerini aldı. Ayrıca BusStore, her marka ve model araç temin imkanlarıyla, ihracat pazarlarına yönelik tüm ticari fırsat ve  potansiyelleri de  değerlendiriyor.