Akça Şirketler Grubu, bugün Türkiye’nin önde gelen hazır beton gruplarından biri olarak hafriyat, nakliye, kum ocağı, taş ocağı, asfalt/yol ve inşaat/taahhüt alanlarında 6 farklı tesiste görev yapan 450’nin üzerinde çalışanı ile hizmet veriyor. 125 adetlik Mercedes-Benz Arocs inşaat aracı yatırımı ile birlikte araç parkı 535’e yükselen Akça Şirketler Grubu yönetimi bu araçların yurtiçindeki beton santrallerinde, taş ve kum ocağı işletmelerinde kullanılacağını ifade ettiler.
Teslimat törenine Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Müdürü Haluk Burçin Akı, Müşteri Hizmetleri Müdürü Mehmet Doğan, Finansal Hizmetler Kredi Müdürü Hatice Meltem Gürsoy, Akça Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akça, Başkan Yardımcısı Semra Akça Acar, Yönetim Kurulu Üyeleri Şakir Akça, Hüseyin Akça ve Erol Akça, Tıkıroğlu Hazır Beton Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tıkıroğlu ve Başkan Yardımcısı Erkan Tıkıroğlu katıldılar.
Satışın gerçekleşmesine aracı olan Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Hases Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Menteşeoğlu, Genel Müdürü Adnan Öztürk ve Kamyon/Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Mesut Negiz de teslimat töreninde hazır bulundular. 

Bahadır Özbayır: İnşaat sektörü mega projelerle büyümeye devam ediyor
Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır törende Akça Şirketler Grubu’na, Muslular ve Tıkıroğlu Hazır Beton şirketlerinin yöneticilerine Mercedes-Benz markasına olan güvenlerinden dolayı teşekkür etti. Özbayır, “Mercedes-Benz Türk olarak 50.yılımızı kutladığımız bu önemli senede iş ortaklarımız ile bağlarımızın gittikçe güçlenmesinden çok mutluyuz. Uzun yıllardır iş birliği içinde olduğumuz Akça Şirketler Grubu, yine Mercedes-Benz araçlarına güvendi ve araç parkındaki Mercedes-Benz marka araç sayısını bu teslimatla 400 adede yükseltti. Bizim için çok anlamlı olan bu teslimat, Türkiye inşaat sektörü için de son derece önemli. Son 2 yıldır önemli mega projeler ile hızla büyümesini sürdüren inşaat sektöründe önümüzdeki yıllarda da büyüme bekliyoruz.” dedi. 

Mercedes-Benz Arocs inşaat sektörünün her ihtiyacına yanıt veriyor
Özbayır, “Bugün teslimatını yaptığımız 125 adet araçla Mercedes-Benz’in Türkiye’de inşaat sektöründe sunduğu ürün yelpazesinin güzel bir örneğini görüyoruz. Bu araçların 33 adedi Arocs 3342 damperli araç, 30 adedi Arocs 4142 betonmikser, 21 adedi Arocs 4145 damperli araç ve 25 adet Arocs 1842 LS çekici araçlardan oluşuyor. Bunun dışında teslim edilen filoda Arocs 3242 damperli, Arocs 4142, Arocs 3342 ve Arocs 4442 beton pompası araçlar bulunuyor. Mercedes-Benz Türk olarak ürün gamımızı yeniledik, inşaat sektöründe yeni bir dönem başlattık. Bu sayedeher ihtiyaca uygun araçlarımız ile sektörün omzundaki yükü almayı hedefliyoruz. Mercedes-Benz markasına güvenen değerli Akça, Tıkıroğlu ve Muslular şirketleri yöneticilerine ve iş birliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Ali Akça: 125 adet aracı Denizliye kazandırmış olmaktan gurur duyuyoruz
Şirketler topluluğunu temsilen konuşma yapan Akça Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akça ise tören esnasında “Mercedes-Benz Türk ile uzun zamana dayalı iş birliğimiz var. Bundan önce 2013 ve 2015 yıllarında da Mercedes-Benz kamyon filo alımları gerçekleştirmiştik. Bugün ise 125 adetlik bu teslimattan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Mercedes-Benz marka araçların düşük emisyon ve yakıt ekonomisi sağlayan motorlara, yaygın servis ağına sahip olması ve araçların güvenilir olması tercihimizin Mercedes-Benz Türk’ten yana olmasına neden oluyor. Verdikleri kaliteli hizmetten dolayı Mercedes-Benz Türk’e, bu satışın gerçekleşmesinde emeği olan Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’e ve Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Hases Otomotiv’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Mercedes-Benz Arocs
Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 2016 yılı başında üretilmeye başlayan Arocs kamyon ve çekiciler inşaat sektörü için özel olarak geliştirilen araçları temsil ediyor. Zorlu koşullarda kullanıma uygun Mercedes-Benz Arocs inşaat serisi kamyonları beton mikserden damperli kamyona, çekicilerden beton pompasına kadar uzanan geniş kullanım alanına sahip olma özelliği taşıyor.
Sağlamlıkları, güçleri ve üstün yakıt ekonomileriyle 120 yıllık tecrübenin ürünü olan Arocs kamyonlar, en zorlu koşullar için üretildi. Türkiye pazarına kamyon ve çekici olarak sunulan Arocs, yüksek beygir gücünde Euro 6 motorlar ile donatıldı. 
Arocs kamyonlarda kullanılan şanzıman ve akslar motorla uyum içerisinde çalışarak optimum çalışma şartları sunuyor. Arocs kamyonlarda yer alan tekerleklerin kilitlenmesini engelleyen ABS ve patinajı engelleyen ASR’den oluşan elektronik fren sistemi EBS ve standart olarak sunulan üç kademeli güçlendirilmiş motor freni sürücünün işini kolaylaştırıyor. Araçlarda opsiyonel olarak sunulan PowerBrake sayesinde motor freni gücü % 50 oranında artırılıyor.