Ford Truck, Orkun Grup tarafından 3.Havalimanı sahasında kullanılan araçları göstermek, satışı yapılan 27 adet Ford Trucks 4142D’yi teslim etmek için özel bir organizasyon gerçekleştirdi. 3. Havalimanındaki Orkun Group şantiyesinde gerçekleştirilen etkinliğe; Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Orkun Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan ve diğer Ford Trucks yöneticileri katıldı. 
İlk olarak söz alan Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, 3. Havalimanı projesi için Orgun Grup ile yapılan işbirliğinin önemine işret eden bir konuşma gerçekleştirdi.
Orkun Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz de yaptığı konuşmada 30 aydır 3. Havalimanı şantiyesinde, dünyanın en zor çalışma sahasında olduklarını belirterek Ford Trucks’ın bu zor şartlar için üretilmiş özel bir araç olduğunu söyledi. “Birçok araç denedik ve en son bu canavarda karar kıldık” diyen Karadeniz, Ford Trucks 4142D’nin birçok revizyonun ardından bu duruma geldiğini aktardı.
380 milyon metreküplük iş yapıldığını kendilerinin ise bunun 155 milyon metreküpünü taşıdıklarını belirten İlhan Karadeniz, “Burada toplam 2 bin araç çalışıyor. Bizim filomuzda 500 araç bulunuyor. Dörtte bir filo ile işin yarısını biz yapmışız. Bu hem araçlarımızın kalitesinden hem de bizim işimizi iyi bilmemizden geliyor” dedi.
25 yıldır Ford Trucks’ın çekicilerini kullandıklarını hatırlatan Karadeniz, araçlardan son derece memnun olduklarını söyledi. Ford Trucks 4142D’de arka aks sistemini tamamen değiştirdiklerini aktararak “Bu araçlar 50-55 ton yükü çok rahat taşıyorlar. Motoru yeni, aks sistemi ve şasisi ile gerçekten çok sağlam ve güçlüler” dedi. Bir aracın tek vardiyada 10 saatten fazla çalıştığını 2 vardiyada 20 saat araçların hiç durmadan çalıştığını aktaran Karadeniz, “Araçlarımızla günlük 20 bin sefer yapıyoruz. Gördük ki sorun çıkarmayan araçlar” diye konuştu.  
Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen de yaptığı konuşmada son yıllarda Ford Trucks markasına yapılan yatırımların öneminden bahsederek, “Görüyoruz ki yaptığımız yatırımlarını karşılığını alıyoruz” dedi.



İLHAN KARADENİZ


CENK ÇİMEN


AHMET KINAY